AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Isi

Sistem AC otomotif cepet njupuk Panggonan ing pakurmatan ing nggunakake pemilik mobil. Saiki, angel mbayangno mobil tanpa AC, utamane ing wilayah kidul, nanging sawetara model lawas ing tingkat trim murah ora duwe pilihan iki. Mesthi, kabeh bisa diinstal, nanging ora tansah plans kanggo operasi dawa saka mobil kuna.

AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Nanging, ana opsi alternatif kanggo ngenthengake kahanan ing mobil ing panas, kang bakal rembugan luwih.

Kepiye cara kerja AC

Prinsip operasi kanggo kabeh unit kulkas jinis kompresor kurang luwih padha. Iki adhedhasar pendinginan refrigeran sing wis dikompres nalika ekspansi.

Kompresor dipasang ing hood mobil, kang disambungake menyang katrol crankshaft engine liwat genggaman elektromagnetik lan sabuk drive.

AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Nalika kondhisi hawa diuripake, kopling ditutup, rotor kompresor wiwit muter lan wiwit ngompres refrigeran gas, dikirim liwat pipa menyang radiator, uga disebut kondensor.

Saka jeneng iku cetha yen gas ing radiator condenses, Mudhunake suhu lan ngowahi menyang negara semi-cair. Mangkono, iku njupuk adoh keluwihan energi dijupuk sak komprèsi. Sawisé iku, gas liquefied lumebu ing expander lan evaporator, ngendi suhu mudhun menyang nilai negatif.

AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Evaporator digawe ing wangun exchanger panas antarane refrigerant lan udhara interior mobil. Nalika gas ngembang lan radiator diunekake, suhu ing kabin mudhun.

Kepiye cara kerja AC lan apa isine.

Penggemar, sensor lan damper udara ngatur proses kasebut, nyedhiyakake suhu sing nyaman dening driver.

Asring, AC digabungake karo mesin ingkang ndamel benter, mbentuk sistem kontrol iklim terpadu, ngendi sopir ora kasengsem ing apa ing wayahe, sing utama iku kanggo njaga regime termal kasebut.

Otomasi dhewe bakal nemtokake manawa bakal dadi panas utawa adhem.

Apa iku AC portabel

Yen sampeyan ora nimbang penggemar conventional ing panel ngarep, kang uga saged cooling driver panas, AC otonom tanpa cidra ngirim ora mung ngarahake aliran udhara kanggo wong, nanging ing paling piye wae kelangan udhara iki.

Ana sawetara cara kanggo nindakake iki, saka sing paling primitif nganti sing padha digunakake ing sistem kontrol iklim stasioner.

Kompresor AC saka korek rokok

Minangka aturan, kabeh piranti kasebut ora luwih saka ngapusi konsumen sing prasaja. AC ora bisa digunakake ing volume sing ditutup. Dheweke kudu mbuwang panas kondensor menyang papan saubengé, yen ora, dheweke ora bakal kelangan, nanging panas interior ing sembarang mode operasi.

AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Pangecualian yaiku AC portabel, digawe kanthi prinsip sistem pamisah. Paling asring dipasang ing lawang ngisor ing atap kabin.

Ing babagan kerumitan, piranti kasebut meh ora beda karo AC mobil jinis kompresor liyane, sing saiki bisa dipasang ing mobil apa wae, kalebu model domestik paling tuwa.

Ing wektu sing padha, padha ora mbutuhake operasi saka engine utama mobil, kang wis efek positif ing lingkungan ing wektu, contone, ing sewengi Tetep kanggo driver truk. Kajaba iku, ing pirang-pirang negara, operasi mesin ing papan parkir dilarang dening hukum.

Minangka kanggo sumber daya saka korek rokok, daya saka sirkuit iki banget winates, lan biasane ora ngluwihi 250 watt ing mode terus.

Ora perlu kanggo pirembagan bab sawetara jinis efficiency cooling interior mobil karo konsumsi energi kuwi.

Kajaba iku, kauntungan utama sistem otonom ing wangun kemampuan kanggo bisa karo engine dipateni ora temen maujud amarga discharge cepet saka baterei. Kasunyatan sing kanggo AC bakal daya sembrono, kanggo baterei bakal mbukak prohibitive.

AC evaporative portabel

Skema pendinginan udara sing paling gampang adhedhasar prinsip nyuda suhu cairan sajrone penguapan.

AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Piranti kasebut nggunakake sumber banyu kanthi intensitas rendah saka reservoir sing kapisah menyang evaporator, sing duwe struktur spongy, ditiup dening penggemar listrik.

Udhara kasebut kanthi bebarengan digawe adhem lan kebak uap banyu. Kelembapan dhuwur ing kabin dadi kerugian utama saka jinis AC iki.

Saliyane kasunyatan sing ing kahanan kaya mengkono iku angel kanggo penumpang kanggo ngira-ngira efek saka Mudhunake suhu, Kelembapan pancet bakal mengaruhi kondisi technical saka mobil, kiro-kiro saka karat normal kanggo katon saka jamur ing bahan finishing. Lan suhu bakal mudhun mung sawetara derajat, lan mung cedhak penggemar.

Apa sing Dikarepake saka Air Conditioner Seluler

Ing kasus apa wae, ora ana universalitas ing panggunaan AC otonom. Apa sing cocok kanggo truk ora bisa ditampa kanggo mobil penumpang.

AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Sistem kontrol iklim otonom sing serius, lan dudu kerajinan pasar sing murah, isih nduweni kaluwihan tartamtu:

  • kamardikan saka model mobil tartamtu bakal ngidini sampeyan kanggo flexible aplikasi ing mobil beda;
  • supaya AC bisa digunakake, sampeyan ora perlu miwiti mesin mobil;
  • tundhuk penyediaan listrik, otonomi bisa terus-terusan njaga suhu interior sing bisa ditampa ing papan parkir;
  • piranti makaryakke relatif meneng lan ora rereged atmosfer.

Iki diiringi kerugian sing signifikan:

  • minangka aturan, daya panginstalan otonom cilik banget, lan mulane efisiensi;
  • rega dhuwur saka sistem tenan digunakake iso dibandhingke karo unit kontrol iklim biasa;
  • ana akeh palsu lan penipuan langsung ing pasar;
  • instalasi angel kanggo aplikasi kanggo mobil.

Tegese, piranti kasebut mung ditrima kanggo truk lan kabeh jinis kemah. Lan sacoro prakteke masalah microclimate ing kabeh mobil penumpang wis dawa wis ditanggulangi malah ing konfigurasi dhasar.

Carane nggawe AC seluler ing mobil dhewe

Penggemar kreatifitas teknis bakal bisa nggawe analog saka AC otonom dhewe.

Bisa uga ana akeh pilihan, dadi sampeyan kudu mbatesi mung prinsip konstruksi umum. Basis desain kudu dadi wadhah kanthi cadangan es. Garing utawa bakal dadi banyu beku biasa - kabeh gumantung saka kemungkinan nyedhiyakake sumber kadhemen.

Penggemar listrik blower lan pipa stopkontak dipasang ing wadhah, sing sampeyan bisa uga nyambungake selang bergelombang sing dawa, sing ndadekake unit kasebut bisa dipasang kanthi gampang ing kabin.

Nalika penggemar mlaku, udhara saka kompartemen penumpang bakal ngliwati kontak karo es, adhem lan mlebu ing kompartemen penumpang ing wangun iki. Nalika es dikonsumsi, cadangan kasebut bisa diisi maneh saka panyimpenan sing diisolasi kanthi termal.

Instalasi cukup efisien, lan babagan biaya manufaktur lan operasi ora ana saingan.

Utama » Tips migunani kanggo motor » AC otonom kanggo mobil: Pros lan cons

Add a comment