Test drive Skoda Rapid Spaceback: Vetëm i shpejtë nuk mjafton
 

Test drive Skoda Rapid Spaceback: Vetëm i shpejtë nuk mjafton

Në versionin Spaceback, marka çeke Skoda merr një pamje paksa të ndryshme në pragmatik Rapid. Pershtypjet e para.

Pyetja e parë që lind kur njihni Rapid Spaceback është se çfarë lloj makine është në të vërtetë dhe në çfarë kategorie do të klasifikohej më së miri. A është kjo një marrje moderne e vagonëve të stacioneve kompakte klasike, apo më mirë të themi një stil elegant i theksuar pragmatik i Shpejtë? Nga fjalët e përfaqësuesve jo-Skoda është e qartë se e vërteta ka shumë të ngjarë diku në mes midis dy deklaratave. Sipas shefit të projektuesit të markës, Josef Kaban, "ekziston një vend midis Fabia dhe Octavia që është më mirë i mbushur me diçka të ndryshme dhe jo konvencionale sesa një kamionçinë tjetër". Nga ana tjetër, Skoda nuk është padyshim adhuruese e dithirambave të tilla moderne të marketingut për makinat me një "stil jetese", por preferon të krijojë produkte funksionale, cilësore dhe të arsyeshme për njerëzit me një mendim pragmatik, të cilët kujdesen më shumë për vlerën e lartë të brendshme. në paketim me shkëlqim.

Një vështrim tjetër në Rapid

Rezultati i drejtpërdrejtë i idesë Çeke për të kombinuar funksionalitetin e Shpejtë me kërkimin e një karakteri më individual duket edhe më mirë sesa mund të pritej nga fotot zyrtare të modelit. Gjatësia e përgjithshme e trupit është shkurtuar për një dajak 18 centimetra, por boshti i rrotave prej 2,60 metrash mbetet i pandryshuar. Nga emblema e përparme në kolonat e mesme, Spaceback është absolutisht identike me versionin e njohur më parë Rapid. Sidoqoftë, paraqitja e pasme është plotësisht e re dhe i jep makinës një pamje krejt tjetër. Në formën e pjesës së pasme, mund të shihni huazime nga të dy stacionet e orientuara drejt sportit dhe modelet klasike të hatchback. Një gjë është e sigurt - Spaceback është fytyra më tërheqëse e Rapid, të paktën për sa i përket dizajnit.

 

Si rregull, për Skoda, forma nuk është në kurriz të funksionalitetit. Selia e pasagjerit është plotësisht identike me versionin e zakonshëm të modelit, domethënë mjaft për një përfaqësues të kësaj klase. Thjeshtësia me të cilën operohen të gjitha funksionet në makinë është shembullore dhe e kombinuar me një pozicion të rehatshëm ulësesh dhe shumë zgjidhje të vogla por praktike, kontakti i përditshëm me makinën është shumë më i këndshëm sesa me ato të përdredhura fort. dhe më të shtrenjtë, por padyshim më të papërshtatshëm për sa i përket funksionalitetit, modele në treg. Përshtypja e cilësisë është përmirësuar në lidhje me "të rregullt" Rapid - materialet janë më të këndshme për syrin dhe për të prekur, detaje të tilla si sistemi i zërit janë integruar në mënyrë më harmonike në dizajnin e përgjithshëm të brendshëm, dhe pult dhe timon kanë marrë elemente të reja dekorative.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive Skoda Yeti 2.0 TDI: Gjithçka në të bardhë?

Duke shkurtuar mbingarkesën e pasme, vëllimi nominal i hapësirës së bagazhit është zvogëluar nga një gjigant 550 litra në një 415 litra ende mjaft të mirë, por kur vendet e pasme të jenë palosur, mund të arrijë një mbresëlënëse 1380 litra.

Më shumë sofistikim

 

Spaceback i Shpejtë është i pari i markës (dhe VW në përgjithësi) që merr një sistem të ri drejtimi elektromekanik, përshtypjet e para të të cilit janë të shkëlqyera - makina është e lehtë për t'u kontrolluar dhe në të njëjtën kohë jashtëzakonisht e saktë. Sjellja e ngasjes është e sigurt dhe e parashikueshme, dhe me ambicie më sportive në anën e shoferit, madje mund të quhet dinamike. Rehati është dukshëm më e mirë se në versionet e mëparshme të Rapid - Spaceback ka marrë një rregullim më të rafinuar të pezullimit, i cili do të zbatohet për anëtarët e tjerë të familjes model në të ardhmen.

Teksti: Bozhan Boshnakov

Skoda Rapid Spaceback

Spaceback i Shpejtë është një shembull tjetër tipik i formulës shumë të suksesshme të suksesit që Skoda ka përdorur në vitet e fundit. Pavarësisht se nuk duket si një kamionçinë tipike, modeli është po aq praktik dhe funksional sa versioni standard tashmë i njohur Rapid, megjithëse në shumë mënyra është më i rafinuar se sa dhe sigurisht që ofron një pamje më tërheqëse.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Test drive Skoda Rapid Spaceback: Vetëm i shpejtë nuk mjafton

Shto një koment