Test drive Opel GT: Ndryshimi i imazhit
 

Test drive Opel GT: Ndryshimi i imazhit

Forma agresive, një çati e butë e lëvizshme dhe 264 kuaj fuqi e "shtrydhur" nga një turbocharger: Opel Roadster GT do të rrisë pa dyshim rrahjet e zemrës së një numri të madh shoferësh, ndërsa në të njëjtën kohë përballet me sfidën për të ndihmuar në krijimin e një imazh më sportiv i markës me bazë në Rüsselsheim.

Nën kapakun e gjatë është një motor i ri me katër cilindra, i cili është i pajisur me pothuajse çdo teknologji të mundshme që mund të gjendet në motorët e kësaj klase - injektimi i drejtpërdrejtë i karburantit në cilindra, koha e ndryshueshme e valvulës (Faza Cam) dhe një turbo mbushës binjak që ka dy kanale të ndara. - një për dy cilindra.

GT është kultivuar çuditërisht

Motori bëhet mjaft i fuqishëm nga 1500 rpm, dhe nga 2000 fillon të tërhiqet pa probleme dhe në mënyrë të barabartë, por fuqishëm. E megjithatë - megjithëse me performancë të mirë, motori që funksionon nën kapuç nuk është një shembull i makinës monstruoze të një atleti racor, por më tepër një burim i fuqisë së bollshme por të qetë.

 

Në favor të deklaratës së fundit, mund të themi se njësia e vozitjes punon jashtëzakonisht kulturalisht, kryesisht për shkak të të dy boshteve të ekuilibrit. Një e vërtetë tjetër është se motori bën një përshtypje të tillë "të bindur" sa 5,7 sekondat që prodhuesi jep për të përshpejtuar nga zero në 100 km / h duken pak optimiste.

Mbi 6000 rpm shpejtësia zvogëlohet

Çift rrotullimi maksimal prej 353 Nm mbetet konstant në një interval jashtëzakonisht të gjerë operimi, duke e bërë automjetin më shumë se mbresëlënës për kampionatin e makinave sportive me një çmim deri në rreth 30 euro.

 

Duke pasur parasysh natyrën specifike të kutisë së lëvizjes, kënaqësia maksimale e ngasjes mund të merret duke ngritur relativisht herët për të përfituar plotësisht nga çift rrotullimi i lartë në xhiro të mesme. Tingulli i motorit është i këndshëm, por jo ndërhyrës; vetëm fishkëllima e karikuesit të turbës bën një përshtypje më të fortë. GT është një automjet dinamik, por jo pa kompromis që nuk i ngarkon pasagjerët me ngurtësi të tepruar të pezullimit. Sidoqoftë, roadster ka një rregullim shumë më të ngushtë të shasisë sesa versioni amerikan i modelit, dhe sistemi i frenimit me disqe më të mëdha është i ndryshëm. Porositë e para GT tashmë janë bërë një fakt dhe numri i tyre sugjeron që hapi i parë i Opel drejt një imazhi sportiv mund të jetë i suksesshëm.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive Volkswagen Passat GTE: shkon edhe në energji elektrike
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Test drive Opel GT: Ndryshimi i imazhit

Shto një koment