Programimi dhe trajnimi i rregullatorit të dritareve

Përmbajtje

Nëse jeni ballafaquar me një situatë të tillë që pasi të keni hequr baterinë e makinës keni Mbyllësit e dritareve të energjisë ndaluan punën, atëherë ky artikull do të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi. Më poshtë do të gjeni informacione për makina të ndryshme dhe modifikime, informacioni do të plotësohet me modele të reja pasi ato të bëhen të disponueshme.

Programimi dhe trajnimi i rregullatorit të dritareve

Trajnimi i dritareve të energjisë, riparimi i derës së thyer më afër

Closer nuk funksionon - cila është arsyeja?

Arsyeja është se komandat në mekanizmin e rregullatorit të dritares jepen nga njësia e kontrollit të dritares së energjisë... Kur shkëputni terminalet e baterisë, cilësimet e njësisë së kontrollit për mbyllësit zakonisht rivendosen. Natyrisht, në secilin model të makinës, trajnimi i dritareve të energjisë bëhet ndryshe:

Trajnimi i rregullatorit të dritares për Mercedes Benz W210

 1. Ulni gotën plotësisht në modalitetin jo-automatik (pa shtypur tastet më afër). Pasi gota të ulet deri në fund, shtypni menjëherë mënyrën më afër dhe mbajeni për rreth 5 sekonda.
 2. Më tej, në mënyrë të ngjashme për pozicionin e sipërm, ngrini gotën në modalitetin jo-automatik dhe në fund kaloni në modalitetin automatik (modaliteti më i afërt) dhe mbajeni gjithashtu për 5 sekonda.

Këto manipulime duhet të bëhen me rregullatorin e dritares së secilës derë veç e veç. Ekziston një mundësi që njësia e kontrollit të mos mësojë herën e parë, thjesht provoni përsëri.

Trajnimi i dritares elektrike për Ford Focus

 1. Ngrini butonin e rregullatorit të dritares dhe mbajeni atë derisa gota të ngrihet plotësisht.
 2. Ngrini përsëri butonin dhe mbajeni atë për disa sekonda (zakonisht 2-4 sekonda).
 3. Shtypni butonin e rregullatorit të dritares dhe mbajeni atë derisa gota të ulet plotësisht.
 4. Ne lëshojmë butonin e rregullatorit të dritares.
 5. Ngrini butonin e dritares së energjisë, mbajeni atë derisa xhami të ngrihet plotësisht.
 6. Hapni dritaren dhe përpiquni ta mbyllni atë automatikisht (me një shtypje të vetme).
🚀Më shumë për temën:
  Cili është ndryshimi midis një turbo dhe një kompresori?

Nëse, pas veprimeve të ndërmarra, dritarja nuk u mbyll automatikisht deri në fund, atëherë përsëritni procedurën nga hapi 1 përsëri.

KOMENT! Në modelet Ford Focus 2 të mbledhura nga rusët, ky algoritëm funksionon vetëm nëse të gjitha 4 dritaret e energjisë janë të përfshira në paketim. (Nëse janë instaluar vetëm 2 para, algoritmi nuk do të funksionojë)

Trajnimi i dritares së energjisë për Toyota Land Cruiser Prado 120

Nëse dritaret pushuan së funksionuari në modalitetin automatik pasi kishin hequr baterinë dhe ndriçimi i butonit nuk ndizet, por pulson, atëherë algoritmi i mëposhtëm do të ndihmojë për të përballuar këtë problem.

 1. Makina duhet të ndizet ose ndezja të ndizet.
 2. Shtypni butonin e lëshimit të xhamit dhe mbajeni derisa gota të hapet plotësisht. Pasi të jetë hapur, mbani butonin edhe për 2-4 sekonda dhe lëshojeni.
 3. Hapa të ngjashëm për ngritjen e xhamit. Pasi gota të jetë ngritur plotësisht, mbani butonin për disa sekonda më shumë dhe lirojeni.
 4. Në mënyrë të ngjashme për të gjitha dritaret e tjera të energjisë, ndiqni hapat 2 dhe 3.

Pas këtyre veprimeve, ndezja e dritës së pasme duhet të shndërrohet në një ndriçim normal konstant dhe dritaret duhet të punojnë në modalitetin automatik.
KOMENT! Trajnimi i secilit rregullator të dritares duhet të kryhet nga butoni i derës së saktë që po mësoni. Nuk është e mundur të stërvitni të gjitha dritaret e energjisë nga butonat e shoferit.

Trajnimi i dritares së energjisë për Mazda 3

Programimi i dritareve të energjisë në Mazda 3 kryhet në mënyrë të ngjashme me trajnimin në Mercedes, të përshkruar më sipër në artikull. Me fjalë të tjera, duke përdorur butonin e rregullatorit të dritares për secilën derë (ne përdorim atë buton që lidhet me një derë specifike, jo me panelin e shoferit), së pari ulni plotësisht xhamin dhe mbajeni butonin për 3-5 sekonda, pastaj ngrijeni atë në fund dhe gjithashtu mbajeni atë për 3-5 sekonda. Bërë

Pyetje dhe Përgjigje:

Pse dritarja e ngre ngadalë xhamin? 1 - mungesa e lubrifikimit ose pak. 2 - rregullim i gabuar i xhamit (gabimisht në shirit). 3 - një defekt në prodhim. 4 - veshja e vulave të qelqit. 5 - probleme me motorin.

Arsyet kryesore për dështimin e rregullatorit të dritares. 1 - Aksident (goditja e derës). 2 - ka hyrë lagështia. 3 - defekt në fabrikë. 4 - probleme elektrike (siguresa, kontakt i dobët, konsumim i motorit). 5 - dështime mekanike.

Kryesor » Artikuj » Akordimi i makinave » Programimi dhe trajnimi i rregullatorit të dritareve

19 комментариев

 1. Dhe si të mësojmë në Mazda 3? Me trego !!!

 2. Në pikën 6 për Ford Focus nuk është e qartë se çfarë do të thotë të "hapësh dritaren". Kjo është, përsëris hapin 3?

 3. Pika e 6-të është të kontrolloni rezultatin, pavarësisht nëse funksionon apo jo. Thjesht hapni dritaren si zakonisht dhe provoni të përdorni një derë më afër.

 4. Përshëndetje, kam ndryshuar njësinë e kontrollit të rregullatorit të dritares për një suzuki escudo makina me 3 dyer nuk funksionojnë, më tregoni se si të mësoj, faleminderit paraprakisht!

 5. Dritaret tuaja nuk punojnë fare?
  Fakti është që programimi / mësimi bëhet në mënyrë që të vendosni një mënyrë automatike (më afër).
  Me një mekanizëm plotësisht joperativ, çështja ka shumë të ngjarë ose në vetë njësinë e kontrollit, ose në lidhjen e saj të pasaktë.

 6. Dritaret funksionojnë, butoni i bllokut të ri thotë "makinë", butoni i shoferit nuk punon në modalitetin automatik (më afër), e lidha atë me çipin standard, nuk e ndryshova qarkun.

 7. Unë kam fokusin e asamblesë së dytë ruse, vetëm dy dritare se si ta vendosim në mënyrë që kur të mbyllni të mos bie vetvetiu, ju lutem më tregoni

 8. Ju lutemi sqaroni pyetjen tuaj, çfarë do të thotë kur mbyllja nuk u prish. Ajo ngrihet kur mbyllet.

 9. Përshëndetje. Më tregoni se si të programoj modalitetin automatik në një Suzuki Grand Escudo. Faleminderit.

 10. Përshëndetje
  Provoni opsionin e mëposhtëm: me ndezjen e ndezur, në modalitetin manual, ulni gotën deri në fund dhe pa lëshuar butonin, mbajeni atë në modalitetin "automatik" për rreth 10 sekonda. Ngrini gotën në të njëjtën mënyrë.
  Nëse kjo nuk funksionon, provoni të bëni të njëjtën gjë me derën e hapur.

 11. Përshëndetje. Unë kam një Nissan Serena, dy dritare, kështu që kur aktivizohet alarmi, një dritare mbyllet, atëherë është e nevojshme të çarmatosni dhe ri-armatosni, e dyta do të funksionojë. Për disa arsye, ata nuk mund të sinkronizojnë. Kam ndryshuar baterinë , pas kësaj filloi gjithçka.

 12. Ju lutem më tregoni se si të stërvitni syzet në Suzuki CX4

 13. Në një Suzuki SX4, fabrika nuk ofron mbyllëse të plotë të dyerve për të gjitha dritaret.
  Modaliteti "Automatik" (ulja automatike) është i disponueshëm vetëm për xhamin e shoferit dhe funksionon vetëm poshtë. Ata. do të duhet të ngrini xhamin në modalitetin manual. Të gjitha gotat e tjera ngrihen / ulen manualisht.

 14. Përshëndetje. Modaliteti automatik nuk funksionon si duhet. Përkundrazi, ajo restaurohet dhe funksionon siç duhet. Por në thelb, kur ngjiteni deri në fund, ajo kthehet në një lartësi të caktuar. Duket sikur mbrojtja anti-majë po funksionon. Dhe ditën tjetër, modaliteti automatik ndaloi së funksionuari plotësisht, as lart e as poshtë nuk funksionoi fare. Tani poshtë është duke punuar, dhe lart është duke u kthyer. Ngritësi i dritares jeton jetën e vet. Unë e çmontova bllokun, bashkova gjithçka, e lava në alkool, nuk më ndihmoi. Më tregoni se çfarë të bëj. Faleminderit.

 15. Djema, të gjithë ashensorët e xhamit nuk punojnë përveç atij të shoferit, jo nga butonat e derës, as nga njësia e kontrollit në derën e shoferit, e cila mund të jetë

 16. në Mercedes w202, pasi të zëvendësoni baterinë, për të cilin rregullatori automatik i dritares nuk funksionon si duhet, hapni të gjithë xhamat, dilni nga makinat, shtypni dhe mbani mbyllur derën derisa dritarja të mbyllet (rreth 5 sekonda).

 17. Ford fokusi 1 i bërë sipas skemës, mënyra më afër po funksionon si duhet. Faleminderit!

 18. përshëndetje, kam shumë budallallëqe, xhamat elektrikë punojnë mirë, por kur të ndez makinën, dritaret dhe tavani i tavanit do të pushojnë së punuari, siç më pyeten?

Shto një koment