Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Isi

Ing kendaraan bermotor, pengikat bolt lan nut ukuran gedhe biasane digunakake, sing ndadekake banget rumit sambungan saka macem-macem bagean, lan mulane, kanggo tenaga kerja sing kurang, perlu. kunci pas manual.

Apa iku kunci manual

Dina iki, piranti liyane lan liyane dadi mechanized, lan piranti rada menarik teka kanggo ngganti kunci biasanipun, kang, ing asas, meh podho gilingan meat. Kanthi puteran gagang sing ana ing mburi, torsi sing ditularake menyang rod kerja, sampeyan ngeculake utawa kosok balene ngencengi nut. Rod ing ngarep alat wis diasah kanggo instalasi saka muncung ukuran beda-beda, kang asring ora klebu ing kit, nanging tuku dhewe.

Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Transmisi saka gagang ditindakake dening gearbox planet, sing nambah kekuwatan nganti 300 kilogram saben meter.. Yaiku, yen sampeyan duwe massa 100 kilogram lan ngetrapake kabeh bobot menyang pipa rong meter, sing digunakake minangka tuas menyang "balonnik", banjur unscrewing nut bakal nggawa sampeyan setengah jam; alat mechanical bakal ngurangi wektu iki ing paling 3 kaping. Sawetara nutrunners dilengkapi extension nangani Rotary kanggo karya karo gembong sing wis pelek jero.

Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Unscrewing wheel karo kunci tangan.

Cara milih kunci pas

Ana kunci mekanik, listrik lan pneumatik, uga bisa diklasifikasikake minangka bensin, nanging amarga gedhene, meh ora bisa diarani alat tangan.. Model mekanik sing paling populer saiki, amarga biaya sing murah lan efisiensi sing cukup. Nanging, yen sampeyan nyedhaki ndandani mobil kanthi profesional, sampeyan ora bisa nindakake tanpa kabel listrik utawa alat tanpa kabel.

Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Gumantung sepira kenceng sambungan benang ing kendaraan sampeyan, sampeyan kudu milih kunci sudut utawa kunci lurus kanggo truk. Padha beda-beda ing lokasi puteran nangani, kang dipasang ing mburi utawa sisih. Piranti pneumatik uga duwe posisi sudut sirah, sing ora bisa dikandhakake babagan versi mekanik, sing terakhir kudu ngaso kanthi sikil khusus ing kacang sing cedhak, mula mung bisa lurus.

Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Kunci pas manual (gilingan daging)

Cara kerja kunci pas portabel

Minangka kanggo variasi mechanical saka alat iki, iku luwih apik kanggo nggunakake mung kanggo loosening perkakas. Ketegangan otot minimal dibutuhake, lan nalika ngencengi kacang, pasukan ora bisa diitung lan sambungan benang bisa dicopot. Kanthi sambungan bolted sing rusted lan dicekel, masalah kasebut ora bakal muncul kanthi alasan sing jelas.

Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Kanggo pre-tightening nalika ngganti setir, kunci mechanical cukup cocok yen tumindak miturut sistem 1-3-4-2 utawa 1-4-2-5-3.

Model listrik, uga pneumatik, nggarap prinsip tumindak rotasi-impact. Kanthi nambah resistance sambungan Utas, poros output karo muncung mandheg, nanging poros flywheel mekanisme perkusi muter bebas dening rotor engine nganti tabrakan karo lis khusus. Ing wayahe push asil muncul rangsang sing tumindak ing pusher cam lan ndadekke menyang kontak karo kopling, kang ana jotosan, rada ngowahi sirah karo muncung. Banjur rotor muter maneh bebarengan karo batang flywheel nganti kontak sabanjuré karo protrusion lan impact sabanjuré.

Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Kunci impact listrik portabel (Impact Wrench)

Utama » Artikel » Tips kanggo para motor » Kunci impact manual - carane nggarap alat iki

Add a comment