Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Përmbajtje

Shtrënguesi i shakullit të gimbalit është një nga elementët më të rëndësishëm të mirëmbajtjes dhe mbrojtjes së shakullës. Jakë gimbal, e vendosur në fund të gimbalit dhe shakullës së saj, është shpesh universale dhe mund të shtrëngohet ose lirohet në varësi të modelit të shakullit. Në këtë artikull, do të mësoni gjithçka që duhet të dini për jakën e gimbalit: rolin e saj, simptomat e veshjes, si ta shtrëngoni atë dhe sa kushton për ta zëvendësuar atë!

What️ Çfarë është një jakë çizme gimbal?

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Jakë çizme gimbal është formuar si një disk rrethor metalik me dhëmbë e cila lejon që ajo të rregullohet. Në automjet, do ta gjeni në fund të pezullimit dhe shakull... Kështu, kjo është ajo që lejon që dy elementët të lidhen dhe të sigurojnë ngushtësinë e tyre. Duke i shërbyer siç duhet shakullës, do mbroj kardan depërtimi i ujit dhe pluhurit kur sigurohet lubrifikimi i nyjeve universale me yndyrë.

Kështu, në makinën tuaj jeni në prani të 4 kapëse shakull gimbal, ose një në secilin stabilizues. Madhësia e shakullës gimbal do të ndryshojë në varësi të modelit të automjetit tuaj, mund të keni një shakull të rregullueshëm, shakull transmetimi ose një shakull universale. Kapësja e kapakut të gimbalit mund të jetë universale ose të ketë një diametër të caktuar.

Nëse doni të dini me cilën nga automjetet tuaja mund të konsultoheni libër shërbimi këtë dhe kushtojini vëmendje përcaktimit të saktë të kapëses së shakullit të përbashkët të pajtueshëm universal.

🚀Më shumë për temën:
  Sistemi i karburantit të automjeteve

Gjithashtu i njohur si pirg i zorrës së shakullit, mund të jetë çelik inox ose çelik në varësi të markës.

What️ Cilat janë simptomat e prangës së jakës së gimbalit HS?

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Nëse një ose më shumë jakë universale të shakullit janë në gjendje të keqe, ata nuk do të jenë më në gjendje të përmbushin rolin e tyre dhe simptomat e mëposhtme do të shfaqen në automjetin tuaj:

  • Qafa është e dëmtuar : ka shtrëngime ose lot në sipërfaqen e saj, nuk mund të shtrëngojë më pezullimin dhe shakullën;
  • Bellows është dëmtuar : ato mund të plasen ose të shpojnë sepse nuk mbahen si duhet nga jaka e shakullit të gimbalit;
  • Gjurmët e yndyrës janë të pranishme : Ato mund të jenë në rrotat tuaja ose në pezullimin tuaj, ato pasqyrojnë problemin e vulosjes që lidhet me shakullën dhe prangat e tyre.

Sapo të vini re ndonjë nga këto simptoma, është e rëndësishme që të shihni një mekanik sa më shpejt të jetë e mundur për riparimet dhe zëvendësimin e pjesëve.

️ Si të shtrëngoni jakën e çizmës së gimbalit?

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Në disa raste, kapësja e gimbalit mund të lirohet dhe duhet të rregullohet në kapakun e gimbalit. Për të pasur sukses në këtë operacion, ndiqni udhëzimet në udhëzuesin tonë dhe armatosuni me mjete të caktuara.

Materiali i kërkuar:

Doreza mbrojtëse


Kuti mjetesh

Xhek

qirinj

Pincë për fiksimin e shakullës Gimbal

Hapi 1. Ngrini makinën

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Për qasje të lehtë në jakë, mund të vendosni folenë për automjetin dhe stendat e foleve. Kjo gjithashtu do ta bëjë më të lehtë çmontimin e timonit.

Hapi 2: çmontoni timonin

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Duke përdorur një pikëllim çift rrotullues, ju do të hiqni arrat që mbajnë timonin dhe pastaj hiqni të gjithë rrotën.

Hapi 3. Shtrëngoni kapësen e çizmës së gimbalit.

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Gjeni jakën e kapakut të gimbalit, pastaj përdorni pincën e dhënë për këtë përdorim për të shtrënguar jakën e mbulesës së gimbalit. Nuk duhet të ketë hendek midis shakullit dhe jakës, kjo e fundit nuk duhet të ketë ndonjë reagim të kundërt.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është vaji i motorit të makinës?

Hapi 4. Mblidhni timonin e makinës tuaj.

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Kur kapësja e çizmës së gimbalit është shtrënguar siç duhet, mund të montoni përsëri timonin e makinës tuaj dhe ta ulni atë nga mbështetëset dhe priza.

💸 Sa kushton zëvendësimi i jakës së çizmës së gimbalit?

Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Jakë çizme gimbal është një artikull i lirë. Mesatarisht, merr nga 2 € dhe 3 € për një gjerdan. Nëse dëshironi të blini një kapak dhe një frezë, çmimi i tij do të jetë midis 15 € dhe 30 € në varësi të markës.

Nëse do të shkoni në garazh për të ndryshuar prangën e çizmës së gimbalit, do t'ju duhet të merrni parasysh kostot e punës. Prandaj, do të faturoheni për këtë transaksion midis 30 € dhe 50 €.

Shtrënguesi i shakullit të gimbalit është një pjesë e rëndësishme për mbajtjen e gimbaleve tuaja në gimbale. Kur ato duken të ngatërruara, do t'ju duhet të kontaktoni shpejt një profesionist para se të heqin dorë plotësisht!

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Kapësja e Cardan Bellows: Gjithçka që duhet të dini

Shto një koment