Gjithçka rreth vajit 10W40
 

Përmbajtje

Pranvera e plotë. Është koha për t'u kujdesur për makinën - ndërroni vajin, investoni në fshirëse të reja, dorëzoni makinën për inspektim. Një nga masat më të rëndësishme pas dimrit është ndryshimi i vajit. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur jemi duke vozitur në distanca të shkurtra, në qytet, ose kur kemi bërë shumë kilometra me lubrifikantin e vitit të kaluar. Mos neglizhoni ndryshimet e rregullta të vajit për të mirën e motorit tonë! Në postimin e sotëm, ne do të hedhim një vështrim në një nga vajrat më të njohur - me përcaktimin.

Popullore dhe gjysmë sintetike

Vaj 10W40 te vaj gjysmë sintetik... Detyra e tij është të mbrojë në mënyrë optimale motorin. Vajrat 10 W janë vajra tipikë gjysmë sintetikë që trashen shumë vetëm në -25 gradë Celsius. Zakonisht ato janë të dizajnuara për automjete të vjetra. E dyta nga markat - 40 - i përket klasës më të njohur të viskozitetit "veror", e përfaqësuar nga vajra minerale, gjysmë sintetikë dhe sintetikë.

Benzina dhe Dizel

Në të dyja përdoret vaj 10W-40 motorët me benzinëи motorë me naftë... Shkathtësia e këtij lloji të yndyrës gjithashtu lejon përdorimi i 10W-40 për automjetet me instalim gazi... Është interesante se shumë prodhues të njohur nxjerrin në treg lloje të ndryshme të këtij vaji. Produktet e rafinuara dhe të pasuruara janë ideale për përdorim në automjete me shumë valvula, me aspirim natyral dhe me turbocharge. Me ose pa një katalizator të gazit të shkarkimit.

 

Gjithçka rreth vajit 10W40

Të ndryshme 10W40

Kur zgjidhni një vaj për makinën tuaj, le të ndjekim rekomandimet e prodhuesit... Vaji nuk duhet të jetë shumë i hollë ose shumë i trashë. Viskoziteti i vajit është shumë i rëndësishëm.... Është "W" që tregon viskozitetin e dimrit (në rastin e 10W40, i përmendur më parë -25 gradë Celsius), dhe shifra e dytë tregon viskozitetin e temperaturës së lartë (4 klasa në total: 30, 40, 50 dhe 60). Sa më i lartë të jetë numri, aq më e lartë është temperatura në të cilën vaji do të jetë shumë i hollë për të mbrojtur siç duhet motorin. Për çdo motor rekomandohet një vaj i etiketuar siç duhet. Ato nuk duhet të ndryshohen pasi kjo mund të ketë pasoja shumë dramatike për grupin e fuqisë. Por çfarë mund të ndryshojmë? Prodhuesi i vajit dhe versioni i rinovimit të vajit. Punon ne treg shumë produkte me veti interesante... Le të hedhim një vështrim në ato që janë të njohura për cilësinë e tyre të lartë.

🚀Më shumë për temën:
  5 këshilla - si ta bëni gati biçikletën tuaj për sezonin?

Castrol

Vajrat e parë 10W40 të kompanisë Castrol... Sigurisht, si shumica e prodhuesve, Castrol gjithashtu ofron një shumëllojshmëri vajrash 10W40 për të zgjedhur.

 

- Масло Castrol Magnatec 10W-40 A3 / B4 Është vaji ideal për këdo që kërkon produkt i cilësisë më të lartë... Vaji pasurohet duke përdorur një teknologji të veçantë. Molekula të zgjuarai cili siguron mbrojtje të lartë të motorit në të gjitha kushtet. Përmbush specifikimet ACEA A3 / B4 ose API SL / CF me viskozitet 10W-40. Magnatec 10W40 është gjithashtu i disponueshëm në një version me naftë.

- Castrol GTX 10W-40 Është një vaj i formuluar posaçërisht për automjetet që përballen me kushte të pafavorshme drejtimi, trafik të rënduar, cilësi të dobët të karburantit dhe mot të keq çdo ditë. Gjalpë Castrol GTX është pasuruar me një formulë të veçantëi cili parandalon formimin e depozitave të dëmshme dhe siguron mbrojtje të përhershme të motorit.

Gjithçka rreth vajit 10W40

Kukudh

Produktet Elf janë një tjetër vaj i popullarizuar dhe me cilësi të shkëlqyer 10W40.

- Elf Evolution 700 STI 10W40 Është një vaj gjysmë sintetik i pasuruar modern. aditivë fisnikërues. Ideale për automjetet që shpesh kanë probleme me trafikun e qytetit ose shpejtësinë e autostradës. Do të funksionojë mirë në makina dhe furgona pavarësisht nga kushtet e funksionimit. Ideale për automjete me motor benzine.

Gjithçka rreth vajit 10W40

 

predhë

Një tjetër prodhues i vajrave cilësore.

- Vaj Shell Helix 10W40 Plus - një vaj i specializuar që ndihmon në zgjatjen e jetëgjatësisë së motorit duke e mbrojtur atë nga konsumimi i tepërt gjatë funksionimit të përditshëm. Rekomandohet veçanërisht për makinat që lëvizin nëpër qytet. Është gjithashtu perfekt për automjetet me LPG. Në Shell Helix përdoren një sërë teknologjish moderneprojektuar për të mbështetur performancën e vajit, duke përfshirë: teknologjinë e pastrimit aktiv, mbrojtje të shkëlqyer ndaj konsumit, rezistencë ndaj degradimit të vajit, shkallë të ulët avullimi. Shell Helix 10W40 Plus është gjithashtu i disponueshëm në versionin me naftë.

🚀Më shumë për temën:
  E zezë, gri, e bardhë: sa nxehen makinat e ndryshme në diell

Gjithçka rreth vajit 10W40

Vaji luan një rol shumë të rëndësishëm në një makinë. Vozitja pa lubrifikimin e duhur është pothuajse e pamundur. Vaji 10W40 është një nga vajrat më të njohur dhe funksionon mirë në kushte të ndryshme. Nëse një vaj i klasës 10W40 është i përshtatshëm për makinën tuaj, atëherë mos harroni zgjidhni nga markat e njohura dhe të njohura... Vajrat do të jenë padyshim një zgjedhje e mirë. Castrol, Elf, Shell ose Liqui Moly... Këto kompani janë të njohura për produktet e tyre me cilësi të lartë që duhet të jenë të shkëlqyera! Të gjitha këto dhe më shumë mund t'i gjeni në avtotachki.com.

Dhe nëse jeni duke kërkuar informacion mbi vajra të tjerë, shikoni botimet tona:

Gjithçka rreth vajit 0W30

Vaj 0W-20 - rezistent ndaj ngricave!

A është 5W40 gjithmonë vaji më i përshtatshëm?

, avtotachki.com

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Gjithçka rreth vajit 10W40

Shto një koment