Ndryshimi i vajit pas dimrit - pse ia vlen?
 

Përmbajtje

Edhe pse temperaturat janë ende të ftohta, ne po i afrohemi me shpejtësi pranverës. Fatkeqësisht muajt e dimrit nuk kanë një efekt pozitiv në makinën tonë... Krejt e kundërta - kripa e kudogjendur ndikon në trupin e makinës, dhe ndryshimet në temperaturë ndikojnë në të gjithë mekanizmat e makinës. Edhe vaji i motorit vuan nga kjo... Për këtë arsye, ia vlen të mendoni për ta zëvendësuar atë menjëherë pas dimrit.

Seksione të shkurtra "lëndojnë"

Moti dimëror, luhatje të mëdha të temperaturës dhe lagështisë ka një efekt shumë të keq në motor... Më e keqja nga të gjitha, gjatë vozitjes, ne ngasim një distancë mjaft të shkurtër në mënyrë që makina të mos ngrohet. Çfarë do të thotë kjo për vajin e motorit? Epo, e gjithë lagështia, si dhe karburanti i përdorur për të holluar vajin, nuk do të jetë në gjendje të avullojë prej tij. Nuk duhet të thuash shumë për të nxjerrë përfundimin e saktë se me këtë përdorim të makinës vetitë e vajit tonë të motorit janë dëmtuar ndjeshëm... Nëse jeni të shqetësuar edhe për problemin e një makine që nuk nxehet për shkak të lëvizjes në distancë të shkurtër, kjo është një arsye mjaft e mirë për të vendosur të ndërroni vajin e motorit pas dimrit.

Nafta nuk është e barabartë me vajin

Sigurisht, shumë varet edhe nga vaji në motorin tonë. Disa vajra kanë aditivë të veçantë.për të mbrojtur dhe mbështetur motorin gjatë ngasjes në kushte dimërore. Vajra të tillë kanë shenja me të cilat ne mund të njohim lehtësisht lëngun e përmirësuar në këtë mënyrë - për shembull, 0W-20, domethënë vajin për të cilin shkruajmë në hyrjen tonë. Vaj 0W-20 - rezistent ndaj ngricave! эти Vajrat e motorit "Winter". ato gjithashtu sigurojnë konsum më të ulët të karburantit dhe minimizojnë konsumimin e pjesëve të motorit dhe rezistencën ndaj fërkimit. Ata gjithashtu kanë një detyrë zvogëloni depozitat dhe zgjatni jetën e naftës. 

 
🚀Më shumë për temën:
  Si të përmirësoni ndriçimin e brendshëm të makinës?

Ndryshimi i vajit pas dimrit - pse ia vlen?

Slime dimërore

Fatkeqësisht, në dimër, mukusi gjendet jo vetëm në rrugë. Mund të formohet edhe nën kapakun e mbushësit të vajit të motorit. Ky është një produkt përzierjen e vajit me ujëdhe formimi i saj shoqërohet me funksionimin e makinës. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur mbulojmë distanca të shkurtra. Zhulja nën prizë mund të jetë gjithashtu një shenjë e një copë litari të dëmtuar të kokës së cilindrit.... Nëse në rastin e parë mjafton të ndryshoni vajin, atëherë në të dytën do të kërkohet riparimi i motorit.

Zgjedhja e një makine

Pavarësisht disponueshmërisë së vajrave të pasuruar posaçërisht në treg, mos harroni zgjidhni vajin në përputhje me rekomandimet e prodhuesit... Informacioni se cili lëng është i përshtatshëm për makinën tonë mund të gjendet në udhëzimet dhe ne mund ta gjejmë lehtësisht në internet. Është e pamundur ta teprosh në çdo drejtim - nuk është marka e makinës ajo që është e rëndësishme, por parametrat e saj. Nëse kemi një makinë të vjetër, mund ta dëmtojmë atë duke derdhur vaj sintetik me rezistencë të ulët në motor, ashtu si derdhim vaj mineral të lirë në një naftë të vjetër tubash. Këtu ia vlen të sensibilizoni pronarët e makinave - nëse keni një të tillë makinë me filtër grimcash, ka nevojë për vaj special!

 

Ndryshimi i vajit pas dimrit - pse ia vlen?

Kontrollo nivelin

Edhe nëse nuk e keni problem të lëvizni seksione të shkurtra dhe nuk planifikoni të ndryshoni tërësisht vajin, ia vlen kontrolloi nivelin e tij në motorin e makinës. Planifikoni për veten tuaj, për shembull, që do ta bëni këtë sa herë që mbushni karburant - hiqni shiritin e pikës disa minuta pasi të keni fikur motorin dhe kontrolloni atë. Edhe nëse keni një makinë të re, mos e nënvlerësoni këtë kontroll. Makinat e reja mund të konsumojnë edhe naftë.

Nuk ia vlen të kurseni

Vlen të ndryshohet vaji pas dimrit. Gjithashtu ia vlen t'i drejtoheni një produkti të mirë. Ndonjëherë do të paguajmë pak më shumë dhe do të fitojmë vaji është vërtet cilësor, i testuar për cilësi dhe qëndrueshmëri. Është e rëndësishme që një vaj i tillë të testohet si në laboratorë specialë ashtu edhe në kushte reale të rrugës. Prodhuesi, për shembull, mund të mburret me një cilësi kaq të lartë të vajrave të tij. I lëngshëm molyose gjithashtu Castrol.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë duhet të keni në makinë në një udhëtim të gjatë?

Ndryshimi i vajit pas dimrit - pse ia vlen?Ndryshimi i vajit pas dimrit - pse ia vlen?

Në faqen e internetit mund të gjeni vajra cilësorë për makina avtotachki.com. Ju ftojmë gjithashtu në blogun tonë për më shumë këshilla për makinën - Blog NOCAR.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Ndryshimi i vajit pas dimrit - pse ia vlen?

Shto një koment