Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Përmbajtje

Makina është në një farë mënyre karta e vizitës së pronarit të saj. Kjo është arsyeja pse çdo automobilist që respekton veten duhet të kujdeset për pamjen e kalit të tij të hekurt. Në këtë rast, një larje makine me cilësi të lartë dhe, më e rëndësishmja, e sigurt është e para.

Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Duhet theksuar se sot ekziston një rrjet mjaft i gjerë shërbimesh profesionale të fokusuara në llojet e shërbimeve të paraqitura. Megjithatë, për shkak të një sërë rrethanash, nuk është gjithmonë e mundur të përdoren shërbimet e tyre.

Dhe pse, kur me ndihmën e një grupi minimal mjetesh dhe disa aftësish mund të krijoni një lloj lavazhi pa prekje në shtëpi. Për ta bërë këtë, nuk keni nevojë të jeni shkencëtar, por mjafton të keni një sasi të vogël njohurish dhe aftësish teknike.

Artikulli i paraqitur ka për qëllim të njohë të gjithë me metodat e aplikuara të krijimit të të ashtuquajturit gjenerator shkumë për larjen e makinave.

Parimi i funksionimit dhe dizajnit të gjeneratorit të shkumës

Para se të zbatoni ndonjë projekt teknik, së pari duhet të njiheni me tiparet e projektimit të produktit dhe të mësoni parimin e funksionimit të tij. Kjo qasje do të thjeshtojë shumë zgjidhjen e problemeve të ndryshme të projektimit gjatë gjithë procesit të zbatimit të projektit të paraqitur.

Gjenerator aktiv i shkumës për larjen e makinave Pjesa 1

Konsideroni parimin e funksionimit të gjeneratorit më të zakonshëm të shkumës. Nuk ka asgjë të vështirë në këtë. Pra, thelbi i punës së tij është si më poshtë:

 • një enë e veçantë është e mbushur me një zgjidhje uji dhe detergjenti;
 • ena, pas mbushjes me një zgjidhje, mbyllet;
 • ajri i kompresuar furnizohet në enën e mbyllur derisa të arrihet vlera e vendosur e presionit;
 • kur shtypni këmbëzën e armës larëse, ajri i kompresuar shtrydh një zgjidhje me një reagent larës;
 • duke kaluar përmes deflektorit të rrjetës së tabletës shkumës, tretësira kalon në një gjendje të shpërndarë, e cila kontribuon në lëshimin e një sasie të madhe shkume;
 • shkuma futet përmes rrymës së armës larëse me intensitetin dhe gjerësinë e kërkuar të pishtarit, drejtpërdrejt në trupin e makinës.

Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Procesi i funksionimit të koncentratit të shkumës ju lejon të krijoni një ide të qartë të përbërësve kryesorë të kësaj njësie. Kështu, mund të konkludojmë se çdo instalim i këtij lloji përbëhet nga elementë integralë të punës. Gjegjësisht:

 • enë/cilindër me qëndrueshmëri të lartë;
 • tregues presioni;
 • tuba;
 • montim;
 • valvula reduktuese e presionit;
 • tabletë shkumë.

Të gjithë këta komponentë janë të disponueshëm dhe mund të zgjidhen në një larmi variacionesh. Duhet të theksohet se përveç përbërësve të paraqitur, një kusht i domosdoshëm për funksionimin e agjentit shkumës është prania e një kompresori për injektimin e ajrit.

Si të bëni vetë gjeneratorin e shkumës për larjen e makinave

Nëse i keni krijuar vetes idenë për të krijuar një gjenerator shkumë nga mjete të improvizuara, nuk do të jetë e tepërt të njiheni me zhvillimet ekzistuese në këtë fushë.

Ndër të gjitha varietetet ekzistuese të pajisjeve shtëpiake, ato që janë të lehta për t'u montuar dhe shumë efikase meritojnë vëmendje.

Secila prej metodave të paraqitura më poshtë nuk kërkon aftësi dhe aftësi shumë profesionale nga krijuesi i saj. Le t'i njohim më në detaje.     

pajisje fikëse zjarri

Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Elementi kryesor i çdo agjenti fryrës është vetë ena. Analogu më i pranueshëm i një rezervuari të fabrikës mund të jetë një cilindër i zakonshëm nga një zjarrfikës i përdorur.

Për shkak të veçorive të tij të projektimit, një rezervuar i tillë është i përshtatshëm për këtë projekt në kohën e duhur. Megjithatë, çështja nuk kufizohet vetëm në një zjarrfikës. Nëse jeni serioz për t'i bërë gjërat,

Do t'ju duhet të merrni disa pajisje. Ai përfshin:

 • një copë tubi gjysmë inç;
 • zorrë gome;
 • montim;
 • rubinet gjysmë inç;
 • montim i shpejtë gjysmë inç;
 • shirit vulosjeje.

Çështja është e vogël - të montoni një agjent shkumës të plotë bazuar në të gjitha sa më sipër. Pavarësisht nga thjeshtësia e dizajnit të paraqitur, për zbatimin efektiv të këtij projekti, është e rëndësishme të ndiqni një sekuencë të caktuar veprimesh.

Pra, procedura për krijimin e një koncentrati shkumë bazuar në një zjarrfikës ndahet në hapat e mëposhtëm:

 1. Një qafë është ngjitur në pjesën e sipërme të fikjes së zjarrit, e cila më pas do të mbyllet hermetikisht me një kapak;
 2. Një tub me fileto gjysmë inç është ngjitur në anën e qafës;
 3. Një pajisje kalimtare vidhoset në pjesën e filetuar të tubit për të siguruar zorrën e gomës;
 4. Një vrimë është shpuar në bazën e aparatit të zjarrit dhe futet një pjesë e një tubi me fileto gjysmë inç;
 5. Në një segment tubi të zhytur brenda aparatit të zjarrit, janë shpuar rreth 10 vrima me diametër 2-2,5 mm, ndërsa fundi i tubit duhet të mbyllet;
 6. Jashtë, tubi është i djegur;
 7. Një rubinet me një përshtatës zorre të vidhosur në të vihet në skajin e jashtëm të tubit.

Parimi i funksionimit të një pajisjeje të tillë është që ajri të furnizohet në aparatin e zjarrit me një zgjidhje përmes zorrës së poshtme duke përdorur një kompresor.

Pasi të ketë arritur një vlerë të caktuar, kompresori fiket dhe valvula e topit në linjën e furnizimit me ajër është e mbyllur. Pas kësaj, valvula në daljen e sipërme hapet dhe shkuma, duke kaluar nëpër zorrën e gomës, del jashtë.

KY ËSHTË THJESHT GJENI! Çfarë bëra me një zjarrfikës!

Tubi i zhytur brenda aparatit të zjarrit meriton vëmendje të veçantë në këtë dizajn. Vrimat në këtë rast janë të nevojshme për të krijuar kushte për fryrje efektive.

Dukuria e paraqitur, në gjuhën e laikëve, shoqërohet me përzierjen e tretësirës me anë të flluskave të ajrit që vijnë nga kalimi i ajrit nëpër vrimat e ngushta të tubit të flluskës.

Duhet të theksohet se në procesin e montimit të të gjitha pajisjeve, është e nevojshme të sigurohet vulosja në vendet e lidhjeve të filetuara. Për ta bërë këtë, mund të përdorni shirit tymi ose tërheqje të zakonshme.

Pajisja spërkatës e kopshtit

Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Nëse nuk ishte e mundur të merrni një zjarrfikës, një spërkatës i zakonshëm i kopshtit mund ta zëvendësojë gjithmonë atë. Mund të blihet lehtësisht në pothuajse çdo dyqan kopshtesh. Përveç kësaj, do t'ju duhet një sfungjer i zakonshëm kuzhine dhe një fëndyell.

Pra, të armatosur me mjetin e treguar, le të fillojmë të bëjmë një gjenerator të shkumës në shtëpi.

Për ta bërë këtë, duhet të kryeni manipulimet e mëposhtme të thjeshta:

 1. Hiqni mbulesën nga atomizuesi;
 2. Bëni një vrimë në tubin kapilar në afërsi të skajit të kapakut;
 3. Çmontoni grykën e spërkatjes;
 4. Hiqni tubin metalik të grykës së spërkatjes;
 5. Fusni një copë sfungjeri në tub;
 6. Montoni kapakun e spërkatjes.

Vrima e specifikuar përdoret si një kanal ajri i nevojshëm për të krijuar një zgjidhje emulsioni. Sfungjeri në këtë rast kryen funksionin e një spërkatësi dispersioni.

Bëni vetes një pajisje të tillë nga një spërkatës konvencional | gjenerator shkume bëjeni vetë

Ky lloj agjenti shkumës është dukshëm më i ulët se ai i konsideruar më parë. Sidoqoftë, është më pak e kushtueshme dhe e arritshme për të gjithë.

Pajisja me kuti plastike

Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Lista e metodave nuk është e kufizuar në këtë. Si një zëvendësim alternativ për një zjarrfikës dhe spërkatës, mund të përdorni lehtësisht një kuti plastike të zakonshme.

Një minimum përpjekjeje dhe pak zgjuarsi dhe gjeneratori i lakmuar i shkumës është gati. Në këtë rast, mund të kufizoni veten në një listë të komponentëve të mëposhtëm:

 • vetë kutia;
 • armë llak / armë;
 • tuba;
 • hundë jet.

Pasi të gjenden të gjitha detajet, ne vazhdojmë me montimin e drejtpërdrejtë të pajisjes. Pra, gjejmë çdo tub që vjen në dorë dhe e mbushim me litar peshkimi. Gjatësia e tubit nuk duhet të kalojë rreth 70-75 mm.

Ne vidhosim kapakë në të dy skajet e tubit. Në spinën e parë duhet të montohet një majë dhe në të dytën një montim.

Nuk mund ta imagjinoni më lehtë !!! Gjenerator shkumë nga një kuti plastike

Ne sjellim çorape dhe çezmat në majë. Zorra nga maja do të hyjë në vrimën e bërë në kapakun e kutisë. Një nga rubinet do të rregullojë rrjedhën e zgjidhjes nga rezervuari, dhe e dyta - furnizimi me ajër nga kompresori.

Gjenerator shkumë për Karcher me Aliexpress

Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Aktualisht, nuk është e vështirë të blini këtë apo atë gjë, siç thonë ata, pa lënë shtëpinë. Gjeneruesi i shkumës në këtë rast nuk bën përjashtim. Për një çmim mjaft të arsyeshëm, çdokush mund të përballojë një agjent fryrës plotësisht të plotë.

Vlen të përmendet se shumica e pajisjeve të paraqitura vijnë nga Mbretëria e Mesme. Prandaj, është mjaft e këshillueshme t'i porositni ato duke përdorur platformën e mirënjohur tregtare Aliexpress.

Grykë shkume Karcher - Testimi i hundës së shkumës LS3 në Karcher K5 Compact

Çfarë kimie për të mbushur pajisjet shtëpiake

Në rastin e përdorimit të pajisjeve shtëpiake, lind një pyetje plotësisht e arsyeshme: çfarë lloj detergjentesh janë më të përshtatshëm për krijimin e një zgjidhjeje funksionale?

Deri më sot, agjentët shkumës janë paraqitur në një gamë të gjerë, kështu që është e vështirë të thuhet pa mëdyshje se kimia e një marke të caktuar do të jetë më e pranueshme në këtë rast.

Si të zgjidhni një shampo pa prekje

Sidoqoftë, gjithmonë mund t'i drejtoheni të dhënave analitike dhe të përpiloni një listë të prodhuesve që janë më të njohurit në mesin e shoferëve.

Midis tyre janë kompanitë e mëposhtme:

 • Shampo makinash nga Karcher;
 • Sapun i lëngshëm shtëpiak "New Dawn";
 • Shampo-koncentrat "Hi Gear";
 • Shampo makinash FliNN;
 • Shampo makinash "Grass"

Nëse keni diçka për të shtuar, bëjeni në komentet më poshtë.

Kryesor » Këshilla të dobishme për shoferët » Si të bëni një gjenerator shkume për larjen e makinave, bëjeni vetë

Shto një koment