Pasqyrë e ndriçuesve të punëtorisë për profesionistët
 

Përmbajtje

Ndriçimi i duhur luan një rol shumë të rëndësishëm në çdo dyqan profesional të riparimit të automjeteve. Gjithnjë e më shumë llamba LED të njohura, ato ndriçojnë në mënyrë të përkryer edhe vendet më të errëta, për më tepër, i vështirë për t'u aksesuar, gjë që lehtëson shumë punën e mekanikut. Llambat e këtij lloji mund të jenë gjithashtu të dobishme në një garazh.

Llambat LED profesionale karakterizohen nga: efikasitet të lartë të energjisë, dhe gjithashtu lëshojnë dritë të ndritshme o rrymë e fortë. Llambat janë shumë i dobishëm dhe është rezistent ndaj dëmtimeve. E gjithë kjo i bën ata të kërkuar në punëtori dhe garazhe private.

Në treg mund të gjeni shumë modele nga prodhues të ndryshëm, që do të thotë se ne mund të zgjedhim lehtësisht një elektrik dore ose llambë për nevoja specifike dhe lloj pune. Për shembull në kanalizim, është më i përshtatshëm të përdorni modelin me një shportëtë cilat ngjiten lehtësisht në sipërfaqen e makinës me magnet ose grep.

 

Vlen gjithashtu t'i kushtohet vëmendje mënyrës së fuqizimit të llambave. - për disa punë do të jetë më i përshtatshëm për të përdorur modele të rikarikueshme, për të tjerët - llambat që furnizohen nga rrjeti.

Llambat e punishtes Osram

Osram është një prodhues i njohur në tregun global të ndriçimit, i cili gjithashtu ka një ofertë të gjerë në segmentin e ndriçuesve të punishtes. Ndër modelet e kësaj marke mund të gjeni p.sh Llambat lineare miniaturë, të cilat kanë përmasa të vogla. Ato mund të përdoren me sukses si në punëtori ashtu edhe në rrugë.

Një shembull është modeli Llamba e kontrollit LEDinspect Mini 12 / 220Ve cila mundësohet nga tre bateri të ringarkueshme AAA, duke e lejuar atë të punojë edhe gjatë gjithë kohës Orë 8... Llamba ka 27 LED dhe është mbresëlënëse pavarësisht madhësisë së saj shumë të vogël. intensitet të lartë të dritës (në një distancë prej 0,5 m është edhe 2000 lux). Ky model është gjithashtu shumë funksional - mund të ngjitet lehtësisht në sipërfaqe të ndryshme falë magnetit dhe grepit të rregullueshëm.

 
🚀Më shumë për temën:
  Si të drejtoni një makinë në kushte akulli?

Kushtojini vëmendje edhe llambës. LED inspektues i palosshëm - ky është një model shumë i përshtatshëm, i cili gjithashtu ka kasë shumë e qëndrueshme, rezistente ndaj pikave dhe gërvishtjeve... Ashtu si llambat Mini, modelet e palosshme kanë një magnet dhe një goditje të rregullueshme. Koha maksimale e funksionimit të një llambë të tillë është Orë 4... Prodhuesi përdori fuqinë e baterisë këtu, por këtë herë llamba mund të karikohet. nga priza e çakmakut 12V ose nga rrjeti (230V) duke përdorur një përshtatës të veçantë. Drita e palosshme ka një shkëlqim më të ulët se seria Mini (1 luks në 200 m).

Model interesant gjithashtu LEDinspect Slimline - karakterizohet nga një kombinim i dimensioneve shumë të vogla (vetëm 23 mm i gjerë) me forcë dhe qëndrueshmëri të lartë. Prodhuesi pretendon se madje rënia nga një lartësi prej 2,5 m nuk do të dëmtojë llambën... Madhësia e vogël e këtij modeli e bën të lehtë ndriçimin edhe të vendeve më të vështira për t'u arritur në makinë. Jetëgjatësia maksimale e baterisë Orë 2... Llamba mund të karikohet përmes lidhësit mikro-USB.

Llambat e punishtes Philips

Philips krenohet me llambat e punishtes me cilësi të lartë të pajisura me burime drite LED shumë efikase. Inxhinierët e Philips kanë përgatitur modele që shfaqin dritë të bardhë intensive me dritë të gjerë për ndriçim të rehatshëm dhe nuk shkaktojnë tendosje të syve kur punoni në një punishte ose garazh.

Një model interesant, për shembull Prizë LED Penlight Premium Gen2 SILVER EU, me një trup të lehtë por të qëndrueshëm alumini që plotësisht rezistent ndaj ujit dhe pluhurit... LED Penlight Premium ju lejon të merrni fluks ndriçues me cilësi të lartë si në punëtori (145 lumen) dhe në modalitetin tregues (120 lumen).. Këtu është përdorur një furnizim me energji USB i rikarikueshëm (punoni deri në Orë 6) dhe një mbajtës magnetik.

Një tjetër llambë Philips që ia vlen t'i kushtohet vëmendje është modeli CBL40çfarë mund të aktivizohet me tel ose me valë... Në opsionin e fundit, ju vetëm duhet të shkëputni kabllon 6 m dhe të kaloni në fuqinë e baterisë, e cila ju lejon të punoni për Orë 2... Grepa e kthyeshme e bën të lehtë ngjitjen në çdo sipërfaqe dhe drita e vëmendjes opsionale ju lejon të ndriçoni sipërfaqe të vogla dhe të vështira për t'u arritur.

🚀Më shumë për temën:
  Me një fëmijë në makinë në mot të nxehtë - kjo është ajo që duhet të dini!

Së fundi, vlen të përmendet llamba me tela. CBL20... Ky model është i pajisur me 12 dioda LUXEON LED, të cilat janë të një cilësie shumë të lartë. Në këtë llambë, ato ju lejojnë të merrni një rreze drite me një fuqi 300 lumensdhe një kënd shumë i gjerë ndriçimi prej 100 °. Magneti rrotullues e bën të lehtë ngjitjen e llambës në sipërfaqen e zgjedhur dhe ju lejon të drejtoni saktësisht dritën në drejtimin e dëshiruar.

 

Ndriçuesit e punishtes prodhohen për një sërë punësh mirëmbajtjeje dhe riparimi. Kjo do të thotë se ato duhet të jenë jo vetëm funksionale, por edhe shumë të besueshme. Modelet e paraqitura këtu thjeshtojnë shumë punën në punishte ose garazh dhe mund të përdoren për shumë orë pa asnjë problem.

Foto nga Pixabay, Philips, Osram

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Pasqyrë e ndriçuesve të punëtorisë për profesionistët

Shto një koment