Pompë përforcuese dhe pompë karburanti: funksionimi

Përmbajtje

Një pompë përforcuese është një pompë që përdoret për të kthyer karburantin nga një rezervuar, shpesh i vendosur mjaft larg nga ndarja e motorit.

Për më shumë informacion mbi të gjithë sistemin e karburantit shkoni këtu. Pompë përforcuese / karburanti përbëhet nga një motor thithës, filtër dhe rregullator presioni. Avujt e karburantit nuk dërgohen më në ajër, por mblidhen në një kuti (pa mirëmbajtje). Këto avuj mund të kthehen në marrjen e ajrit për përmirësimin e fillimit, të gjitha të kontrolluara nga kompjuteri.

Vend

Një pompë përforcuese, e quajtur edhe një pompë karburanti dhe madje edhe një pompë zhytëse, është një pompë elektrike që ndodhet më shpesh në rezervuarin e karburantit të një automjeti. Kjo pompë përforcuese lidhet nëpërmjet një tubacioni me një pompë karburanti me presion të lartë të vendosur në motor. Pompë përforcuese është gjithashtu e lidhur me kompjuterin dhe baterinë e automjetit.

Lexoni gjithashtu: si funksionon kutia.

Pompë përforcuese dhe pompë karburanti: funksionimi

Pamja e pompës përforcuese mund të jetë e ndryshme, por më e zakonshme dhe moderne është paraqitur më poshtë.

Pompë përforcuese dhe pompë karburanti: funksionimi

Pompë përforcuese dhe pompë karburanti: funksionimi

Këtu është në rezervuar (këtu është transparent në mënyrë që ta shihni më mirë nga brenda)

Operacion

Pompë përforcuese mundësohet nga një stafetë e kontrolluar nga kompjuteri i injektimit. Furnizimi me karburant ndërpritet në rast të një goditjeje sepse kalon përmes një çelësi sigurie që është i lidhur në seri. Shtë e pajisur me një valvul që hapet kur presioni arrin një prag kritik të përcaktuar nga projektuesit.

Pompa e karburantit jep gjithmonë të njëjtën sasi në çdo shpejtësi të motorit. Kjo sigurohet nga një rregullator që mban presionin e karburantit në qark gjatë gjithë kohës, pavarësisht nga gjendja e funksionimit të motorit.

Simptomat e një pompë karburanti të gabuar

Kur pompa përforcuese është jashtë funksionit, karburanti mezi arrin pompën kryesore, duke rezultuar në fillimin e vështirë ose edhe fikjen e papritur të motorit, megjithëse kjo ndodh rrallë: kur motori është në punë, pompa e karburantit me presion të lartë është zakonisht e mjaftueshme për të thithur karburant. Të njëjtat simptoma mund të shkaktohen nga telat elektrikë të lidhur dobët ose kontakti i dobët. Në përgjithësi, ne mund të identifikojmë problemet që lidhen me një mosfunksionim të pompës përforcuese kur fishkëllon.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Pompë përforcuese dhe pompë karburanti: funksionimi

Shto një koment