Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210
 

Përmbajtje

A është koha që Mercedes Benz W210 juaj të servisohet? Atëherë ky udhëzim hap pas hapi do t'ju ndihmojë të bëni gjithçka me kompetencë dhe shpejt. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë:

  • ndërrimi i vajit në motorin m112;
  • ndërrimi i filtrit të vajit;
  • ndërrimi i filtrit të ajrit;
  • ndërrimi i filtrit të kabinës.

Ndryshimi i vajit Mercedes Benz W210

Për të ndryshuar vajin e motorit, së pari duhet të hiqni mbulesën përmes së cilës do të derdhet vaji i ri. Ne ngrihemi para makinës në një fole, këshillohet të siguroheni, vendosja e një druri / tullë nën levat e poshtme, dhe gjithashtu vendosja e diçkaje nën rrota në mënyrë që Merc të mos rrotullohet kur ne kthejmë arrat.

Ne ngjitemi nën makinë, duhet të heqim mbrojtjen e karrocës, ajo është montuar në 4 bulona nga 13 (shih foton).

 
Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Bolt mbajtës i karrocës

Pas heqjes së mbrojtjes, ka një prizë kullimi vaji në paletë në anën e djathtë në drejtim të lëvizjes së automjetit (shih foton), duke hequr kapakun të cilin do ta kullojmë vajin. Përgatitni një enë të madhe paraprakisht, pasi motori M112 përmban 8 litra vaj, që është mjaft. Në mënyrë që vaji të qelqë plotësisht, është e nevojshme të prisni 10-15 minuta, dhe gjithashtu, kur pjesa më e madhe e motorit tashmë është tharë, hiqni filtrin e vajit, i cili ndodhet pranë qafës së mbushjes së vajit, pas së cilës disa më shumë vaji do të kullojë.

Pasi të gjithë vaji të jetë qelqi, vidhni përsëri prizën e kullimit të vajit. Këshillohet të zëvendësoni copë litari të prizës për të shmangur rrjedhjet. Ne shtrënguam spinën, vendosëm një filtër vaji - plotësoni vëllimin e kërkuar të vajit, si rregull për motorin m112 është 7,5 XNUMX litra.

 

Zëvendësimi i filtrit të vajit w210

Për të zëvendësuar filtrin e vajit, duhet të blini një të ri, si dhe 4 copë litari gome (zakonisht vijnë me filtrin). Hiqni 4 copë litari gome dhe elementin e vjetër të filtrit (shih foton) dhe futni të reja në vendin e tyre. Guarnicionet e gomës duhet të lubrifikohen me vaj të ri para instalimit. Filtri i vajit tani është gati të instalohet në vend; ai duhet të shtrëngohet me një forcë prej 25 Nm.

🚀Më shumë për temën:
  Ndryshimi, frekuenca e vajit të motorit bëjeni vetë
Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Filtri i vajit mercedes w210

Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Zëvendësimi i filtrit të ajrit w210

Gjithçka është e thjeshtë këtu. Filtri është i vendosur në dritën e duhur të dritës në drejtim të udhëtimit, për ta hequr atë, duhet vetëm të zgjidhësh 6 shulat (shih foton), të heqësh kapakun dhe të zëvendësosh filtrin. Disa, në vend të filtrit standard, priren të vendosen zero (filtri i rezistencës zero), por këto veprime janë të pakuptimta, pasi m112 nuk është një motor sportiv dhe nuk do të vëreni një rritje të dukshme të energjisë tashmë.

Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Montues filtri ajri Zëvendësimi i filtrave Mercedes w210

Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Filtër i ri ajri Zëvendësues filtra Mercedes w210

Zëvendësimi i filtrit të kabinës Mercedes w210

Rëndësishme! Një filtër kabine për një makinë me kontroll të klimës është i ndryshëm nga një filtër për një makinë pa kontroll të klimës. Këtu janë 2 lloje të filtrave (shih foton).

 

Për një makinë pa kontroll të klimës: menjëherë nën ndarjen e dorezave në këmbët e pasagjerit të djathtë, ne jemi duke kërkuar për një skarë me vrima të rrumbullakëta, e cila është e lidhur me 2 bulona, ​​hiqni ato dhe hiqni skarë nga montimet. Pas tij, në krye, do të shihni një mbulesë drejtkëndëshe me 2 shulë të bardhë. Shutat duhet të tërhiqen në anët, mbulesa së bashku me filtrin e kabinës do të bien poshtë, futni një filtër të ri dhe bëni të gjitha hapat në rend të kundërt.

Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Filtri i kabinës për automjete pa kontroll të klimës

Për një makinë me kontroll të klimës: do t'ju duhet të hiqni ndarjen e dorezës (kutia e dorezës), për këtë ne heqim bulonat e fiksimit, përdorni një kaçavidë për të ndezur llambën e ndriçimit dhe shkëputni prizën nga ajo, tani ndarja e dorezave mund të nxirret jashtë. Pas saj në anën e djathtë do të ketë një kuti drejtkëndëshe me 2 shulë, shkëputni kapëset, hiqni kapakun dhe nxirrni filtrin e kabinës (ka 2 pjesë), futni të reja dhe vendosni gjithçka përsëri së bashku.

Kjo është e gjitha, ne kemi zëvendësuar vajin e motorit dhe filtrin, domethënë, kemi kryer me sukses mirëmbajtjen e makinës Mercedes Benz w210.

Pyetje dhe Përgjigje:

Sa vaj duhet mbushur në motorin Mercedes W210? Shënimi W210 - lloji i trupit. Në këtë trup prodhohet Mercedes-Benz E-Class. Motori i një makine të tillë mban gjashtë litra vaj motori.

Çfarë lloj vaji të mbushni në motorin Mercedes W210? Kjo varet nga kushtet e funksionimit të automjetit. Sintetikët 0-5W30-50 rekomandohen për gjerësitë gjeografike veriore, dhe gjysmësintetikët 10W40-50 për gjerësi të buta.

Çfarë lloj vaji derdhet në një Mercedes në fabrikë? Varet nga lloji i motorit. Fabrikat përdorin gjithmonë vajin origjinal të dizajnit tonë. Në të njëjtën kohë, kompania lejon përdorimin e analogëve.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Riparimi i motorit » Ndryshimi i vajit dhe filtrit Mercedes W210

Shto një koment