Hyundai paten sistem otentikasi otomatis Iris

Isi

Hyundai terus nggawe kemajuan gedhe nalika nerangake teknologi ing kendaraan, amarga merek kasebut wis paten sistem identifikasi mata driver. Kanthi sistem iki, sampeyan bisa ngontrol kontak lan fungsi mobil liyane lan nyegah nyolong mobil.

Film aksi saka taun 1980-an lan mengko asring nampilake wong sing mlebu ing fasilitas sing aman nggunakake sistem pemindai mata. Saiki Hyundai kepengin nggawa teknologi sing padha menyang mobil, miturut paten anyar sing diajukake ing AS.

Kepiye cara kerja sistem scan mata Hyundai?

Sistem paten adhedhasar pemindai iris sing bisa njupuk gambar mata sopir lan verifikasi identitase. Disambungake menyang kamera infra merah kanggo ndeteksi yen sopir nganggo kacamata hitam utawa alangan rai liyane. Mobil banjur bisa nyetel cahya utawa njaluk driver kanggo mbusak alangan kanggo nyedhiyani visibilitas mripat perlu. Setir uga bisa kanthi otomatis mindhah yen nemu ing dalan supaya sistem bisa luwih ndeleng pasuryan driver kang.

Verifikasi identitas miwiti kendaraan

Sawise dicenthang, kendaraan Hyundai bakal ngidini kendaraan diwiwiti. Posisi jog lan setir uga bisa diatur adhedhasar pilihan driver. Sistem kursi memori kasebut wis suwe kasedhiya ing mobil. Nanging, kebaruan fungsi kasebut digabungake karo sistem identifikasi biometrik.

Keuntungan nggunakake iris minangka sarana identifikasi

Pangenalan iris minangka salah sawijining standar emas ing identifikasi biometrik. Iris, sing kasusun saka jaringan warna ing ngarep mripat, unik banget. Iki tegese pertandhingan palsu antarane wong sing beda-beda arang banget. Ora kaya sidik jari, iris uga bisa diukur kanthi gampang tanpa kontak. Iki mbantu ngilangi masalah rereget lan lenga sing asring ngganggu cara deteksi bekas driji.

Akibaté, Hyundai duwe wujud ing papan iki kanthi merek mewah Genesis. SUV GV70 dilengkapi sistem sing ngidini sampeyan mbukak kunci mobil nganggo smartphone lan nguripake nganggo bekas driji. Otentikasi Iris bakal dadi extension alami saka teknologi sing ana.

Tindakan kejam marang maling mobil

Kauntungan liyane yaiku yen mobil dikonfigurasi mbutuhake scan iris kanggo miwiti, sistem kasebut bakal migunani banget kanggo nyegah wong sing ora sah ngontrol mobil kanthi remot kontrol. Iki uga bakal tumindak minangka langkah keamanan tambahan yen ana wong nggunakake serangan relay utawa nyoba kanggo spoof sinyal fob tombol ing upaya kanggo nyolong mobil. Nanging, sampeyan uga kudu mateni saben-saben sampeyan pengin supaya kanca utawa anggota kulawarga drive.

**********

:

Utama » Artikel » Hyundai paten sistem otentikasi otomatis Iris

Add a comment