Si të pikturoni një makinë me duart tuaja
 

Përmbajtje

Çdo automobilist ka një ide herë pas here për të rivendosur ngjyrën e një makine të përdorur, për t'i dhënë asaj një pamje të re prestigjioze dhe për ta mbrojtur atë nga gërvishtjet dhe ndryshku. Zakonisht ndikon mungesa e praktikës në pikturë dhe historitë e tmerrshme të pronarëve të tjerë të makinave në lidhje me vështirësitë e pikturimit të një makine me duart e tyre. Por akoma, si ta pikturosh veturën në mënyrë korrekte, me kusht që vështirësitë të mos të ndalojnë dhe të jesh gati të bësh gjithçka vetë? Lexoni udhëzuesin tonë hap pas hapi për bojat trupore.

Përgatitja për pikturë

Para se të pikturoni makinën me duart tuaja, duhet të pastroni sipërfaqen nga pluhuri dhe papastërtitë, për këtë përdorni ujë dhe detergjentë. Njollat ​​bituminoze dhe yndyrat hiqen lehtësisht nga trupi duke përdorur alkool të bardhë ose mjete të posaçme automobilistike, zgjedhja e të cilave tani është shumë e madhe. Asnjëherë mos përdorni benzinë ​​ose hollues për të pastruar makinën tuaj, pasi kjo mund të dëmtojë seriozisht përfundimin e sipërfaqes.

Faza e parë është analiza e makinës (heqja e parakolpit, optika)

 

Alsoshtë gjithashtu e nevojshme të hiqni të gjithë përbërësit e lëvizshëm lehtësisht nga makina: ndriçimi i jashtëm, duke përfshirë sinjalet e kthimit, dritat dhe dritat e parkimit, një skarë radiatori, mos harroni parakolpët e përparmë dhe të pasmë. Të gjitha pjesët e hequra nga makineria duhet të pastrohen plotësisht nga ndryshku, yndyra dhe të lihen mënjanë.

Eliminimi i defekteve

Pas përgatitjes fillestare dhe pastrimit të sipërfaqes, mund të filloni të hiqni gërvishtjet, copëzat e bojës, çarjet dhe parregullsitë e tjera kozmetike të sipërfaqes. Për ta bërë këtë, makina duhet të parkohet në një vend të ndriçuar me shkëlqim dhe të kontrollojë me kujdes të gjitha defektet e bojës. Nëse gjeni një defekt, lyejeni atë me bojë akrilike me tharje të shpejtë ose shkumës të rregullt (të bardhë ose me ngjyrë). Tjetra, duhet të përsërisni procedurën për të kontrolluar trupin dhe të vini re dëmin e mbetur. Ekzaminimi i makinës për dëmtim do të jetë i cilësisë më të lartë nëse kryhet në dritën e ditës.

Faza e dytë është ndreqja dhe korrigjimi i metalit.

 
🚀Më shumë për temën:
  Pse frenojnë dhe fërshëllejnë frenat

Duke përdorur një kaçavidë ose daltë të mprehur, letër zmerile (nr. 60, 80, 100), pastroni plotësisht zonat e dëmtuara, përveç metalit. Për të mos humbur materiale dhe për të mos bërë përpjekje të panevojshme, përpiquni të maksimizoni zonën që do të pastrohet në madhësinë e defektit vetë. Ne rekomandojmë zbutjen e skajeve të sipërfaqes së pastruar sa më shumë që të jetë e mundur, duke shmangur një tranzicion të mprehtë midis pjesës së pikturuar dhe pjesës së pastruar. Kjo do ta bëjë më të lehtë pikturimin e makinës në shtëpi dhe do ta bëjë pjesën të pastër nga bojërat dhe madje të padukshme. Duhet të ndiheni kur keni arritur tranzicionin perfekt. Ju mund të kontrolloni butësinë e tranzicionit duke rrëshqitur dorën tuaj mbi sipërfaqe. Dora është në gjendje të vendosë ndryshimin e lartësisë deri në 0,03 mm.

Pas këtyre manipulimeve, është e nevojshme të pastroni tërësisht sipërfaqen e trajtuar të trupit nga pluhuri, degreze zonat, të pastër me alkool dhe të thatë.

Ndonjëherë, kur një trup riparohet ose nëse ka një zonë të madhe të dëmtuar, është e nevojshme të hiqni plotësisht të gjitha bojërat nga makina. Ky është një proces mjaft i mundimshëm që kërkon durim dhe vëmendje nga një person jo profesional, por nëse jeni gati, mund ta bëni vetë.

Ne e nivelojmë sipërfaqen me stuko

Riparoni të gjitha defektet dhe gërvishtjet në trup përpara se të pikturoni. Për ta bërë këtë, në çdo dyqan ju duhet të blini shpatulla gome dhe metali, dimensionet e të cilave korrespondojnë me zonën e sealantit dhe lustrimit sintetik të makinave thelbësore. Ngjitësi duhet të zgjidhet me shumë kujdes, duhet të ketë elasticitet të lartë, ngjitje të shtuar në sipërfaqe të ndryshme, të shpërndara në mënyrë të barabartë dhe me tkurrje minimale pas tharjes. Ajo gjithashtu duhet të jetë e qëndrueshme dhe me cilësi të lartë.

Faza e tretë është mbyllja e trupit dhe heqja e sipërfaqeve jo ideale.

Nëse dëshironi të përhapni në mënyrë efektive ngjitësin, është më mirë të përdorni një mistri të veçantë të bërë nga një pllakë metalike me madhësi 1,5 x 1,5 cm dhe trashësi 1 mm. Holloni stuko në raportin e 2 lugë stuko në një shirit prej 30-40 mm.

 

Lyejeni atë shumë shpejt dhe vazhdoni ta aplikoni, duke pasur kujdes që të aplikoni përzierjen sa më barabartë që të jetë e mundur. Për ta bërë këtë, lëvizni mistri në një lëvizje tërthore në lidhje me sipërfaqen e dëmtuar. Vini re se një reaksion kimik ndodh në përzierjen e brumit për të formuar një stuko, e cila gjeneron nxehtësi. Prandaj, ne rekomandojmë përdorimin e përzierjes menjëherë pas përgatitjes. Pas njëzet e pesë minutash, bëhet e papërdorshme për qëllimin e synuar.

🚀Më shumë për temën:
  Këmbët e stabilizuesit: çfarë është, vendndodhja dhe parimi i funksionimit

Bestshtë më mirë të aplikoni veshjet e ngjitësit gradualisht në interval prej 15 deri në 45 minuta. Gjatë kësaj kohe, sealant nuk ka kohë për t'u forcuar dhe është gati të aplikojë shtresën tjetër pa lëmuar.

Pastaj duhet të prisni derisa sealant të thahet plotësisht (30-50 minuta në një temperaturë prej + 20 ° C). Për të kontrolluar përfundimin e sipërfaqes, është e nevojshme të fërkohet mbi të me 80 letra lëmuese. Kurimi është i plotë kur sealant është i veshur me miell dhe sipërfaqja për t'u trajtuar bëhet e lëmuar dhe e barabartë. Shpesh është e nevojshme të pastroni sipërfaqen disa herë, duke e mbushur atë rregullisht për të arritur butësi absolute.

Isshtë më mirë të bësh shtresën e parë të hollë, sepse smudges shpesh ndikojnë në të. Nëse bojë është aplikuar mirë, 2-3 shtresa do të jenë të mjaftueshme. Pastaj ka 2-3 shtresa të llakut. Ditën tjetër ju mund të admironi rezultatin, dhe nëse ka defekte të vogla, atëherë hiqni ato duke lustruar.

Si të pikturoni makinën tuaj, udhëzues për 25 hapat e fillestarit

Nëse gjatë punës janë përdorur materiale me cilësi të lartë, atëherë pikturimi i makinës me duart tuaja nuk do të jetë problem dhe do të japë një rezultat të shkëlqyeshëm. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme se cilat mjete janë përdorur për pikturë dhe në cilat kushte është realizuar piktura.

Shtë e rëndësishme të kryeni të gjithë procedurën e pikturimit në një dhomë me një minimum pluhuri, në ndriçim të mirë, dhe nëse gjenden probleme, menjëherë korrigjoni problemin ose duke rilyer ose lustruar.

Pyetje dhe Përgjigje:

Как покрасить машину у себя в гараже? 1) удаляется старая краска; 2) шпатлюются или ровняются вмятины; 3) краскопультом наносится грунтовка; 4) грунтовочный слой подсыхает; 5) наносится основной слой краски (количество слоев может быть разным); 6) наносится лак.

Чем можно покрасить машину? Аэрозольная акриловая эмаль. Чтобы не было потеков, краска наносится быстрыми и равномерными вертикальными движениями (расстояние до 30 см.)

Какие нужны материалы для подготовки к покраске авто? Абразивные средства (наждачка), шлифовальная машинка, шпатлевка (зависит от типа повреждения и слоя, который нужно нанести), акриловый грунт.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Riparimi automatik » Si të pikturoni një makinë me duart tuaja - një udhëzues hap pas hapi

3 комментария

  1. Shumë shpejt kjo faqe do të jetë e famshme mes të gjithë përdoruesve të blogut, për shkak të përmbajtjes së saj të këndshme

  2. Kjo pjesë e shkrimit do të ndihmojë njerëzit e internetit
    për vendosjen e një blog të ri apo edhe të një blogi nga fillimi në fund.

Shto një koment