Test drive Volkswagen Passat CC
  • Video

Kjo është pikërisht ajo që folësit e Volkswagen kishin në mendje: ky CC pa dyshim duket si një anëtar i familjes Passat, por në të njëjtën kohë është shumë i ndryshëm nga ai. Ai nuk ka model roli; ideja u zbatua në kohën tonë nga Stuttgart CLS, por në një madhësi të ndryshme dhe në një gamë krejtësisht të ndryshme çmimesh. Rrjedhimisht, CC gjithashtu nuk ka konkurrent të drejtpërdrejtë dhe prandaj nëse ndërhyjmë pak në hapësirën e strategëve, nuk ka një blerës tipik. Tani

Sidoqoftë, ajo ka një siluetë anësore të ngjashme me kupën Cece, dhe ndërsa po flasim vetëm për karakteristikat kryesore, CC duket të jetë rezultat i shkollës së dizajnit klasik: një çati e ulët dhe e pjerrët në pjesën e pasme, dritare të dyerve pa kornizë, elegante dizajni dhe pamje dinamike, pamje më sportive në përgjithësi.

Pas këtyre rekomandimeve, u krijua një trup që është 31 milimetër më i gjatë se limuzina Passat, 36 milimetra më e gjerë dhe 50 milimetra më e ulët, dhe gjurmët janë përkatësisht më të gjera? 11 milimetra në pjesën e përparme dhe 16 milimetra në pjesën e pasme. Deri më tani, transformimi i një limuzine në një ndarje është i njohur, dhe kështu transformimi me një defekt: kjo ndarje ka katër dyer.

Pse jo? Shumë nuk janë gati të heqin dorë nga komoditeti i një katër derë për shkak të pamjes dhe imazhit të kupës. Me përjashtim të numrit të dyerve, CC është një kupë e vërtetë me katër vende në çdo aspekt, deri në detajet më të vogla. Përfshirë goditjet më agresive të hundës dhe prapanicës, të dyja herë me prishës delikate.

Ndryshimet në brendësi janë shumë më të vogla, por ato janë ende të dukshme: sediljet e përparme janë pak të mbuluara (dhe me mundësinë e ngrohjes dhe ftohjes), ka vetëm dy vende në pjesën e pasme, si dhe me mbështetje të theksuar anësore (dhe me mundësia e ngrohjes), stoli i derës është ndryshuar, pamja e jashtme e njësisë së kontrollit për ajrin e kondicionuar serik (automatik), pamja e re e timonit sportiv me tre folje (prej lëkure) dhe pamja e re e instrumenteve dhe ndriçimi i tyre. çfarë ka atje (përfshirë ekranin shumëfunksional)? përsëri e bardhë!

🚀Më shumë për temën:
  Makinë provë VW Tiguan R-line

Pjesa më e madhe e Passat "klasik" fshihet nën lëkurë, duke filluar me platformën dhe kështu shasinë dhe drejtimin e makinës. Por edhe këtu KK është disi e veçantë; Krejt i ri dhe vetëm tani për tani është timoni elektromekanik Volkswagen (Passat ka një Zeef), dhe për herë të parë disa Passats mund të kenë DCC? sistem amortizimi i rregullueshëm elektrik, i përdorur edhe nga Audi për A4.

Për sa i përket teknologjisë, CC është VW e parë që përmban Lane Assist, dhe Park Assist dhe ACC përfshihen gjithashtu në listën e veçorive opsionale (shiko kutinë). Një dritare konvikti 1.120 x 750 milimetra, e cila zë pothuajse të gjithë gjysmën e përparme të çatisë, është gjithashtu në dispozicion me një kosto shtesë.

Ndoshta nuk është rastësi që Volkswagen Passat CC do të shfaqet premierë në SHBA, megjithëse dyshoj seriozisht se amerikanët do të jenë më entuziastë për të. Pa dyshim për këtë: KK duket se është shkruar në lëkurën e amerikanëve, megjithëse nuk është e vështirë të imagjinohet në rrugët evropiane (perëndimore) dhe, natyrisht, në rrugët e Japonisë. Duke pasur parasysh modelin e tij unik, i cili është teknikisht i njëjtë me Mercedes-Benz CLS, do të jetë interesante të shihet se cilët klientë mund të bindë.

Në të njëjtën kohë, vërejtja e disa gazetarëve gjatë një udhëtimi në pagëzim se kishte një numër tepër të madh të Ceeles me një regjistrim të Shtutgartit në këtë zonë në të njëjtën kohë duket plotësisht i papërshtatshëm.

Pastaj pamja dhe teknika. Ky CC nuk mbart asnjë risi tronditëse, me përjashtim të një trupi kupe me katër dyer. Kjo është tashmë një zonë e dimensionit të tretë të Passat, e cila duhet të konfirmohet nga blerësit. Po për? pas një njohjeje të shkurtër teknike dhe praktike me këtë makinë? nuk kemi dyshime.

inxhinierike

Asistent parkimi: Vetë asistenti i parkimit kthen timonin për të parkuar makinën anash. Shoferi thjesht shton gaz dhe frena.

🚀Më shumë për temën:
  BMW 335i Coupe Performance

ACC: kontroll automatik i distancës nga automjeti përpara kur kontrolli i lundrimit funksionon nga vendi deri në një shpejtësi prej 210 kilometrash në orë. Nënsistemi opsional Front Assist madje parandalon disa përplasje kokë më kokë; në kushte të caktuara, ai vë frenat në gjendje gatishmërie, në raste të rrezikshme lëshon sinjale vizuale dhe të dëgjueshme, dhe në raste të jashtëzakonshme madje frenon makinën në një ndalesë të plotë.

Lane Assist: Me shpejtësi mbi 65 kilometra në orë, kamera monitoron linjat e rrugës, dhe nëse makina i afrohet këtyre shenjave të dyshemesë, timoni kthehet pak në drejtim të kundërt. Shoferi, natyrisht, ka kontroll të plotë dhe mund të kalojë vijën, sistemi funksionon gjatë natës dhe është i çaktivizuar kur shoferi ndez treguesin e drejtimit.

DCC: Amortizimi fleksibël funksionon në parimin e thjeshtë të ndryshimit të seksionit kryq të prishësve, dhe ka të bëjë me kontrollin individual të prishësve duke përdorur gjashtë sensorë të vendosur në mënyrë inteligjente dhe veçanërisht në softuerin e elektronikës së kontrollit. Sistemi ka tre nivele: normal, komoditet dhe sport, dhe në rastin e fundit, ai gjithashtu ndikon në performancën e sistemit të drejtimit.

4Motion: sistemi i famshëm i drejtimit të të gjitha rrotave në rastin e gjeneratës së re Passat CC, me shtimin e një pompë elektrike për tufën qendrore me shumë pllaka në një banjë vaji dhe me mundësinë e transmetimit të çift rrotullues në rrotat e pasme lart. gati 100 për qind. Ky sistem aktivizimi i rrotave të pasme nuk kërkon më një ndryshim në shpejtësinë e rrotave midis akseve të përparme dhe të pasme. Deri më tani, është (standard) vetëm me një motor benzinë ​​me gjashtë cilindra.

Kuti ingranazhesh: Motorët më të dobët kanë një kuti ingranazhi manual me gjashtë shpejtësi, ndërsa V6 ka një DSG 6; Me zgjerimin e ofertës, transmetimet DSG do të jenë të disponueshme edhe për motorët e tjerë (7 për motorët 1.8 TSI me 118 kW dhe 6 për motorët TDI) dhe transmetimet klasike automatike (6 për motorët 1.8 TSI me 147 kW).

🚀Më shumë për temën:
  Testojeni VW Tiguan të ri

Vinko Kernc, foto:? Vinko Kernc

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Test drive Volkswagen Passat CC

Shto një koment