Heqja e miteve të makinave
 

Përmbajtje

Fakt apo mit? Mitet i takojmë në çdo medium, por shpeshherë nuk dihet nga vijnë. Shumica e tyre janë rezultat i mashtrimit dhe injorancës. Disa prej tyre mund t'i gjejmë edhe në komunitetin e automobilave. Do të devijoni nga lista e miteve më të mëdha të makinave që kemi krijuar për ju!

1. Ngrohja e motorit kur është e parkuar.

Ky mit buron nga një praktikë e ndodhur disa vite më parë kur teknologjia në makina ishte e ndryshme nga ajo që është tani. Makinat aktualisht nuk kanë nevojë për disa minuta ngrohje. Për më tepër, nuk është miqësor me mjedisin dhe mund të rezultojë në një manate prej 100 PLN. Sidoqoftë, motori nxehet më shpejt nën ngarkesë, d.m.th. kur vozitni. Motori arrin nivelin e kërkuar të lubrifikimit të vajit në vetëm disa sekonda.

2. Vaji sintetik është problem

Ka shumë mite rreth vajrave motorikë. Një prej tyre janë vajrat sintetikë. Njëri prej tyre thotë se ky vaj "bllokon" motorin, lan depozitat dhe shkakton rrjedhje, megjithatë vajrat sintetikë janë aktualisht mënyra më e mirë për të zgjatur jetën e motorit. Ka veti shumë më të dobishme sesa minerali.

 

3. ABS gjithmonë e shkurton rrugën

Ne nuk do të vëmë në dyshim efektivitetin e ABS në parandalimin e bllokimit të rrotave gjatë frenimit. Sidoqoftë, ndonjëherë ka situata kur ABS është mjaft i dëmshëm - kur ka tokë të lirshme nën rrota (për shembull, rërë, akull, gjethe). Në një sipërfaqe të tillë ABS, rrotat bllokohen shumë shpejt, gjë që çon në aktivizimin e ABS dhe, si rezultat, në një ulje të forcës së frenimit. Në këtë rast, makina do të ndalojë më shpejt në rrotat e kyçura.

🚀Më shumë për temën:
  Gjithçka që duhet të dini për llambat H15

Heqja e miteve të makinave

4. Ju kurseni karburant duke vozitur në neutral.

Ky mit nuk është vetëm i rrezikshëm, por edhe shpërdorues. Blloku boshe merr karburant për të mos dalë jashtë, megjithëse nuk përshpejton. Pothuajse njësoj si në një gjendje të palëvizshme. Ndërkohë, ngadalësimi përpara një kryqëzimi dhe frenimi i njëkohshëm i motorit (angazhimi i një marshi) ndërprenë furnizimin me karburant. Makina kalon metrat e mëpasshëm dhe konsumi i karburantit është zero. Pak para se të ndaloni, thjesht duhet të aplikoni tufën dhe frenimin.

 

5. Ndryshimi i vajit çdo disa mijëra kilometra.

Në varësi të markës së makinës dhe llojit të motorit, mund të rekomandohet ndryshimi i vajit në periudha të ndryshme. Megjithatë, asgjë nuk do të ndodhë nëse rrisim intervalin e kullimit me disa mijëra kilometra. Sidomos kur makina jonë nuk punon në kushte të vështira. Për shembull, kur makina jonë drejton 80 2,5 në vit. km. atëherë, sipas rekomandimeve të prodhuesit, ne duhet të vizitojmë shërbimin çdo XNUMX muaj për të zëvendësuar lëngun, i cili fiton veti optimale pas disa mijërash. km. Çdo vizitë kushton disa qindra zloty, që do të thotë një marrëveshje e mirë për sitin. Ndryshimet e shpeshta të vajit justifikohen vetëm në motorët modernë me naftë me një filtër DPF, të cilët udhëtojnë shumë në distanca të shkurtra.

Heqja e miteve të makinave

6. Më shumë oktan - më shumë fuqi

Lëndët djegëse me një numër kaq të lartë oktani përdoren kryesisht në motorët që janë të ngarkuar shumë dhe kanë një raport të lartë kompresimi. Kjo është arsyeja pse ato shpesh rekomandohen për makina sportive. Disa motorë mund të rregullojnë kohën e ndezjes kur rimbushim karburant me një numër oktani më të lartë, por kjo sigurisht nuk do të rezultojë në një përmirësim të ndjeshëm të performancës ose në ulje të konsumit të karburantit.

Këtu kemi paraqitur mitet më të zakonshme të makinave. Nëse keni dëgjuar diçka, na shkruani - ne do ta shtojmë atë.

🚀Më shumë për temën:
  7 kozmetikë që duhet të keni për automobila!

Nëse dëshironi të blini diçka që do t'ju ndihmojë të kujdeseni për makinën tuaj dhe zemrën e saj, ju ftojmë ta vizitoni. avtotachki.com... Ne ofrojmë zgjidhje vetëm nga markat e njohura!

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Heqja e miteve të makinave

Shto një koment