Lubrifikant makine silikoni
 

Përmbajtje

Në dimër (edhe në verë, por në një masë më të vogël), mund të jetë veçanërisht i dobishëm për një automobilist llak për yndyrë silikonipasi do t'ju ndihmojë në raste të tilla si:

  • parandalimi i ngrirjes së vulave të gomës për dyert, bagazhin pas larjes;
  • ngrirja e bravave të derës, bagazhit, etj;
  • kërcitje e menteshave të dyerve, pjesëve të brendshme;
  • me përpunim në kohë, mund të parandalojë korrozionin;

Le të ndalemi në secilën pikë në më shumë detaje dhe të shqyrtojmë shembuj të përdorimit. yndyrat silikoni për makinën.

Yndyrat silikoni për vula

Lubrifikant makine silikoni

Yndyrat silikoni për vulat e dyerve Spërkateni në vulën e derës

 

Çdo gjë është shumë e thjeshtë këtu, nëse keni mësuar nga parashikimi i motit që një temperaturë mjaft e ulët pritet në të ardhmen e afërt, për shembull, -17 gradë, atëherë në mënyrë që të hipni në makinë të nesërmen pa "vallëzuar para derë "me ujë të ngrohtë, ju duhet të përpunoni vula gome me yndyrë silikoni Dyert, si dhe bagazhi juaj. Mjafton të ecësh me çamçakëz me një spërkatës një herë dhe ta fërkosh me një leckë, nuk duhet të ketë probleme. Epo, në raste ekstreme, do t'ju duhet ta përpunoni përsëri me më shumë kujdes.

Përveç kësaj, rekomandohet të trajtoni flokët e derës dhe bagazhit me të njëjtën yndyrë në të njëjtën mënyrë kundër ngrirjes. Nëse makina juaj ka doreza dera, si në foto, atëherë këshillohet të përpunoni vendet ku pjesa lëvizëse bie në kontakt me pjesën e palëvizshme, sepse nëse, për shembull, bora e lagur ka kaluar dhe bëhet e ftohtë gjatë natës, atëherë ka shumë të ngjarë që edhe dorezat do të ngrijnë pas hapjes, do të kërcasin ose do të qëndrojnë në pozicionin "e hapur" derisa t'i shtyni me forcë prapa.

Ne heqim kërcitjen e pjesëve në kabinën

Herët ose vonë, kërcitje ose ndryshe crickets shfaqen në çdo makinë. Ata madje mund të shfaqen në një makinë të re, të blerë së fundmi. Arsyeja për këtë është ndryshimi i temperaturës, natyrisht, plastika zgjerohet në temperatura të larta, ngushtohet në temperatura të ulëta, nga e cila është sikur të mos jetë në vendin e saj amtare, pluhuri futet në vrimat që shfaqen dhe tani ne tashmë dëgjojmë kërcitjen e parë prej plastike. Nuk ka nevojë të çmontoni dyshemenë e kabinës për këtë, mjafton të blini llak për yndyrë silikoni me një majë të veçantë (shih foton), do t'ju lejojë të trajtoni më saktë dhe thellë çarjet dhe vendet e vështira për t'u arritur në brendësinë tuaj.

 
🚀Më shumë për temën:
  Cilat janë llambat më të mira me dritë të ulët h4
Lubrifikant makine silikoni

Spray silikoni me hundë të gjatë

Dhe gjithashtu shumë shpesh montimet e sediljes, të pasme dhe të përparme, fillojnë të kërcasin.

Sa i përket korrozionit, atëherë mund ta themi atë Grease silikoni nuk është një mjet i specializuar për mbrojtjen nga ndryshku, por ai do të kryejë rolin e ngadalësimit të fillimit të korrozionit. Nëse ndryshku është shfaqur tashmë, është e padobishme të trajtohet me silikoni, ndryshku do të shkojë më tej. Por me një çip të ri ose thjesht bojë të copëtuar do t'ju ndihmojë. Për ta bërë këtë, fshijeni sipërfaqen që duhet të trajtohet mirë me një leckë të thatë dhe vendosni yndyrë silikoni.

Grease silikoni për xhamat e makinës

Dhe së fundmi, le të flasim për aplikimin yndyrat silikoni për dritare makine Shpesh, pronarët e makinave me një dritare më afër përballen me problemin që dritarja ngrihet automatikisht në një pikë të caktuar, ndalet dhe nuk shkon më tej. Më shpesh, kjo është shkaktuar nga modaliteti "anti-pinching". Pse funksionon? Sepse gota ngrihet me një përpjekje që nuk duhet të jetë aty. Arsyeja është se me kalimin e kohës, slitat e xhamit të makinës bllokohen dhe bëhen jo aq të lëmuara, si rezultat i së cilës rritet fërkimi i xhamit në sajë dhe nuk lejon që xhami të ngrihet në modalitetin automatik.

Për të rregulluar këtë problem, është e nevojshme, nëse është e mundur, të pastroni rrëshqitjen dhe ta spërkatni atë me dhjamë silikoni, përsëri gryka e treguar në foton më sipër do të ndihmojë në lubrifikimin e vendeve të vështira për t'u arritur të rrëshqitjes, kështu që ju nuk madje duhet të çmontoni derën.

Pyetje dhe Përgjigje:

Për çfarë është i mirë yndyra silikoni? Në mënyrë tipike, një yndyrë silikoni përdoret për të lubrifikuar dhe parandaluar përkeqësimin e elementeve të gomës. Këto mund të jenë vulat e dyerve, vulat e trungut, etj.

Ku nuk duhet përdorur yndyrat silikoni? Nuk mund të përdoret në makineri për të cilat është menduar lubrifikuesi i tij. Përdoret kryesisht për ruajtjen e pjesëve të gomës dhe për qëllime dekorative (për shembull, për të fërkuar një pult).

Si të shpëtojmë nga yndyrat silikoni? Armiku i parë i silikonit është çdo alkool. Një shtupë e lagur me alkool përdoret për të trajtuar sipërfaqen e kontaminuar derisa të shfaqen granula (silikoni është gjizë).

A mund të lubrifikohen flokët me yndyrë silikoni? Po. Silikoni është i papërshkueshëm nga uji, kështu që as kondensimi dhe as lagështia nuk do të jenë problem për mekanizmin. Para se të trajtoni bllokimin, është më mirë ta pastroni atë (për shembull, me një pykë).

 
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Lubrifikant makine silikoni

Shto një koment