Gjithçka rreth llambës H1
 

Përmbajtje

H1 - llambë halogjen projektuar për përdorim në fenerët e makinave, dritat e mjegullës dhe semaforët... Ato përdoren gjithashtu në semaforë. emergjente automjet

origjina

H1 ishte llamba e parë Halogjen i miratuar për përdorim në makina. U prezantua në treg në vitin 1962 Prodhuesit evropianë si llamba inkandeshente. Megjithatë, llamba nuk u miratua në Shtetet e Bashkuara deri në vitin 1997.

Dane Techniczne

Sipas IEC 60061, llamba H1 përdor një prizë P14.5s. Ajo ka një fijeedhe ajo Ashpërsia baza 14.5 mm në diametër. Për shkak të faktit se një vrimë është instaluar në llambë, ajo mund të pozicionohet vetëm në një pozicion të saktë.

 

Në përputhje me rregulloren ECE 37, e cila rregullon përdorimin e fenerëve në makina në shumicën e vendeve të botës, llamba H1 ka IOC vlerësuar 55 W në 12 V, dhe efikasiteti i tij është përafërsisht.1550 lumens... Qëndrueshmëria e saj është përafërsisht. 330-550 godzina... Duhet mbajtur mend se llambat H1 me efikasitet të rritur (të tipit "plus 50%") janë edhe gjysma e gjatësisë.

Shtetet e Bashkuara nuk janë në përputhje me rregulloret ECE - ato përdorin të vetat.

Sipas rregulloreve, llambat H1 duhet të lëshojnë e bardhë ose e verdha selektive dritat. Si për EKG-në ashtu edhe për SHBA-në, diapazoni i pranueshëm i dritës së bardhë është mjaft i madh. Disa llamba H1 kanë një nuancë të pranueshme të dritës së verdhë ose синий.

 

Dizajni i llambës H1

Llamba H1 përbëhet nga 6 elementë kryesorë:

  • fyell
  • elektroda - të cilat janë të vendosura në një llambë qelqi që i izolon ato,
  • filamente tungsteni, të cilat, kur nxehen, imitojnë dritën,
  • dhoma e shkarkimit,
  • kabllo
  • vulat.

Llambat janë në rregull shkëmbejnë çifteveçanërisht nëse e dimë se zëvendësimi i tyre është i mundimshëm. Kur do të digjet njëra, mund të pritet që së shpejti një tjetër do të duhet të zëvendësohet. Pas çdo zëvendësimi të llambave në fenerët e rrezeve të gjata dhe të ulëta, kontrolloni që cilësimi i dritës të jetë i saktë. Vetëm në këtë mënyrë do të jemi të sigurt që sigurojmë veten dukshmëri optimale natën dhe ne nuk i verbërojmë shoferët e tjerë.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është pezullimi i makinës?

Gjithçka rreth llambës H1 Gjithçka rreth llambës H1

Burimi i fotos:, avtotachki.com

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Gjithçka rreth llambës H1

Shto një koment