Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Përmbajtje

Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Hybrid Assist është një sistem hibridizimi me kosto të ulët që është i pajtueshëm me çdo transmetim. Filozofia e tij është e përqendruar në lehtësinë dhe është të ndihmojë motorin, jo të ofrojë një mënyrë 100% elektrike, e cila kërkon shumë bateri dhe një motor elektrik të fuqishëm. Pra, le të shohim së bashku se si funksionon ky proces, i quajtur "Hybrid Assist" dhe përdor një metodë shumë të ngjashme me Stop and Start.

Shihni gjithashtu: teknologji të ndryshme hibride.

Cfare po bejne te tjeret?

Ndërsa dikur kishim një motor elektrik përpara kutisë së shpejtësisë (midis motorit dhe kutisë së shpejtësisë, i quajtur një sistem hibrid paralel) në hibridet më të zakonshëm, Renault, dhe tani shumë prodhues, kishin idenë ta vendosnin atë në rrotulla ndihmëse.

Siç mund ta shihni këtu, motori elektrik zakonisht futet në daljen e motorit drejt kutisë së shpejtësisë (dhe për këtë arsye edhe rrotave). Kur kaloni në 100% elektrike, motori i nxehtësisë është i fikur dhe transmetimi mund ta drejtojë makinën më vete falë motorit elektrik të vendosur menjëherë pas tij, i cili merr nxehtësinë. Kështu, shumica e hibrideve plug-in lejojnë më shumë se 30 km udhëtim në të gjitha automjetet elektrike.

Sistemi Renault: asistent hibrid

Para se të flasim për vendndodhjen e motorit elektrik në sistemin Renault, le të hedhim një vështrim të vogël në klasikët ... Një motor ngrohje ka një volant në njërën anë, në të cilën një tufë dhe një motor është shartuar, dhe nga ana tjetër - nje kohe rripin (ose zinxhirin) dhe rripin aksesor. Shpërndarja sinkronizon pjesët lëvizëse të motorit, dhe rripi ndihmës transferon energji nga motori në pjesë të ndryshme për të gjeneruar energji (kjo mund të jetë një alternator, pompë karburanti me presion të lartë, etj.).

🚀Më shumë për temën:
  Struktura dhe parimi i funksionimit të sistemit "start-stop"

Këtu janë imazhet për të sqaruar situatën:

Nga kjo anë, ne kemi një rrip shpërndarës dhe ndihmës që janë paralel. Rrotulla e prishësit, e shënuar me të kuqe, është e lidhur drejtpërdrejt me boshtin e gungës të motorit.

Siç mund ta imagjinoni, në Renault vendosëm të ndihmojmë motorin në anën e shpërndarjes në vend të gjeneratorit. Prandaj, ne mund ta shikojmë këtë sistem hibrid si një sistem "super" ndalimi dhe fillimi, sepse në vend që të kufizohet në rinisjen e motorit, ai ndihmon motorin të punojë vazhdimisht. Shtë një motor elektrik i vogël (pra një gjenerator me rotor dhe stator). 13.5 h kush sjell 15 Nm çift ​​rrotullues shtesë për motorin e nxehtësisë.

Prandaj, nuk bëhet fjalë për ofrimin e një sistemi hibrid të rëndë dhe të shtrenjtë, por për ulje të mëtejshme dramatike të konsumit, veçanërisht për standardin NEDC ...

Kjo jep skematikisht sa vijon:

Në fakt, siç Renault ekspozoi në Motor Show në Gjenevë 2016, duket kështu:

Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Kështu, motori elektrik është i lidhur me rripin ndihmës dhe jo me shpërndarësin, por vetëm pranë tij.

Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Konsumi i energjisë dhe rimbushja

Ju mund ta dini se magjia e motorit elektrik ju lejon ta përdorni atë i kthyeshëm... Nëse dërgoj rrymë brenda, ajo fillon të rrotullohet. Nga ana tjetër, nëse e drejtoj motorin vetëm, ai do të prodhojë energji elektrike.

Prandaj, kur bateria drejton energjinë tek motori elektrik, ky i fundit pastaj e lëviz boshtin e gungës përmes rrotullës së prishësit (dhe për këtë arsye ndihmon motorin e nxehtësisë). Në të kundërt, kur bateria është e shkarkuar, motori i nxehtësisë ndez motorin elektrik (sepse është i lidhur me një rrip ndihmës), i cili dërgon energjinë e gjeneruar në bateri. Sepse motori elektrik (rotori / statori) është në fund të fundit vetëm një alternator!

Prandaj, mjafton që motori të punojë për të ngarkuar baterinë, e cila tashmë është prodhuar nga alternatori në makinën tuaj ... Energjia gjithashtu rikuperohet kur frenoni.

🚀Më shumë për temën:
  Renault Kangoo 2013

Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Pro dhe kundra

Ndër avantazhet është fakti se është një zgjidhje e lehtë që ju lejon të shmangni një mbipeshë të konsiderueshme, si dhe të kufizoni çmimin e blerjes. Sepse në fund të fundit një makinë hibride është një paradoks: ne e pajisim makinën për ta bërë atë më efikase në karburant, por për shkak të peshës së tepërt, kërkohet më shumë energji për ta lëvizur atë ...

Gjithashtu, e përsëris, ky proces shumë fleksibël mund të përdoret kudo: në një transmetim manual ose automatik, në benzinë ​​ose naftë.

Nga ana tjetër, kjo zgjidhje e lehtë nuk lejon të kontrollohet një makinë plotësisht elektrike, pasi motori i nxehtësisë ndodhet midis motorit elektrik dhe rrotave ... Motori elektrik po humbet shumë energji për të fikur motorin.

Fletë Renault

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Funksionimi i Sistemit Hibrid Renault

Shto një koment