Llojet e ndriçimit të biçikletave - cilin të zgjidhni?
 

Përmbajtje

Pranvera ka ardhur, si kalendarike ashtu edhe astronomike, ndaj është koha të mendoni për përgatitjen e motoçikletave për sezonin e ardhshëm. Kur të fillojë? Për shembull, nga ndriçimi. Aktualisht është i disponueshëm në treg në shumë variacione, si për nga funksionaliteti ashtu edhe për nga ndriçimi dhe dizajni. Dritat e biçikletave mund të klasifikohen sipas disa kritereve të ndryshme. Megjithatë, ia vlen gjithmonë zgjidhni ndriçimin kryesisht për shkak të zakoneve të drejtimit dhe terrenitnë të cilin ne lëvizim në mënyrë që përdoruesit e tjerë të mund të na shohin dhe në mënyrë që ne t'i shohim vetë pengesat.

Ndonjë rregull, për shembull, me çfarë lloj ndriçimi duhet të pajiset biçikleta?

Në përputhje me rregulloret aktuale, çiklisti duhet përdorni ndriçim të përshtatshëm pas errësirës dhe në kushte të dukshmërisë së dobët... Do të thotë se Gjatë ditës, në mot të mirë, biçikleta nuk ka nevojë të ndizet.... Përdoruesi i dy pistave mund t'i marrë ato me vete, për shembull, në një çantë shpine dhe t'i përdorë ato vetëm pas errësirës. Nëse ai nuk e bën këtë, atëherë në rast të kontrollit policor, ai do të paguajë një gjobë. Dallojmë 4 lloje të ndriçimit të detyrueshëmme të cilën biçikleta duhet të pajiset gjatë natës dhe në rast të pamjaftueshmërisë:

  • dritë e përparme e bardhë ose e verdhë ndizet vazhdimisht ose në modalitetin pulsues (1 copë)
  • drita e pasme reflektuese e kuqe (1 copë) - shënim i rëndësishëm: kjo është drita e vetme e biçikletës e instaluar përgjithmonë në automjet
  • drita e pasme e kuqe e vazhdueshme ose pulsuese (1 pc.)
  • sinjalet e kthesës - ato duhet të instalohen nëse dizajni i biçikletës e bën të pamundur sinjalizimin me dorë të kthesës.

Ku është instaluar drita e biçikletës? Dritat e përparme zakonisht vendosen në timon... Mbrapa - në shtyllën e sediljes, në shtyllën e sediljes, mund t'i lidhim edhe në rripat e çantës së shpinës. Në rastin e biçikletave të specializuara malore që përdoren për shëtitjet e natës në pyll, instalohet edhe ndriçimi. në helmetën e çiklistit.

 
🚀Më shumë për temën:
  Varieteteve të qelqit për një makinë

Ndriçimi i biçikletës dhe furnizimi me energji elektrike

Lloji i burimit të energjisë është një nga kriteret kryesore për ndarjen e ndriçimit të biçikletave. Prandaj dallojmë bateri dhe ndriçim dinamo... Lloji i parë i dritave të biçikletave, dritat e rikarikueshme, janë:

 • të ashtuquajturat pleshtat - këto janë llamba të vogla, të lehta, praktike dhe të lehta për t'u përdorur, të cilat kohët e fundit janë bërë shumë të njohura për shkak të dizajnit të tyre origjinal. Mundësuar nga bateritë CR2032, ato mund të përdoren për ndriçimin e përparmë dhe të pasmë. Për faktin se nuk japin shumë dritë dhe gjenden kryesisht funksioni i sinjalitAta punojnë mirë kur lëvizin nëpër qytet. Pleshtat janë shpesh prej materiali silikoni me veti rezistente ndaj ujit... Ata dallohen nga komoditeti, bashkim i shpejtë dhe i lehtë - ngjitur në biçikletë me një brez elastik ose një mbërthyes praktik Velcro. Falë kësaj, ato gjithashtu mund të ngjiten në helmetë dhe të përdoren si ndriçim shtesë kur ecni me biçikletë nëpër pyll. Ata gjithashtu funksionojnë mirë për sportet e tjera - të lidhura me krahun, ato rrisin sigurinë e vrapuesit kur vrapon.
 • më shumë se pleshtat dhe jep më shumë dritë llambat me ndriçim të pasëm, mundësuar nga bateritë AAA ose AA. Ata performojnë mirë në rrugët me ndriçim të dobët, përfshirë ato urbane, madje edhe kur lëvizin me biçikletë nëpër pyll.

Përsa i përket ndriçimit të një biçiklete me motor dinamo, mund të veçojmë:

 • llambat me dinamo në mënyrën klasike - Avantazhi i padyshimtë i kësaj zgjidhjeje është çmimi i ulët; disavantazhet përfshijnë rezistencën ndaj timonit të ofruar nga dinamo.
 • llambat dinamo të vendosura në qendrën e biçikletave - ne kete rast kemi te bejme me prodhimin e nje sasie te madhe energjie elektrike me rezistence shume te ulet dhe per rrjedhoje pa zhurme, e vetmja pengese eshte ngarkesa ne peshe.
🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është pastrimi i automjeteve

W ndriçimi i biçikletës mund të takojmë edhe një lloj më të ri furnizimi me gjenerator... Shpesh këto llamba gjithashtu kanë një të dobishme funksion automatik me sensor muzgu... Megjithatë, në rastin e ndriçimit të pasëm, përdoret opsioni i mbështetjes së dritës... Llambat e tilla janë të pajisura me një kondensator të brendshëm - për shkak të faktit se ai ngarkon gjatë vozitjes, ai pas ndalimit të biçikletës, drita mund të qëndrojë e ndezur për disa minuta... Kjo është e rëndësishme kur biçikleta është e parkuar në zona me ndriçim të dobët ose në kryqëzime me semaforët.

 

Vozitja në qytet apo në pyll?

Natyra e ecjes me biçikletë dhe terreni në të cilin kemi më shumë gjasa të udhëtojmë në një pistë të dyfishtë janë faktorët që përcaktojnë më shumë llojin e ndriçimit të zgjedhur. Shëtitjet me biçikletë në qytet kanë kërkesa të ndryshme për dritat e biçikletës, biçikletat malore dhe skijimet ekstreme të natës në pyll janë të ndryshme. Në rastin e parë bëhet fjalë kryesisht për ne. të dukshme për të tjerët, në të dytën - që të mundemi lehtë për të gjetur të gjitha pengesat në rrugë.

 1. Ngarje në qytet - me këtë lloj drejtimi, fenerët do të jenë më të mirët rreze e gjerë dritepërdoruesi mund të shohë lehtësisht çiklistët, shoferët dhe këmbësorët e tjerë. Zgjidhja praktike është gjithashtu të rezervoni llambë e vogël me kokë, do të jetë i dobishëm në rast riparimesh të vogla dhe të papritura pas errësirës. Ndriçimi i çiklizmit i projektuar për biçikletat e qytetit është zakonisht një llambë e vlefshme. 30-40 lumen... Kjo sasi drite mjafton për t'u parë i sigurt në rrugë.
 2. Vozitje ekstreme - Adhuruesit e biçikletës malore ose skive të natës në pyll duhet të kenë ndriçim i specializuar rezistent ndaj dëmtimeve mekanikee cila do t'u sigurojë atyre sigurinë maksimale. Llambat e tilla duhet të jenë bryzgoszczelne, domethënë të jetë i lartë rezistenca ndaj papastërtisë, pluhurit dhe lagështisë... Duhet të sigurojë një fener të fortë në timon kënd i gjerë i ndriçimit të pistës dhe e njëjta rreze e gjerë dritenë mënyrë që çiklisti të mund t'i vërejë lehtësisht dhe shpejt të gjitha pengesat në rrugë dhe t'i sigurojë atij shikueshmëri më të mirë. Ndriçimi për çiklistët dallues duhet gjithashtu të jetë i pajisur me karakteristika të dobishme si: aftësia për të ndryshuar shpejt drejtimin e ndriçimit ose rregullimi i rrezes së dritës në një më të ngushtë ose më të gjerë opsioni i zmadhimit... Ndriçimi i çiklizmit për çiklistët e avancuar shpesh përfshin llamba shtesë përveç dritave kryesore, më së shpeshti fener në helmetë... Kjo jo vetëm që rrit shikimin e kalorësit, por edhe i jep atij më shumë liria për të vëzhguar rrugën... Këto lloj fenerësh shpesh pajisen me filtra drite me ngjyra - ideale për të lexuar harta gjatë natës ose për të ndriçuar një zonë rekreative. Ndriçimi i projektuar për shëtitjet e natës në terrene të ashpër - llambat deri në 170 lumen. Prania e një ndriçimi të tillë është gjithashtu e rëndësishme. është instaluar në mënyrë të qëndrueshme - kur zbrisni në rrugë me gunga, elementët e vegjël të ndriçimit lirohen lehtësisht.
🚀Më shumë për temën:
  A duhet të lani makinën tuaj në dimër?

Dyqani avtotachki.com ju fton të shfletoni ofertën e ndriçimit të biçikletave, që synon kryesisht çiklistët me përvojë dhe kërkues.

Osram

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Llojet e ndriçimit të biçikletave - cilin të zgjidhni?

Shto një koment