Test drive Seat Leon 2.0 TDI FR: Era jugore
 

Test drive Seat Leon 2.0 TDI FR: Era jugore

Versioni i ri i Seat Leon është përsëri një alternativë interesante ndaj VW Golf më të shitur, i cili përdor pajisje pothuajse identike, por me "paketim" më jo-standard dhe një çmim pak më të ulët.

Sipas shumicës, Seat është marka e vetme në Grupin Volkswagen që vazhdon të luftojë për të gjetur identitetin e saj të vërtetë dhe, për këtë arsye, nuk ka marrë ende një pozicion të qartë në botën e automobilave. Objektiviteti kërkon që ne të kuptojmë se në këtë rast të veçantë, shumica ka një lloj të drejte. Ndërsa Skoda ka përforcuar një reputacion për të qenë një fytyrë më praktike dhe më e arritshme e VW, duke u ofruar klientëve pragmatikë funksionalitet të lartë me një çmim të arsyeshëm, dhe Audi është vendosur prej kohësh si një prodhues premium i makinave i fokusuar në njerëzit e përkushtuar ndaj teknologjisë, dinamikës dhe përsosjes, spanjollët markë Seat ende në kërkim të personalitetit të tij. Sipas mendimit personal të autorit të këtyre rreshtave, botimi i tretë i Leon është një hap në drejtimin e duhur. Ashtu si Golf VII, Leon është ndërtuar në një platformë të re teknologjike modulare për modelet e motorëve tërthor, që VW qëndron për MQB. Ose, për ta thënë më thjeshtë, makina është e pajisur me ndoshta teknologjinë më të përparuar që gjendet aktualisht në klasën kompakte. Por si ndryshon Leon nga vëllezërit dhe motrat e tij të teknologjisë dhe platformës dhe si dallohet midis VW Golf, Skoda Octavia dhe Audi A3?

Pak më lirë se Golf

Një nga treguesit me të cilin Leon ka një shans për të fituar pikë mbi Golf është çmimi. Në shikim të parë, çmimet bazë për të dy modelet me motor të ngjashëm janë pothuajse të njëjta, por Leon ka një pajisje standarde shumë më të pasur. Fenerët, plotësisht të bazuar në teknologjinë LED, janë madje një markë tregtare e modelit spanjoll dhe nuk janë në dispozicion për kushëririn e Wolfsburgut. Nuk duhet të anashkalohet fakti që, pavarësisht nga përpikmëria e pamohueshme e çdo detaji dhe sensit më të lartë të cilësisë, Golf është i nënvlerësuar (sipas shumë krejtësisht i mërzitshëm në dizajn), Leon i lejon vetes një temperament pak më jugor dhe forma më të paqarta. trupi Fakti është se modeli Seat nuk mund të mburret me një bagazh gjigant dhe pragmatizmin famëkeq të Skoda Octavia, por përkundër sfondit të një VW të ekuilibruar ai padyshim që duket ndryshe dhe interesant. Dhe mjaft objektivisht, stili dinamik nuk dëmtoi ndjenjën e hapësirës brenda makinës - ka shumë hapësirë ​​në të dy rreshtat, bagazhi është gjithashtu shumë i mirë për një vëllim të freskët. Mund të supozohet se ergonomia është në një nivel tipikisht të lartë për shumicën e produkteve të shqetësimit - pajisjet e kontrollit janë të qarta dhe të lehta për t'u lexuar, kompjuteri në bord është intuitiv, me një fjalë, gjithçka është në vendin e vet. Isshtë e vërtetë që cilësia e materialeve dhe puna në Golf është një hap më i lartë, por Leon i ka të gjitha parakushtet për mirëqenie.

 

Versioni FR është sportiv.

Rrotat 18 inç dhe pezullimi sportiv janë standarde në versionin FR dhe bëjnë një punë të shkëlqyeshme për të theksuar karakterin dinamik të automjetit. Në Leon, gjithçka ndodh një ide më e mprehtë dhe më e mprehtë sesa në Golf. Dhe kjo është një gjë e mirë - nëse VW fiton simpati me sjellje të kalibruar me kujdes dhe sofistikim, Spanjolli temperament do t'u tërheqë njerëzve që kërkojnë më shumë emocione sesa ngasja. Aftësitë e shasisë tashmë na bëjnë të presim përpara për modifikimin e ardhshëm të sportit Cupra - lëkundja anësore e trupit minimizohet, sjellja në kthesë mbetet neutrale për një kohë jashtëzakonisht të gjatë (përfshirë kur arrihen përshpejtimet anësore që nuk kanë asnjë lidhje me inteligjencën), si dhe drejtimin kontrolli i sistemit funksionon me saktësi të patëmetë, i jep reagime të sakta rrugës dhe është praktikisht i pavarur nga rruga e forcës. Motori 150 litërsh TDI me 320 kf ka një brez të gjerë të çift rrotullues maksimal prej 1750 Nm, duke filluar nga 3000 në 2.0 rpm. Në realitet, kjo do të thotë tërheqje e fuqishme në të paktën dy të tretat e mënyrave të përdorimit të përdorura, dhe lehtësia e shpejtimit është afër asaj të motorëve me benzinë. Për një tarifë shtesë, Seat Leon XNUMX TDI FR mund të pajiset me një kuti ingranazhesh DSG me dy tufa me gjashtë shpejtësi, por kutia standarde manuale e ndërrimit ingranazhe aq butë dhe saktësisht sa vështirë se mund të lihet nën kontrollin automatik.

Teksti: Bozhan Boshnakov

 

Foto: Selia

🚀Më shumë për temën:
  Gjoba të reja trafiku nga 2021
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Test drive Seat Leon 2.0 TDI FR: Era jugore

Shto një koment