Prototip 100 ditor

Prototip 100 ditor

Porsche zbulon argëtimin VR në sediljet e pasme me holorid

Zbuloni universin nga vendndodhja e pasme e një Porsche: Gjatë Autobahn Expo Day në Wagenhallen në Stuttgart, prodhuesi i makinave sportive dhe fillestarët e famshëm do të shfaqin opsionet argëtuese për pasagjerët e Porsche në të ardhmen.

Qëllimi i projektit të përbashkët midis Porsche dhe holoride është t'u japë udhëtarëve mundësinë të zhyten në një botë argëtimi virtual. Për ta bërë këtë, një pajisje VR me sensorë është e lidhur me makinën në mënyrë që përmbajtja e saj të përshtatet me lëvizjen e makinës në kohë reale. Për shembull, nëse makina po lëviz në një kurbë, anija me të cilën udhëton në të vërtetë pasagjeri gjithashtu do të ndryshojë drejtim. Kjo jep ndjesinë e zhytjes totale, e cila zvogëlon shumë simptomat e sëmundjes së lëvizjes. Në të ardhmen, për shembull, sistemi do të jetë në gjendje të vlerësojë të dhënat e lundrimit në mënyrë që të rregullojë kohëzgjatjen e lojës VR në përputhje me kohën e llogaritur të udhëtimit. Përveç kësaj, kjo teknologji mund të përdoret për të integruar shërbime të tjera argëtuese të tilla si filma ose konferenca biznesi virtual në vendin e pasagjerit.

“Ne jemi mirënjohës për fillimin Autobahn për shumë mundësi dhe kontakte që i bënë ato të mundshme. Kjo u ka dhënë projekteve tona një nxitje të madhe javët e fundit, duke na mundësuar që të kompletojmë një prototip në vetëm 100 ditë, ”tha Niels Wali, CEO i holoride. Ai themeloi një startup të teknologjisë argëtuese në fund të vitit 2018 në Mynih me Markus Kuhne dhe Daniel Profendiner. Duke përdorur platformën Startup Autobahn, kompania e fundit tashmë ka demonstruar se softueri i saj holoride funksionon pa probleme me të dhënat e automjeteve seriale për sinkronizimin e lëvizjes, realitetin virtual në kohë reale (VR) dhe realitetin ndër-real (XR).

Softueri Holoride mundëson ofrimin e përmbajtjes së qëndrueshme: një formë e re mediatike e krijuar posaçërisht për përdorim në vetura, në të cilën përmbajtja përshtatet me kohën e drejtimit, drejtimin dhe kontekstin. Modeli i biznesit të fillimit merr një qasje të hapur platformë që lejon prodhuesit e tjerë të makinave dhe përmbajtjes të përfitojnë nga kjo teknologji.

🚀Më shumë për temën:
  Beteja test drive e gjigantëve sportivë

Gëzoni një festë Porsche në IAA Next Vision Day në Frankfurt.

“Holoride hap një dimension të ri në argëtimin e makinave. Qasja e pavarur e prodhuesit na bindi që nga fillimi, dhe gjatë javëve të fundit, ekipi ka provuar se për çfarë është e aftë teknologjia. hapat e ardhshëm së bashku, ”thotë Anja Mertens, Menaxhere e Projektit për Lëvizjen Inteligjente në Porsche AG.

“Holoride është e angazhuar për të prezantuar këtë formë të re argëtimi duke përdorur kufje VR me sedilje të pasme në treg për marketing gjatë tre viteve të ardhshme. Me zhvillimin e mëtejshëm të infrastrukturës Car-to-X, ngjarjet rrugore mund të bëhen pjesë e një përvoje afatgjatë. Atëherë semafori ndalon së qeni një pengesë e papritur në plan ose ndërpret kurrikulën me një test të shkurtër.

Nën moton “Vizione të Tjetra. Ndryshoni lojën - krijoni nesër. ”Porsche fton novatorë dhe partnerë në Motor Show Ndërkombëtar (IAA) në Frankfurt më 20 shtator për të diskutuar të ardhmen e lëvizshmërisë. Ju do të jeni në gjendje të shihni rezultatet e vizionit të përbashkët të Porsche dhe holoride.

Për fillimin Autobahn

Që nga fillimi i vitit 2017, Porsche ka partneritet me platformën më të madhe të inovacionit në Evropë - Startup Autobahn. Ai siguron ndërlidhjen midis kompanive udhëheqëse në industri dhe fillestarëve të teknologjisë në Stuttgart. Si pjesë e programeve gjashtë mujore, partnerët e korporatave dhe fillestarët po zhvillojnë së bashku prototipa për të vlerësuar bashkëpunimin e mundshëm të mëtejshëm midis dy vendeve, për të provuar teknologjinë dhe për të kryer një prodhim të suksesshëm pilot. Disa kompani janë bashkuar me Porsche. Këto përfshijnë Daimler, University of Stuttgart, Arena 2036, Hewlett Packard Enterprise, DXC Technology, ZF Friedrichshafen dhe BASF. Gjatë dy viteve e gjysmë të fundit, Porsche ka përfunduar mbi 60 projekte me Startup Autobahn. Rreth një e treta e rezultateve u përfshinë në zhvillimin e prodhimit serik.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Prototip 100 ditor

Shto një koment