Zëvendësimi i patentës së shoferit gjatë ndryshimit të mbiemrit

Kur një vajzë martohet dhe merr mbiemrin e burrit, natyrshëm përballet me çështjen e ndryshimit të patentës. Vlen të përmendet se Rregullat e Rrugës thonë qartë në këtë drejtim:

Nuk është e nevojshme të ndryshoni patentë shoferin kur ndryshoni mbiemrin. Të drejtat lëshohen për 10 vjet dhe ju mund të vazhdoni t'i përdorni pa frikë.

Nëse keni frikë nga ndonjë gërvishtje nga ana e oficerëve vigjilentë të policisë rrugore, ose nëse lind një situatë që keni blerë një makinë pas martesës dhe ajo tashmë është e regjistruar për një mbiemër të ri, atëherë mund të bëni një dublikatë të martesës certifikatën, noterizoni atë dhe ia paraqisni punonjësve të policisë rrugore në rast të ndonjë pretendimi. Një dublikatë do t'ju kushtojë 100-200 rubla.

Zëvendësimi i patentës së shoferit gjatë ndryshimit të mbiemrit

Nëse akoma vendosni se duhet të ndryshoni të drejtat tuaja (për shumë vajza, ky vendim justifikohet edhe me faktin se nuk u pëlqen vërtet fotografia në të drejtat e vjetra), duhet të kontaktoni pikën e regjistrimit të policisë rrugore dhe jepni dokumentet e mëposhtme:

  • një aplikim i plotësuar në një formular që do t'ju jepet nga policia e trafikut;
  • certifikatë shëndetësore mjekësore;
  • pasaporta;
  • certifikatën e martesës;
  • dëftesa e pagesës së detyrës shtetërore - 800 rubla;
  • një vërtetim për dhënien e provimit të shtetit në një autoshkollë (nëse e humbisni, do t'ju duhet të bëni përsëri provimet);
  • të drejtat e vjetra;
  • dokumente për makinë ose vërtetim nga vendi i punës nëse jeni shofer.

E njëjta gjë vlen edhe për burrat që vendosin të marrin mbiemrin e gruas ose të ndryshojnë mbiemrin për ndonjë arsye tjetër. Gjëja kryesore është që gjithmonë të keni një dokument me vete që konfirmon se mbiemri juaj është me të drejtë i juaji.

Është një çështje krejtësisht tjetër nëse jo vetëm që keni ndryshuar mbiemrin, por dëshironi të shtoni një kategori të re, humbni të drejtat tuaja, të drejtat kanë skaduar ose duhet t'i rivendosni ato. Në këtë rast, ju duhet patjetër të ndryshoni VU-në, përndryshe ju bini nën nenin e Kodit të Kundërvajtjeve Administrative, sipas të cilit ju dhe makina mund të ndaloheni deri në sqarimin e rrethanave, gjobëvënien ose heqjen nga drejtimi.
Po ngarkohet

Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Zëvendësimi i patentës së shoferit gjatë ndryshimit të mbiemrit

Shto një koment