Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Isi

Sing nyopir mesin bensin ing iklim sedheng adhem ora mikir babagan masalah suhu bahan bakar. Nanging diesel iku prakara liyane. Yen sampeyan nglirwakake panggantos mangsan bahan bakar diesel, banjur nalika cuaca kadhemen, sampeyan bisa cepet lan permanen immobilize mobil.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Bahan bakar diesel ing suhu negatif bakal mandheg ngompa lan nyepetake kabeh saluran peralatan bahan bakar.

Fitur bahan bakar diesel musim panas

Secara harfiah sawetara derajat ing ngisor nol bakal ngowahi bahan bakar diesel musim panas dadi zat kenthel, saka ngendi parafin bakal mulai tiba.

Miturut teori, yen bahan bakar ketemu standar, iku kudu liwat Filter kanggo -8 derajat. Nanging ing laku, iku bakal meh unusable lan bakal miwiti clog pori-pori wis ing -5. Kanggo sepur musim panas, iki normal, nanging ngrugekake kinerja motor.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Filter bakal gagal pisanan. Iki cukup kanggo mungkasi engine. Nanging celengan sing padha bakal ana ing saindenging baris, ing tank, pipa, pompa lan nozzle.

Malah mung anget sistem kanggo nylametake mesin lan ngganti bahan bakar diesel bakal angel banget. Kanggo kadhemen, preduli saka fitur iklim wilayah, bahan bakar diesel mangsa kudu digunakake. Masalah bakal muncul tanpa peringatan, dadi sampeyan kudu ngurus motor sadurunge.

Titik beku

Komposisi bahan bakar diesel sing tepat kanggo macem-macem tujuan musiman ora standar. Padha beda-beda sacara ora langsung ing Kapadhetan (viskositas) ing suhu tartamtu. Varietas mangsa kira-kira siji lan setengah nganti kaping pindho kurang kenthel.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Diesel musim panas

Bahan bakar musim panas luwih apik lan luwih murah tinimbang kabeh liyane, nanging mung yen digunakake ing kondisi cuaca kanthi suhu positif. Iku thickens kanggo ambang filterability ing -5 derajat.

Malah kanthi pendekatan indikator iki, bahan bakar bakal dadi mendhung lan wiwit mbentuk precipitate. Ing sistem daya modern, nalika kabeh wis dirancang kanggo bahan bakar saenipun resik karo paramèter fisik strictly normal, malah katon slightest saka ngalangi utawa gel-kaya impurities insoluble ora ditrima.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Iku ora malah bab pembekuan. Yen mesin mandheg amarga nglanggar komposisi campuran, bahan bakar diesel mesthi ora cocog, mula ora ana pangertèn kanggo ngomong babagan transformasi lengkap menyang fase padhet.

Kajaba iku, komposisi bahan bakar kanthi fraksi gumantung banget marang bahan baku lan teknologi pabrikan, lan akibate medeni, mula, ing suhu sing cedhak karo nol, kelas iki ora bisa digunakake. Malah dadi panas liwat garis bali ora bakal nyimpen, generasi panas ana cilik, lan massa bahan bakar diesel ing tank gedhe.

Bahan bakar demi-musim

Varietas penengah, disebut off-season miturut GOST, ngidini cooling ing ambang filterability nganti -15 derajat. Ing wektu sing padha, ciri-ciri migunani bahan bakar diesel musim panas dilestarekake, utamane, nomer cetane, sing penting kanggo nyuda siklus operasi mesin diesel turbocharged kanthi tingkat ngisi lan kapadhetan daya sing dhuwur.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Skor kelas komersial biasane ditemokake karo sawetara wates, nanging aja ngandelake. Secara relatif, iki minangka bahan bakar kanggo wilayah kidul kanthi musim dingin sing entheng, nanging ora bisa diprediksi.

Contone, suhu dhuwur bisa diamati ing wayah awan, nalika dikarepake kanggo Feed diesel karo bahan bakar kualitas dhuwur, nanging ana bebaya clouding karo tatanan saka endhepan lan karusakan kanggo saringan sak frosts wengi tipis.

bahan bakar diesel mangsa

Varietas musim dingin rumangsa yakin ing suhu sing kurang nganti minus 25-30 derajat, nanging manawa sampeyan nganggep desain khusus produk kasebut.

Sampeyan bisa uga bakal kenthel sadurunge panyaring mandheg ing -25, dene liyane bakal tahan -35. Biasane batesan tartamtu kanggo nggunakake dituduhake ing label saka jinis bahan bakar, iku kudu ngerti driver saka certificate.

Kenapa bensin ditambahake ing bahan bakar diesel?

Yen direncanakake nggunakake mobil diesel ing kondisi frosty banget nemen, iku perlu kanggo ngisi bahan bakar khusus karo bahan bakar diesel Arktik. Iki disaring gumantung saka merek nganti -40 lan malah luwih murah.

Bisa kedadeyan yen cooling lokal bakal ngluwihi kabeh watesan sing cukup, nanging biasane ing teknologi otomotif kanggo kondisi kasebut, langkah-langkah khusus ditindakake kanggo panas tank lan sistem bahan bakar, lan mesin ora dipateni ing mangsa.

Carane milih lan nggunakake bahan bakar diesel kabeh babak taun

Sampeyan ora kudu padha sumelang ing bab bahan bakar panas, nanging ing mangsa iku luwih apik kanggo milih bahan bakar diesel khusus ing stasiun bensin saka merek gedhe. Pengalaman motor nuduhake yen bahan bakar diesel mangsa komersial saka perusahaan kondhang meets syarat GOST karo wates gedhe.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Nganti -25 ora ana masalah karo produk apa wae anggere kasebut kanggo panggunaan mangsa. Ing ngisor iki sampeyan kudu nggunakake bahan bakar diesel Arktik, malah ora bakal mendhung nganti -35.

Sampeyan ora worth tuku bahan bakar saka distributor cilik ing mangsa, amarga sawijining sifat bisa diganti unpredictably sak panyimpenan lan dicampur ing tank karo Sisa bahan bakar mangsa panas.

Apa bisa kanggo nyopir ing mangsa ing bahan bakar diesel panas

Ing frosts abot, eksperimen kuwi ing motor larang dhewe ora bisa ditampa. Nanging ing kasus sing paling ekstrem lan suhu negatif cilik, sampeyan bisa nambah senyawa khusus menyang tank sing nyuda ambang suhu.

Antigel kuwi ngidini kanggo ngganti sawetara derajat, nanging ora luwih. Sampeyan kudu nyinaoni karakteristik lan prosedur tartamtu sing digunakake miturut pabrikan. Lan elinga yen iki mung langkah sementara.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Saiki ora bisa diencerake bahan bakar nganggo minyak tanah, lan luwih-luwih bensin, kaya sing ditindakake para pembalap lawas ing mesin sing wis lawas. Ing campuran kasebut, motor ora bakal urip suwe, karakteristik spesifik kasebut dhuwur banget, lan kabeh bisa uga cedhak karo kekuatan tensile.

Tanda-tanda pembekuan bahan bakar ing mobil

Tandha pisanan lan utama ngluwihi watesan saka resistance bahan bakar kanggo Frost bakal Gagal engine kanggo miwiti. Iku mung ora bakal entuk jumlah bahan bakar diesel sing pas kanggo nyala lan mlaku kanthi lancar.

Yen pembekuan wiwit ing Go, mesin diesel bakal kelangan doyo tarik, miwiti triple lan ora bisa muter nganti kacepetan nominal.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Secara visual, awan bahan bakar diesel sing biasane transparan bakal katon, banjur udan lan kristalisasi. Filter kang padha nyoba kanggo miwiti engine karo bahan bakar bakal dadi unusable lan kudu diganti. Nyopir nganggo bahan bakar sing ora disaring ora bisa ditampa.

Carane defrost solar

Ora ana gunane nggunakake anti-gel utawa agen defrosting liyane nalika endapan wis dibentuk ing bahan bakar, ora disaring lan mesin ora diwiwiti. Dheweke mung ora bakal mlebu ing papan sing ditutupi parafin.

Sampeyan bisa nyoba kanggo panas bottleneck ing sistem bahan bakar - Filter. bottleneck ana ing Panggonan pisanan. Nanging kabeh wilayah liyane, kalebu tank bahan bakar, uga kudu digawe panas. Mulane, kaputusan kardinal bakal nginstal mesin ing kamar digawe panas.

Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Kathah gumantung ing kerumitan lan modernitas mobil. Truk lawas digawe panas ora mung nganggo pengering rambut, nanging uga nganggo obor. Saiki iki ora bisa ditampa.

Saka cara rakyat, bisa dicathet nggawe jinis griya ijo film plastik ing mobil. Udhara panas diunekake saka pistol panas. Kanthi frosts tipis, cara kasebut bisa digunakake kanthi apik, nanging sampeyan kudu nglampahi wektu lan listrik sing akeh.

Film kasebut nduweni konduktivitas termal sing apik, sanajan ora nglilani udhara liwat, mula luwih apik kanggo mbangun papan perlindungan ing sawetara lapisan.

Utama » Tips migunani kanggo motor » Carane nyegah pembekuan bahan bakar diesel lan carane defrost iku

Add a comment