Tungsram është një markë që funksionon për 120 vjet

Përmbajtje

Ndriçimi i automjeteve nga prodhues të njohur është një garanci për drejtimin e sigurt dhe të rehatshëm në çdo, madje edhe kushtet më të vështira. Duke zgjedhur llambat e markës origjinale për makinën tonë, ne garantojmë sigurinë rrugore jo vetëm për veten tonë, por edhe për përdoruesit e tjerë të rrugës, duke minimizuar rrezikun e aksidenteve. Kompania hungareze Tungsram është një nga markat kryesore në tregun e ndriçimit të automobilave, të cilës i besojnë klientët prej shumë vitesh.

Shkurtimisht për markën

Kompania Tungsram është themeluar 120 vjet më parë në Hungari, më saktë në vitin 1896. Ajo u themelua nga sipërmarrësi hungarez Bela Egger, i cili fitoi përvojë në Vjenë, ku zotëronte një fabrikë të pajisjeve elektrike. Pas Luftës së Parë Botërore, dega më fitimprurëse e prodhimit në ndërmarrje ishin tubat vakum - më pas ato filluan të prodhoheshin në sasi të mëdha. Marka ishte gjithashtu aktive në Poloni - gjatë periudhës ndërluftore, dega Tungsram ishte e vendosur në Varshavë me emrin United Tungsram Bulb Factory. Që nga viti 1989, pjesa më e madhe e kompanisë është në pronësi të koncernit amerikan General Electric, i cili gjithashtu është i specializuar në prodhimin e ndriçimit me cilësi të lartë, përfshirë automobilat.

Një fakt interesant është marka tregtare Tungsram. Në funksionim që nga viti 1909, ai u krijua si një kombinim i dy fjalëve të prejardhura nga anglishtja dhe gjermanishtja për metalin, tungstenin, i cili është elementi kryesor i filamentit të llambës. Këto janë fjalët: tungsten (anglisht) dhe tungsten (gjermanisht). Emri pasqyron mirë historinë e markës, pasi Tungsram patentoi filamentin e tungstenit në 1903, duke zgjatur ndjeshëm jetën e llambës.

Tungsram është një markë që funksionon për 120 vjet

Llojet e llambave standarde të automobilave Tungsram

Marka Tungsram u ofron klientëve të saj një gamë të gjerë të llojeve të ndryshme të ndriçimit të automobilave. Llambat janë të dizajnuara për makina, furgona, kamionë, SUV dhe autobusë. Ndriçimi i kësaj marke mund të ndahet në disa grupe kryesore të produkteve:

🚀Më shumë për temën:
  Funksionimi dimëror i makinës - çfarë duhet të mbani mend?

Llambat standarde janë llamba 12V dhe 24V për makina, furgona, kamionë dhe autobusë. Ky grup përfshin llojet e mëposhtme të ndriçimit:

  • llambat për dritat anësore, dritat anësore, ndriçimin e brendshëm dhe treguesit e drejtimit të makinës
  • llambat për sinjalet e kthesës, dritat e frenave, dritat e lëvizjes mbrapa dhe dritat e mjegullës
  • llamba të vetme për dritat anësore, dritat e parkimit, dritat e brendshme dhe treguesit e drejtimit të makinës
  • llamba të vetme ngjyrë qelibar për sinjalizimet e kthesës, dritat e frenave, dritat e lëvizjes mbrapa dhe dritat e mjegullës
  • dy llamba për dritat e frenave dhe dritat anësore
  • llamba halogjene H1, H3, H4, H7, H11, HS1 për fenerët e makinave
  • Llamba halogjene HB4 për fenerët - rrezet e gjata dhe të ulëta
  • Llamba halogjene H6W për dritat sinjalizuese dhe ndriçimin e targave në makina dhe furgona
  • Garlands C5W dhe C10W për ndriçimin e pjesës së brendshme të makinës, targave dhe bagazhit.
  • Dritat paralajmëruese P15W për dritat e ndalimit të projektuara për makina dhe furgona

Tungsram është një markë që funksionon për 120 vjet

Siç mund ta shihni, markë Tungsram ofron klientëve të saj një gamë të gjerë llambash automobilistike të llojeve të ndryshme dhe për lloje të ndryshme automjetesh. Teknologjitë dhe zgjidhjet moderne të përdorura nga kompania përkthehen drejtpërdrejt në produkte me cilësi të lartë që u ofrojnë përdoruesve siguria rrugore në të gjitha kushtet... Ju ftojmë të njiheni me të gjithë ofertën e markës Tungsram, e cila u gjet në dyqanin avtotachki.com.

Burimi i fotos: avtotachki.com, wikipedia.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Tungsram është një markë që funksionon për 120 vjet

Shto një koment