Pse të mos blini llamba kineze?
 

Përmbajtje

Duhet të keni blerë shumë herë produkt kinez... Kjo ndoshta nuk ju ka përshtatur shumë herë. Është veçanërisht e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje produkteve të falsifikuara. llamba kineze, sepse nëse rrezikohet siguria jonë dhe e të tjerëve, atëherë duhet të mendojmë dy herë përpara se të shkojmë në lindje falsifikim.

Cilat janë disavantazhet më të mëdha të falsifikimit kinez?

I verbërojnë ose nuk e ndriçojnë rrugën

Verbimi i shoferëve dhe këmbësorëve të tjerë dhe ndriçimi i dobët i rrugëve është një nga ankesat kryesore për llambat e lira. Kjo për faktin se prodhuesit e llambave të tilla nuk i plotësojnë kërkesat e miratimit. Në legjislacionin evropian, ne kemi një fuqi të përcaktuar rreptësisht të llambave të përdorura në fenerët, ajo nuk duhet të kalojë 60 vat. Kur kjo fuqi është shumë e lartë, është e lehtë të verbosh shoferët dhe këmbësorët, kur është shumë e ulët - kemi një rrugë me ndriçim të pamjaftueshëm. Ndriçimi i dobët i rrugës do të thotë që objektet shfaqen shumë vonë në fushën e shikimit dhe shoferi ka më pak kohë për të reaguar siç duhet. Si në rastin e parë ashtu edhe në rastin e dytë, verbimi i përdoruesve të tjerë dhe ndriçimi i pamjaftueshëm i rrugës përbën rrezik për qarkullimin rrugor.

Temperatura shumë e lartë

Llambat e lira, të cilat janë shumë ndriçuese, konsumojnë shumë energji elektrike dhe për këtë arsye jo vetëm që konsumohen më shpejt, por mbi të gjitha gjenerojnë shumë nxehtësi, duke u nxehur në mënyrë të rrezikshme. Një temperaturë shumë e lartë mund të dëmtojë drejtpërdrejt llambën e dritës apo edhe të gjithë fenerin, dhe zëvendësimi i saj kushton nga disa dhjetëra në disa qindra zloty (këtu bën jehonë parimi "bli më lirë, blej më shtrenjtë"). Ka edhe raste ekstreme kur si pasojë e ngrohjes së fortë të llambës, shkakton edhe zjarr makinë. Zëvendësimi ose rigjenerimi i shtrenjtë i lartpërmendur i fenerit mund të ndodhë gjithashtu pasi llamba të jetë dëmtuar - modelet më të lira "pëlqejnë" të thyhen gjatë vozitjes.

 
🚀Më shumë për temën:
  Përgatitni makinën tuaj për pranverë me avtotachki.com

Pse të mos blini llamba kineze?

Filtër i keq UV

Ndërsa kremi kundër diellit është normë në llambat e markave të makinave, asnjë krem ​​kundër diellit nuk është normë në zëvendësimet më të lira. Kjo ndikon në zbehjen e reflektorit dhe çngjyrosjen e reflektorit, kështu që drita e emetuar nga filamenti do të jetë me cilësi shumë më të ulët dhe ne do t'i sforcojmë shumë sytë gjatë vozitjes, duke i lodhur sytë.

Fije e pashpresë

Një nga faktorët kryesorë që përcakton nëse një llambë është e cilësisë së lartë dhe e qëndrueshme është filamenti. Kjo rezulton në një ngjyrë më të mirë të dritës dhe një fushë shumë më të mirë shikimi. Kini kujdes, veçanërisht me llamba të lira me filtrim blu që uzurpojnë aftësinë e tyre për të emetuar dritë si ksenoni, por duke pasur parasysh çmimin e tyre, kjo nuk është e mundur. Filtri i mësipërm blu ndikon në humbjen e panevojshme të dritës - filamenti duhet të lëshojë shumë më tepër prej tij, gjë që do të shkurtojë jetën e tij të shërbimit. Nga ana tjetër, prodhimi i lartë i dritës nuk shkon paralelisht me cilësinë e tij të lartë.

 

Të dallosh një llambë të mirë nga një e keqe nuk është e lehtë. Një tregues i tillë, natyrisht, mund të jetë çmimi dhe logoja e një prodhuesi të njohur. Shpesh, çdo defekt në një llambë bëhet e dukshme vetëm gjatë përdorimit të produktit ose gjatë një kontrolli profesional dhe të detajuar të automjetit. Kur qëndrojmë përballë një rafti dyqani me llamba dhe arrijmë për kopje të lira, mbani mend se modelet e markës janë garanci për ndriçimin më të mirë të rrugës dhe rrugës së ndriçuar, si dhe emetimin e dritës me cilësi më të mirë. Në rastin e llambave të markës, me të vërtetë nuk ka frikë nga pagesa e tepërt.

Nëse jeni të interesuar për këtë temë, ju rekomandojmë ta studioni atë, për shembull → këtu.

Nëse jeni duke kërkuar për llambën e duhur dhe dëshironi të siguroheni se është bërë nga materialet më cilësore, shkoni te avtotachki.com dhe zgjidhni llambën që i përshtatet nevojave tuaja.

🚀Më shumë për temën:
  Simptomat e mosfunksionimit të pompës së ujit - Për çfarë duhet të shqetësoheni?
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Pse të mos blini llamba kineze?

Shto një koment