Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Përmbajtje

Nuk është sekret që procedura e zakonshme për ndezjen e një makine po zëvendësohet me metoda të reja, më të avancuara. Ky trend vërehet kudo dhe, sipas shumë analistëve kryesorë të automobilave, së shpejti do të gjejë aplikimin e tij në të gjitha makinat moderne. Siç mund ta keni marrë me mend, ky artikull do të fokusohet në të ashtuquajturin opsionin "start-stop".

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Vlen të përmendet se për momentin një përsosje e tillë gjendet vetëm në një numër të kufizuar makinash të markave të huaja, dhe nuk ka nevojë të flitet për industrinë vendase të automjeteve. Megjithatë, çdokush mund ta pajisë makinën e tij me një pajisje të tillë në çdo shërbim të specializuar të makinave.

Nga ana tjetër, instalimi i pajisjeve të paraqitura mund të bëhet vetë, pa përfshirjen e ndihmës së palëve të treta, duke miratuar disa rregulla dhe rekomandime. Le të përpiqemi t'i shenjtërojmë ato në detaje në artikullin e paraqitur.       

Si funksionon butoni Start/Stop

Para se të filloni të gjithë punën, është e rëndësishme të kuptoni vetë tiparet themelore të pajisjes dhe të kuptoni ndërlikimet e punës së saj.

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Pa hyrë në detaje, vetë procedura për aktivizimin e sistemit të specifikuar konsiston në ekzekutimin vijues të hapave të mëposhtëm:

 • çaktivizimi i alarmit;
 • shtypja e pedalit të frenave;
 • duke shtypur butonin sekret.

Veprimi i fundit përfshin një fillim të shkurtër të motorit të makinës. Për të mbytur makinën, duhet të shtypni të njëjtën pedale të frenave deri në fund dhe të shtypni butonin magjik.

Zbatimi i algoritmit të paraqitur do të çojë në rezultatin e dëshiruar vetëm nëse plotësohen një sërë kushtesh të caktuara që lidhen me instalimin e njësive dhe elementeve të punës.

Sidoqoftë, një analizë e tillë sipërfaqësore e sistemit nuk i jep shoferit një ide të qartë të veçorive të tij funksionale. Për një njohje më të plotë me veçoritë e funksionimit të pajisjes, do të ishte e këshillueshme që të studioni diagramin skematik të lidhjes së tij, i cili është bashkangjitur më poshtë.

Të mirat dhe të këqijat e pajisjes në makinë

Sipas një tradite të vendosur, le të përpiqemi të zbulojmë se cilat anë pozitive dhe negative janë të mbushura me instalimin e butonit start-stop.

Le të fillojmë me pozitivet. Ata, sipas rishikimeve të shumta, janë shumë më tepër se minuset.

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Pra, prania e sistemit të paraqitur lejon:

 • thjeshtoni procedurën për fillimin e motorit;
 • përmirëson rehatinë;
 • përmirësimi i sistemit kundër vjedhjes së makinës;
 • kurseni kohë.

Nëse flasim për fenomenet negative që lidhen me instalimin e një pajisjeje të tillë, vlen të përmendet se të gjitha ato janë mjaft indirekte.

Për shembull, në këtë rast, shoferi duhet të mësohet me një algoritëm të pazakontë veprimesh për një kohë të gjatë. Mund të ketë gjithashtu disa vështirësi nëse makina ka një sistem autorun.

Në këtë rast, për të përjashtuar mundësinë e dështimeve në funksionimin e pajisjes së paraqitur, bëhet e nevojshme të riinstaloni modulin e punës të çelësit. Kjo do të kërkojë ndërhyrjen e specialistëve dhe si rrjedhojë shpenzime të panevojshme.

Si të instaloni vetë një buton në vend të bllokimit të ndezjes me aliexpress

Nëse megjithatë keni vendosur të pajisni kalin tuaj të hekurt me një pajisje të tillë, është koha të njiheni me veçoritë e instalimit të tij. Për momentin, ka disa mënyra për të instaluar butonin start-stop. Konsideroni metodën më të zakonshme dhe mjaft të thjeshtë.

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Për ta realizuar këtë ide, na duhet një grup minimal përbërësish me aliexpress, i cili përfshin:

 • reletë me katër kunja;
 • tela lidhëse;
 • diodë;
 • në fakt butoni start-stop.

Pasi të gjenden të gjithë komponentët, është koha për t'u marrë drejtpërdrejt me instalimin e sistemit. Në këtë fazë, është e rëndësishme t'i përmbaheni një sekuence të caktuar veprimesh. Kjo qasje do t'ju shpëtojë nga të gjitha llojet e surprizave të padëshiruara, të cilat në të ardhmen mund të rezultojnë në probleme serioze.

Algoritmi i instalimit përfshin hapat e mëposhtëm:

 • terminali pozitiv i baterisë duhet të lidhet me kontaktin pozitiv të stafetës;
 • stafeta aktivizuese "+" është gjithashtu e lidhur me baterinë;
 • terminali negativ është montuar në masën e makinës;
 • kontaktet e kontrollit të stafetës së ngarkesës janë të lidhura me 12V;
 • dalja negative e kontrollit është e lidhur me daljen përkatëse të butonit;
 • sinjali pozitiv aktivizues mbetet i palidhur.

Skema e paraqitur e instalimit ndryshon nga të gjitha të tjerat në lehtësinë e zbatimit dhe nuk duhet të shkaktojë vështirësi edhe për një automobilist fillestar.

Çfarë përfshihet në paketë, mjetet dhe materialet harxhuese

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Nuk do të ishte e tepërt të përmendim plotësinë e pajisjes në fjalë. Për shkak të faktit se aktualisht ka një bollëk analogësh dhe modifikimesh të ndryshme. të kësaj pajisjeje, është e rëndësishme të zgjidhni më të pranueshmen prej tyre.

Ndodh shpesh që, për shkak të mungesës së vetëdijes së tyre, një automobilist, duke porositur një buton start-stop në kate të ndryshme tregtare, bie në truket e mashtruesve ose thjesht shitësve të paskrupull. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të dini se cilat materiale harxhuese duhet të përfshihen me këtë pajisje.

Pra, plotësia e dorëzimit nënkupton praninë e:

 1. vetë butoni start-stop;
 2. moduli i kontrollit;
 3. lidhjen e telave me lidhës.

Sidoqoftë, pajisjet standarde nuk ju lejojnë të montoni qarkun e punës të kësaj pajisjeje. Për ta bërë këtë, duhet të blini disa stafetë të tjera.

Diagrami i lidhjes

Për të lidhur pajisjen me makinën, duhet të ndiqni një diagram specifik lidhjeje. Ne sjellim në vëmendjen tuaj një nga këto skema me një shpjegim të detajuar të funksionimit të elementeve kryesore.

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Dhe këtu është një diagram tjetër, ndoshta do të jetë më e lehtë për të lundruar në të.

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Si ta lidhni saktë pajisjen

Në procesin e montimit të butonit, është jashtëzakonisht e rëndësishme të mos bëni një gabim kur lidhni një nyje të veçantë. Për ta bërë këtë, duhet të udhëhiqeni nga skema e mësipërme.

Vlen gjithashtu të përmendet se një skemë nuk do të jetë e mjaftueshme për të kryer procedurën e montimit të një butoni. Në këtë rast, bëhet fjalë për lloje të ndryshme veprimesh shoqëruese. Le të ndalemi në to në mënyrë më të detajuar.

Para se të zbatoni projektin e planifikuar, do t'ju duhet të kryeni disa veprime, përkatësisht:

 • çmontoni bllokimin e ndezjes;
 • hiqni mekanizmin e bllokimit të drejtimit;
 • shkëputni kabllot nënujore;
 • çmontoni antenën e imobilizatorit;
 • instaloni butonin në vendin më të përshtatshëm për veten tuaj;
 • lidhni telat nënujore.

Pas kryerjes së veprimeve të mësipërme, vijon faza e kontrollit të funksionimit të sistemit. Nëse ndiqni udhëzimet e bashkangjitura në pajisje, një procedurë e tillë nuk duhet të shkaktojë vështirësi serioze.

Video për lidhjen e butonit Start-Stop

Për t'u njohur personalisht me instalimin e pajisjes së paraqitur, ju sugjerojmë të shikoni një video kushtuar temës në fjalë.

Në të, ju do të mbledhni informacione të dobishme për veten tuaj që do t'ju ndihmojnë të shpëtoni nga të gjitha llojet e problemeve në të gjitha fazat e montimit të sistemit.

Instalimi i butonit start-stop dhe funksionimi i tij në modalitetin e fillimit të thjeshtë dhe autostart nga alarmi

Probleme me sistemin e nisjes pa çelës

Siç u përmend më herët, përdorimi i një sistemi të tillë shoqërohet me një sërë problemesh. Shumica e tyre shkaktojnë bezdi vetëm në mungesë të aftësive të caktuara në përdorimin e sistemit të paraqitur.

Këto përfshijnë:

 • nevoja për të manipuluar pedalin e frenave;
 • funksionimi jokonsistent i sistemit në prani të funksionit "autorun".

Si të zhbllokoni timonin

Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Një problem tjetër i rëndësishëm me të cilin përballen shpesh shoferët që e kanë pajisur makinën e tyre me një sistem të tillë është zhbllokimi i timonit. Sigurisht, në raste ekstreme, mund të drejtoheni në metodën barbare dhe të shpëtoni nga bllokimi me ndihmën e manipulimeve të thjeshta me mjetin e instalimit dhe mjetet e tjera.

Ju mund ta zgjidhni këtë problem në mënyrën e mëposhtme:

 1. Opsioni i parë përfshin bërjen e një dublikate të çelësit të ndezjes, prerjen e pjesës së sipërme dhe futjen e segmentit në bravë dhe kthimin e çelësit në pozicionin 2, që do të thotë se timoni është i zhbllokuar.
 2. Metoda e dytë nënkupton çmontimin e plotë të çelësit të ndezjes, nga rruga, do të jetë e mundur të montoni vetë butonin start-stop në vrimën që rezulton.

Por, është akoma shumë më e lehtë të përdorësh shërbimet e profesionistëve. Fakti është se nuk është gjithmonë e mundur të zhbllokoni timonin vetë, për shkak të karakteristikave të një makine të veçantë. Prandaj, në këtë rast, është më mirë të kontaktoni një specialist.

Si të anashkaloni imobilizatorin e aksioneve

Kur instaloni butonin start-stop, mund të lindë një problem tjetër - anashkalimi i imobilizuesit standard. Në prani të një goditjeje të tillë, si rregull, ata përdorin përdorimin e zvarritësve specialë.

Më të zakonshmet prej tyre përfaqësohen nga kompanitë e mëposhtme:

 • RFID;
 • TVSH;
 • Starline.
Si të çaktivizoni imobilizuesin me duart tuaja / ringjalljen Mitsubishi Pajero Sport

Nëse keni pasur përvojë me instalimin e një butoni të ngjashëm startimi në një makinë, sigurohuni që të ndani përvojën tuaj në komentet më poshtë.

Kryesor » Këshilla të dobishme për shoferët » Instalimi dhe lidhja e butonit Start / Stop me aliexpress

Shto një koment