Pastrimi i vjeshtës në punëtori

Përmbajtje

Vjeshta është koha për përmbledhje dhe pastrim. Shumica prej nesh kalojnë mbrëmje më të gjata duke përgatitur shtëpinë dhe oborrin tonë për dimër. Vetëkuptohet që kopshti është i pastruar. Kështu pastrohet shtëpia. Në fund të fundit, është vërtetuar se si në pranverë ashtu edhe në vjeshtë/dimër kryhen disa punime korrjeje. Në kopsht, ne shkurtojmë shkurret, gjethet me grabujë dhe ngadalë fshehim shezllonet e diellit, ndërsa në shtëpi pastrojmë dritaret, qoshet e pastruara me fshesë me korrent ose renditim rrobat. Me një fjalë - para se të fillojë sezoni i ri, ne organizojmë hapësirën rreth nesh. Duhet të duket si një punëtori. Edhe pse zakonisht nuk ka asgjë për të bërë në kopsht në dimër, ne patjetër do të vizitojmë punëtorinë. Si të organizoni një punëtori për të krijuar një mjedis të rehatshëm pune? Mësoni disa rregulla.

Mendoni se çfarë po përdorni

Së pari, qëndroni në qendër të punëtorisë tuaj dhe mendoni se çfarë po përdorni, çfarë ju nevojitet dhe çfarë do t'ju ndihmojë patjetër në punën tuaj. Më e mira bëni një listë të produkteve më të rëndësishme dhe në krye të listës tregoni se cilat mjete përdorni më shpesh. Ata duhet të jenë lehtësisht të arritshëm. Ato vendosen më së miri në një raft librash ose dollap të fortë dhe të vendosur në mënyrë të arsyeshme. Megjithatë, nëse nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme për dollapë dhe rafte, një dollap ekonomik i integruar është një opsion i mirë, ku përveç sendeve thelbësore shtëpiake, do të gjeni hapësirë ​​për një kuti mjetesh të bollshme.

Sa më shumë hapësirë ​​... aq më shumë rrëmujë

Fatkeqësisht, shpesh ndodh që sa më i madh të jetë punishtja, aq më shumë pjesë, sende dhe mjete të tjera të ndryshme hidhen rastësisht në dollapë, tavolina dhe karroca pune. Në një zonë më të vogël, shpesh na duhet të mbajmë më shumë rregull, sepse thjesht nuk ka vend për çrregullim. Kaosi në punëtori do të thotë se po humbim kohë të çmuar duke kërkuar mjetin e duhur, gjë që nuk është çështja. Merrni parasysh nëse punishtja juaj ka nevojë për pajisje të reja, si p.sh. mobiljet e punishtes. Pavarësisht nga madhësia e punëtorisë tuaj, ju duhet të planifikoni paraqitjen e dollapëve, rafteve, etj. ka një tavolinë në qendër të dhomës DIY... Mos harroni ta mbani atë në rregull. Nuk duhet të ketë mjete të panevojshme dhe projekte të papërfunduara të cilave nuk do t'u kthehemi. Ju duhet të dini se si të punoni në tryezën tuaj, kështu që mos e ngatërroni atë.

🚀Më shumë për temën:
  Kur të kaloni transmetimin automatik në modalitetin manual

Çdo mjet ka vendin e vet

Ky duhet të jetë rregulli i artë i çdo vendi pune, veçanërisht ai ku përdoren mjete të ndryshme. Një mekanik profesionist, marangoz ose artizanal do të sigurohet që ai të ketë mjetin e duhur për këtë punë.  Ai nuk mjaftohet me gjysmëmasa, duke e ditur se ato mund t'ia zgjasin kohën e punës apo edhe ta dëmtojnë. blej mjete në grupe, në kuti / kuti të rregullta në mënyrë që çdo mjet të ketë vendin e vet. Gjatë pastrimit të vjeshtës hidhini një sy mjeteve tuaja dhe blini ato që keni ëndërruar gjithmonë dhe organizoni ato që keni tashmë. Kthejeni këtë për të kontrolluar se çfarë keni dhe çfarë tjetër ju duhet të blini.

Pastrimi i vjeshtës në punëtori

Mbrëmjet e vjeshtës dhe dimrit

Mbrëmjet e gjata të vjeshtës dhe dimrit janë të favorshme për të punuar në punëtori, si profesionale ashtu edhe hobi. Por mos harroni se vjeshta dhe dimri janë muaj kur dita është e shkurtër dhe shpesh bie shi, gjë që e bën atë të errët dhe të zymtë edhe gjatë ditës. Prandaj Çdo entuziast DIY duhet të sigurojë ndriçimin e duhur për punëtorinë e tij.... Drita e mirë është thelbësore, ajo do t'ju mundësojë të bëni mirë punën tuaj dhe të mbroni shikimin tuaj. Jo të gjithë e dinë që prodhuesit e ndriçimit ofrojnë llamba të krijuara posaçërisht për punëtori. Produktet e tyre përfshijnë llambat e punishtesrezistente ndaj goditjeve, kanë një kënd të gjerë të incidencës së dritës, magnet të veçantë të përshtatshëm për montim dhe përmirësime të tjera që e bëjnë më të lehtë punën në punishte. Drita e ndritshme natyrore e ndriçimit të punëtorisë e bën punën më të këndshme dhe të lehtë, dhe më e rëndësishmja - të mundshme pavarësisht nga koha e ditës. Padyshim që ia vlen të zgjidhni një llambë që do të funksionojë në industrinë tonë. - prodhuesit e ndriçimit ofrojnë llamba: të papërshkueshme nga uji, me grepa të integruar për instalim të shpejtë, rezistente ndaj goditjeve dhe me ngjyra që ju lejojnë të vendosni shpejt llambën midis veglave të punishtes.

🚀Më shumë për temën:
  Si të transportoni një dërrasë sërfi me makinë?

Pajisje për një punëtori të besueshme

Kur blini produkte për të pajisur punëtorinë tuaj, drejtohuni ngasoliditeti artikull. Kushtet e punëtorisë janë zakonisht të ashpra - veglat tona janë të ekspozuara ndaj papastërtive, pluhurit, yndyrës, lagështirës dhe shumë bezdisjeve të tjera, në varësi të natyrës së punës që po bëhet. Kështu që arrini për produkte të provuara, të testuara në punishte - në avtotachki.com Pajisjet e punëtorisë do të gjeni vetëm nga prodhues të njohur. Dhe nëse po pyesni se cilat mjete të tjera mund t'ju nevojiten në punëtori, shikoni artikujt tanë:

Bëni vetë: si ta zhbllokoni vidën?

Oraz

Si të kujdeseni siç duhet për baterinë tuaj?

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Pastrimi i vjeshtës në punëtori

Shto një koment