Zëvendësimi i amplifikatorit të vakumit VAZ 2114

Përmbajtje

Nxitësi i vakumit në makinat e familjes VAZ luan një rol të rëndësishëm jo vetëm në funksionimin e sistemit të frenimit, por edhe në funksionimin e motorit. Kështu, për shembull, nëse përforcuesi i vakumit nuk e mbyll ajrin fort, atëherë ka shumë të ngjarë që motori të trefishohet dhe të mbajë rrotullime të dobëta.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë skemën për zëvendësimin e amplifikatorit të vakumit VAZ 2114, vlen gjithashtu të përmendet se zëvendësimi kryhet në të njëjtën mënyrë në makinat VAZ: 2108, 2109, 21099, 2113, 2114, 2115.

Mjete

 • çelësat për 13, 17;
 • pincë;
 • kaçavida.

Si të kontrolloni një përforcues vakumi

Ka mënyra të ndryshme për të provuar funksionimin e një VUT. Këtu janë 2 metoda të ndryshme, domethënë, kontrollimi me sistemin e frenimit, si dhe kontrolli i VUT të hequr më parë.

Zëvendësimi i amplifikatorit të vakumit VAZ 2114

Sigurisht, kontrolli i parë është të kontrollohen të gjitha zorrat e frenave dhe tubat për rrjedhje dhe rrjedhje. Ne ju këshillojmë ta bëni këtë rregullisht, së bashku me kontrollimin e nivelit të lëngut të frenave, pasi siguria juaj varet nga frenat.

1 mënyrë për të kontrolluar është si më poshtë:

 • fik motorin;
 • shtypni pedalin e frenimit disa herë, duhet të bëhet më i ngushtë;
 • më pas shtypni përsëri pedalin dhe mbajeni atë në pozicionin e mesit;
 • atëherë, pa ndryshuar përpjekjen në pedale, ndizni motorin. Nëse pedali dështon, atëherë gjithçka është në rregull me fshesën me korrent, dhe nëse jo, atëherë ka shumë të ngjarë që duhet të zëvendësohet.

Metoda 2 mund të përdoret nëse tashmë e keni çmontuar VUT-in paraprakisht. Shtoni çdo pastrues (shkumëzues) në lidhjen e 2 rrathëve të amplifikatorit dhe fryni ajrin në vrimën ku është zorra nga kolektori i marrjes. Nuk është e nevojshme ta bëni këtë të mbyllur, thjesht mund të drejtoni rrjedhën e ajrit nga kompresori ose pompa. Vendi ku VUT rrjedh ajrin do të flluskojë. Ju mund ta shihni qartë këtë metodë në videon më poshtë.

🚀Më shumë për temën:
  Strukturat e stabilizuesit të zëvendësimit Nissan X-Trail

Si të kontrolloni një përforcues vakumi

Procesi i zëvendësimit të përforcuesit të vakumit

Në mënyrë që të ndryshoni VUT, nuk është e nevojshme të hiqni gypat e frenave të përshtatshme për rezervuarin e lëngut të frenave. Gjithçka mund të bëhet shumë më e lehtë.

 • 1 hap: Lëshojmë pedalin e frenimit, për këtë është e nevojshme të hiqni kunjin e vogël të pjesës së sipërme të pedalit;
 • 2 hap... Hiqeni tytën e lëngut të frenave. Së pari, ne shkëputim terminalin e vendosur në pjesën e sipërme të rezervuarit, dhe pastaj heqim arrat që sigurojnë rezervuarin në amplifikatorin e vakumit;Zëvendësimi i amplifikatorit të vakumit VAZ 2114
 • 3 hap: Mund të filloni të hiqni vetë fshesën me korrent. Dhe kjo mund të bëhet në dy mënyra, ose hiqni vetë VUT nga kllapa në të cilën është bashkangjitur, ose hiqni atë së bashku me kllapën, e cila është fiksuar tashmë në trup me 13 arra. Këtu mund të zgjidhni cilado që është më e përshtatshme për ty. VUT është fiksuar në kllapa me arra 17;
 • Zëvendësimi i amplifikatorit të vakumit VAZ 2114
 • 4 hap: Shkëputni zorrën nga VUT që vjen nga kolektori i marrjes.

Pas çmontimit, mund të filloni të instaloni një amplifikator të ri. Nëse keni hequr kapakun e VUT të vjetër së bashku me kllapat, atëherë lëvizni kllapat nga e vjetra në atë të re dhe instaloni përsëri gjithçka në rendin e kundërt.

Si të identifikoni një mosfunksionim të përforcuesit të vakumit të frenave

Pyetje dhe Përgjigje:

Si të kontrolloni një përforcues të frenave me vakum VAZ 2114? Motori fiket. Nja dy herë frena shtypet me përpjekje dhe vonohet përgjysmë. Pastaj motori fillon. me një përforcues vakum pune, pedali do të dështojë pak.

Si të zëvendësoni cilindrin kryesor të frenave në një VAZ 2114? Bateria është shkëputur. Lëngu i frenave pompohet nga rezervuari. Tubat e furnizimit TG janë të zhveshur. GTZ hiqet nga amplifikuesi i vakumit. Një GTZ e re është duke u instaluar. Sistemi është duke u montuar.

A duhet të frenoj gjakderdhjen pas zëvendësimit të përforcuesit të vakumit? Ekspertët rekomandojnë ndryshimin e lëngut të frenave kur zëvendësoni GTZ. Në këtë rast, kërkohet gjakderdhja e frenave. Por përforcuesi i vakumit nuk është në kontakt me lëngun, kështu që nuk kërkohet gjakderdhje.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Riparimi automatik » Zëvendësimi i amplifikatorit të vakumit VAZ 2114

Shto një koment