Test Drive Successful Team - Bridgestone dhe Mercedes Driving Events

Test Drive Successful Team - Bridgestone dhe Mercedes Driving Events

Në vitin 2013, kompania japoneze Bridgestone dhe Mercedes Driving Events nënshkruan një marrëveshje për të punuar së bashku. Ne patëm fatin të merrnim pjesë në një nga ngjarjet e organizuara prej tyre - trajnimi i pilotëve në kushtet e dimrit në Alpe.

Vargjet malore të mbuluara me dëborë të Alpeve pranë Kitzbühel ngrihen me shpejtësi dhe rrethojnë kështjellën Saalfelden në Austri si mure të fortifikuara. Masivet mbresëlënëse, sikur të ishin zhytur në qiellin blu, duken si peizazhi i një teatri gjigand, në të cilin gurorja në këmbët e tyre i ngjan një skene. Sot personazhet kryesore janë makinat. Dizajni i të gjithë kompletit është puna e sektorit Mercedes 'Driving Events, ngjarjet e së cilës kanë qenë një ndërmarrje e përbashkët me kompaninë e gomave Bridgestone që nga viti 2013 - në fakt, ky është mikpritësi i llojit të ngjarjes në të cilën ne jemi të ftuar. Ku në rolin e ekstra, ku në rolin e aktorëve, gazetarët marrin pjesë gjithashtu në ngjarje - e cila rezulton të jetë një nga aktivitetet e shumta të ofruara nga Ngarje Ngjarjesh dhe quhet Winter Advanced Training Austria. Poligoni i stërmadh, duke përsëritur relievin, që të kujton një peizazh hënor, ka fituar forma të çuditshme si rezultat i minierave. Ajo i përket organizatës austriake të mbikëqyrjes teknike OAMTC dhe është bërë një qendër tërheqëse për shoferë të ndryshëm. Hoteli me dizajn Gut Brandlhof, i cili gjithashtu pret lojtarë në verë, përzihet si një perlë në këtë peizazh autentik, me mjedisin ideal për të eksploruar ndërlikimet e ngasjes dinamike të dimrit. Në një livadh të madh pas rrugës kryesore që të çon në këtë vend, formohet një shteg gjarpërues prej tre kilometrash, sipërfaqja e së cilës është e mbuluar me akull dhe siguron kushte ideale për një trung.

Kufijtë e adezionit

Ushtrimet e para të "trajnimit" tonë na çojnë atje. Një instruktor gjerman i sjellshëm na kërkon të çaktivizojmë sistemet e stabilizimit të testit A 45 AMG. Kjo lejon kontrollin e trungut dhe elektronika ndërhyn në një fazë të mëvonshme kur forcat po e tërheqin makinën shumë larg në një cep. Kështu, është e mundur të vendosen të gjitha kufijtë e ligjeve të fizikës me shpejtësi deri në 100 km / h, nën kontrollin e ekspertëve të një gruaje gjermane që nuk ndalet së dhënë udhëzime. "Më ndiq," lutet ajo ashpër dhe fluturon përsëri në rrugën ndërqytetëse me një shpejtësi prej të paktën 120 km / orë - shumë më e lartë se kufiri i shpejtësisë. Kthehemi në gurore, ku në një rrugë tjetër rrethore një makinë e veçantë kujdeset për mbulimin e trotuarit me disa përzierje të copave të vogla të akullit dhe një shtrese uji. Ky bëhet mjedisi ideal për kthimin e dyerve përpara - një kënaqësi e pabesueshme që dëshironi të vazhdoni pafundësisht dhe që kërkon mbytje të saktë, si në C 63 AMG Coupé mjaft të fuqishëm.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive Motorë të rinj Mercedes: Pjesa III - Benzin

Këtu, shtigjet e pengesave me shpejtësi të lartë marrin një karakter krejtësisht të ndryshëm me ujin e tyre të akullt dhe mbulesën e borës, dhe rruga e koneve bëhet veçanërisht mbresëlënëse kur sistemi i stabilizimit është i fikur, dhe shigjeta e dritës ju tregon në momentin e fundit se ku të shkoni. le të Ushtrimi duhet të bëhet me frenën e vendosur, ku makina ndryshon ekuilibrin e saj në masë dhe pjesa e pasme bëhet një komponent i vështirë në këtë ekuacion. Ushtrime të tilla, duke anashkaluar një pengesë konvencionale, por tërësisht në asfalt të akullt, demonstrojnë sa i hollë është kufiri i lëvizjes së sigurt dhe se si vetëm disa kilometra në orë më shumë se një makinë bëhet një objekt fizik plotësisht i pakontrollueshëm.

Një kodër e vogël por mjaft e pjerrët në mes të të gjitha këtyre pistave të provës është bërë një terren natyror testimi ku të gjitha sistemet elektronike të makinës punojnë shumë për të siguruar pjerrësinë e mbulesës së borës. Të gjitha këtyre u shtohen pistat për testimin e ABS, pistat për ngarje dinamike në dëborë dhe për trafik me shpejtësi të lartë.

Goma për të gjitha kushtet

Sidoqoftë, një nga personazhet në tërë këtë dramë duket se mbetet pa u vënë re, por pa pjesëmarrjen e tij kompetente, e gjithë kjo do të ishte e pamundur - siç ndodh në jetën reale. Fuqia e plotë e të gjitha versioneve AMG të modeleve të ndryshme të Mercedes nuk do të kishte rëndësi dhe përpjekjet e të gjitha sistemeve elektronike të ndihmës së drejtuesit do të ishin të padobishme nëse makinat nuk do të kishin gomat e duhura. Këto krijime të teknologjisë së lartë kujdesen për ndërmjetësimin ndërmjet fuqisë së ushtruar nga motori dhe sipërfaqes së rrugës, e cila, siç e ka zbuluar zonja ime në mënyrë të përsëritur, ishte mjaft pa kompromis, dhe përkundër faktit se çizmet e mia të dimrit me thembra të mëdha nuk siguronin kushtet për të garantuar pozitë e qëndrueshme e ngritur në dy këmbë. Kontrata midis Mercedes Driving Events dhe Bridgestone duhet të jetë një dëshmi bindëse e cilësisë së produktit të kompanisë japoneze - duke pasur parasysh që aktivitetet e departamentit përfshijnë jo vetëm ngjarje të tilla, por një sërë ngjarjesh të mbushura me adrenalin në të gjithë botën. nga zhvendosjet me shpejtësi të lartë në liqenet e ngrira në Suedi dhe dëbora dhe akulli jashtë rrugës deri në maratonat e shkretëtirës në Sahara dhe Namib dhe udhëtime të vështira 34-ditore në Amerikën e Jugut. Kjo, nga ana tjetër, do të thotë që prodhuesi i gomave duhet, përveç cilësive që përputhen, të sigurojë një gamë të gjerë produktesh - nga gomat klasike të dimrit te makinat sportive, nga gomat e asfaltit me shpejtësi të lartë te modelet e gurit të grimcuar, nga gomat e përshtatshme të cilindrit. për vozitje në rërë, për bllokimin e gomave në baltë dhe këneta.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive Audi A6 50 TDI Quattro dhe BMW 530d xDrive: dy në krye

Teksti: Georgy Kolev

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Test Drive Successful Team - Bridgestone dhe Mercedes Driving Events

Shto një koment