Problemet më të zakonshme me Mercedes W222

Përmbajtje

Mercedes Benz W222 është gjenerata e mëparshme S-Class, që do të thotë se kushton dukshëm më pak se W223 i ri, ndërsa ende ofron 90% të përvojës së përgjithshme. W222 është ende përpara kurbës dhe mund të konkurrojë lehtësisht me disa nga sedanët luksoz më të rinj në madhësi të plotë në botë.

W222 nuk performoi mirë për sa i përket besueshmërisë, por ka dallime domethënëse midis modelit para dhe atij pas. Modeli facelift është shumë më i mirë pasi Mercedes arriti të rregullojë shumë probleme mercedes w222, i cili ndoqi modelin përpara ngritjes së fytyrës, direkt jashtë linjës së montimit.

Problemet më të zakonshme me W222 lidhen me kutinë e shpejtësisë, rrjedhjet e vajit, tensionuesit e rripave të sigurimit, problemet me pezullimin elektrik dhe me ajër. Në fakt, një makinë kaq komplekse sa S-Class do të ketë gjithmonë nevojë për shërbimin më të mirë të mundshëm. Përndryshe, kostoja e riparimit dhe mirëmbajtjes do të rritet ndjeshëm.

Në përgjithësi, W222 nuk është S-Class më i besueshëm që mund të blini, por është një nga S-Classet më të mira që mund të blini. Është mjaft i ri, por nuk kushton aq sa një W223 i ri në fabrikë, veçanërisht duke pasur parasysh problemet aktuale të zinxhirit të furnizimit.

Probleme me kutinë e marsheve Mercedes W222

Kutia e shpejtësisë e ndezur W222 vetë nuk ka defekte. Sigurisht, ka probleme me transmetimin, si nervozizmi, vonesa e ndërrimit dhe mungesa e përgjigjes, por problemi është se vendndodhja e alternatorit dhe sistemit të shkarkimit do të thotë që parzmoreja e transmisionit mund të dëmtohet për shkak të temperaturave të larta.

Ata janë shumë afër njëri-tjetrit, që do të thotë se probleme të tilla zakonisht rezultojnë në refuzimin e transmetimit të ndërrimit në park ose shkëputjen e plotë të transmetimit. Problemi është aq serioz sa Mercedes madje njoftoi një tërheqje të përgjithshme nga tregu, i cili preku pothuajse të gjitha modelet Mercedes Benz S350. Ju lutemi sigurohuni që të kontrolloni nëse modeli që po shikoni është tërhequr apo jo.

Probleme me rrjedhjen e vajit në Mercedes W222

W222 është gjithashtu i njohur për rrjedhjet e mundshme të naftës, veçanërisht në modelet e para 2014. Dihet se unaza O midis tensionuesit të rripit të kohës dhe kutisë së motorit rrjedh nga vaji, i cili mund të shkaktojë lloj-lloj problemesh. Së pari, vaji zakonisht derdhet në rrugë, duke i vënë përdoruesit e tjerë të rrugës në rrezik për të humbur kontrollin e automjetit.

Së dyti, vaji mund të futet në vende si parzmoret e kabllove, të cilat mund të shkaktojnë probleme të shumta me sistemet elektrike të makinës. Për këtë arsye, Mercedes njoftoi edhe një tërheqje dhe vlen të theksohet se derdhjet më të rënda të naftës zakonisht lidhen me motorin turbo OM651.

Probleme me paratensionuesit e rripave të sigurimit në Mercedes W222

Mercedes ka lëshuar dy paralajmërime për probleme me paratensionuesit si në sediljen e shoferit ashtu edhe në sediljen e pasagjerit. Problemi është se tensionuesi nuk ishte kalibruar siç duhet në fabrikë. Kjo mund të rezultojë që tensionuesi të mos jetë në gjendje të sigurojë tensionin e nevojshëm për ta mbrojtur atë në rast aksidenti.

Prandaj, në rast të dështimit të tensionit, rreziku i dëmtimit katastrofik është vërtet i lartë. Prandaj, sigurohuni që këto probleme të jenë zgjidhur me sukses në modelin tuaj W222. Rripat e sigurimit nuk ia vlen të rrezikohen pasi ato janë një pjesë integrale e sigurisë së përgjithshme të makinës suaj.

Probleme elektrike në Mercedes W222

Mercedes W222 S-Class është një automjet jashtëzakonisht i sofistikuar pasi ofron pothuajse gjithçka që një makinë ka për të ofruar. Prandaj, makina është e pajisur me mijëra pajisje elektrike që prishen herë pas here. Sistemi Mercedes PRE-SAFE është një defekt i njohur i W222 dhe ai u tërhoq gjithashtu gjatë prodhimit të W222.

Një problem tjetër elektrik me W222 është një defekt me sistemin e trajtimit të kontaktit emergjent, i cili herë pas here humbet energjinë. Sistemi info-argëtues është nganjëherë i ngadalshëm për t'u përgjigjur ose madje fiket plotësisht gjatë drejtimit të automjetit.

Probleme me pezullimin me ajër Mercedes W222

Mercedes S-Class është një makinë që duhet të pajiset gjithmonë me një sistem të avancuar të pezullimit me ajër. Megjithatë, të gjithë e dimë se sistemi i pezullimit të ajrit është kompleks dhe shpesh mund të shkaktojë probleme. Sistemi AIRMATIC i gjetur në W222 nuk është aq problematik sa disa sisteme të mëparshme të pezullimit me ajër të Mercedes, por herë pas here ka probleme.

Problemet më të zakonshme të pezullimit të ajrit janë humbja e kompresimit, problemet e airbag-it dhe animi i makinës në njërën anë ose në tjetrën. Në çdo rast, shumica e problemeve të pezullimit të ajrit zgjidhen me mirëmbajtje parandaluese, por edhe me mirëmbajtjen e duhur, pezullimi i ajrit mund të dështojë.

Lexoni për problemet e Mercedes C292 GLE Coupe këtu:  https://vd-lab.ru/podbor-avto/mercedes-gle-350d-w166-c292-problemy  

Seksioni FAQ

A duhet të blej një Mercedes W222?

Mercedes S-Class W222 ka humbur shumë vlerë që nga shfaqja e tij e parë në 2013. Megjithatë, makina ende mund t'ju ofrojë nivelin më të lartë të luksit, veçanërisht nëse zgjidhni modelin e ndërruar. Mund të jetë një makinë e shtrenjtë për t'u mirëmbajtur dhe mund të mos jetë S-Class më e besueshme në përdorim, por padyshim që ia vlen.

Arsyeja pse W222 është një blerje e mirë tani është sepse balancon vërtet mirë vlerën dhe luksin. Ai ende mund të konkurrojë me sedanët e rinj luksoz me madhësi të plotë në shumë mënyra, dhe shumë pronarë të S-Class e shohin W222 të ridizajnuar më të mirë se W223 S-Class i ri.

Cili model i Mercedes W222 është më i mirë për të blerë?

W222 më i mirë për të blerë është padyshim S560 i përditësuar pasi ofron një motor 4,0-litërsh BiTurbo V8 dhe është jashtëzakonisht i rehatshëm dhe madje i besueshëm. Motori V8 nuk është i lirë për t'u mirëmbajtur, konsumon shumë karburant dhe nuk është aq i qetë sa një V12.

Megjithatë, është mjaftueshëm i fuqishëm për të zgjatur një kohë të gjatë dhe e bën S-Class më dinamik dhe argëtues për t'u drejtuar sesa një motor me 6 cilindra pa qenë aq i shtrenjtë sa një V12.

Sa do të zgjasë Mercedes W222?

Mercedes është një nga ato marka që bën makina që duken sikur mund të zgjasin një jetë, dhe W222 është padyshim një nga ato makina. Në përgjithësi, me mirëmbajtjen e duhur, W222 duhet të zgjasë të paktën 200 milje dhe nuk kërkon riparime të mëdha.

Kryesor » Artikuj » Pajisja e automjetit » Problemet më të zakonshme me Mercedes W222

Shto një koment