Vrapimi në një makinë të re - a ka kuptim?

Përmbajtje

Më në fund, ka ardhur momenti - makina juaj e re po pret që ta merrni në shitësin e makinave. Vështirë se mund ta përmbash eksitimin dhe entuziazmin ndërsa prisni të ndizni motorin për herë të parë. Një nivel i ri i rehatisë dhe performancës është afër! Por a e dini se si t'i trajtoni katër rrotat tuaja të reja? A jeni njohur me termin "depërtim i makinës së re", por nuk jeni plotësisht i sigurt se çfarë lidhet me të? Pra, kontrolloni nëse ka vërtet kuptim dhe çfarë do të thotë të përplasësh një makinë nga një shitës makinash.

Çfarë do të mësoni nga ky postim?

  • Vrapimi në një makinë të re - çfarë është dhe nga çfarë përbëhet?
  • A duhet të vozitni makinën tuaj nëpër qytet apo jashtë rrugës?
  • Mbeturinat nga një shitës makinash - a po i kushtojmë vëmendje vetëm motorit?

Shkurtimisht

Largimi nga shitësi i makinave është një proces që çdo shofer duhet ta mbajë parasysh kur merr makinën e tij të re. Kjo nuk kërkon shumë përpjekje nga ne - gjëja më e rëndësishme është të mos harroni të vozitni me qetësi dhe pa probleme. Në këtë mënyrë zgjasim jetëgjatësinë e motorit dhe ndër të tjera zvogëlojmë konsumin e karburantit.

Hakerimi i një makine - çfarë do të thotë?

Drejtimi i një makine të re është një proces që lejon motorin të përputhë në mënyrë optimale pjesët dhe komponentët individualë me njëri-tjetrin... Këtu mund të përdoret një analogji e thjeshtë - imagjinoni se po blejmë një palë këpucë të reja që na përshtaten. Ky model na ka pëlqyer gjithmonë, ndaj e kemi kërkuar për një kohë të gjatë. Në fund erdhën shumë gjëra të mira dhe vendosëm ta blinim. Fatkeqësisht, këpucët e ëndrrave tona fillimisht fillojnë të prishen. Duhen disa ditë që materiali të shtrihet siç duhet dhe të futet në këmbën tonë për të ofruar komoditetin e pritur. Në këtë shembull, këpuca është makina jonë - nëse i qaseni saktë temës së përdorimit fillestar të saj, motori do të na shpërblejë me një kulturë të lartë punedhe në fund gjithashtu konsumi më i ulët i karburantit dhe vajit të motorit.

🚀Më shumë për temën:
  Ndryshimi i vajit në motorin e makinës - sa shpesh për të ndryshuar (këshilla të dobishme)

Vrapimi në një makinë të re - a ka kuptim?

Çfarë po vrapon në një makinë të re?

Procesi i drejtimit në një makinë nga një shitës makinash në vetvete nuk është shumë i vështirë. Ju madje mund të tundoheni ta përmblidhni atë me një deklaratë - gjëja më e rëndësishme është të ecësh ngadalë... Sidoqoftë, ky është një koncept mjaft relativ, kështu që ia vlen ta zgjerojmë pak këtë temë:

  • Le të mos e teprojmë me motorin - prodhuesit sugjerojnë të udhëtoni mijëra kilometrat e parë me shpejtësi mesatare, pa shpejtësi shumë të ulëta apo të larta (mundësisht në rangun 3000–3500).
  • Shmangni përshpejtimet e papritura - harroni të shtypni pedalin e gazit "në dysheme".
  • Le të mos lëvizim më shpejt se 130/140 km / orë.
  • Të mos harrojmë ndryshime të shpeshta të vajit të motorit - megjithëse disa prodhues rekomandojnë zëvendësimin vetëm pas rreth 10 mijë km, ia vlen ta bëni atë edhe më herët. Lubrifikimi i duhur është baza absolute për funksionimin e duhur të motorit.

A është drejtimi i një makine të re një zgjidhje e mirë? Po, nëse kujtojmë të bëjmë pushime të rregullta (mundësisht çdo 2 orë). Më pas lëreni motorin të ftohet. Nëse na jepet mundësia Vrapimi me makinë të re ia vlen edhe në kushte urbane... Nisja, nxitimi dhe ngadalësimi i rregullt lejon që të gjitha pjesët e motorit të përputhen saktësisht. Sidoqoftë, duhet të mbani mend që të shmangni bllokimet e trafikut.

Futja në fabrikë e një makine të re - fakt apo mit?

Sigurisht që është e vërtetë. Prodhuesit kanë monitoruar prej kohësh që motori është në fabrikë në fazën e prodhimit. Për më tepër, motoçikletat prodhohen sot. të palosur mikroskopikisht, falë përdorimit të lubrifikantëve më efikasë dhe instalimit pothuajse pa gabime të të gjithë komponentëve. Megjithatë, kjo nuk na çliron neve si shoferë nga nevoja që ta nxjerrim vetë makinën nga shitësja e makinave. Kjo është mënyra e vetme për t'i garantuar motorit një jetë të gjatë shërbimi.

Sidoqoftë, ngasja e një makine të re në rrugë ose në qytet nuk ka të bëjë vetëm me kujdesin për motorin. Lista e komponentëve që duhet të trajtohen me kujdes ekstrem që në fillim përfshin gjithashtu frenat dhe gomat:

  • duke mbajtur parasysh hakerimin e komponentëve mekanikë të sistemit të frenimit, le të kujtojmë këtë për të mos frenuar papritur (nëse, sigurisht, kjo është një situatë që kërcënon shëndetin ose jetën tonë);
  • në rastin e gomave, ju lutemi vini re se ata arrijnë parametrat e tyre optimale pas ngasjes rreth 500 km. - Deri atëherë, shtrëngimi i tyre në tokë do të jetë pak më i dobët.
🚀Më shumë për temën:
  Pajisjet e detyrueshme për një makinë jashtë vendit - për çfarë mund të merrni një gjobë?

Vrapimi në një makinë të re - a ka kuptim?

Le të mos kujdesemi vetëm për makinën e re

Puna në një makinë të re është jashtëzakonisht e rëndësishme, por është po aq e rëndësishme të kujdesesh për makinat që janë disa vjeçare. Të përdorësh nuk do të thotë gjithmonë më keq, dhe nëse kemi qasjen e duhur për përdorimin e një automjeti të tillë, shpeshherë shpërblehet.

Jeni duke kërkuar për një pjesë apo montim specifik? Apo është koha për të zëvendësuar lëngjet e punës? E gjithë kjo mund të gjendet në avtotachki.com.

Kjo mund të jetë e dobishme për ju:

,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Vrapimi në një makinë të re - a ka kuptim?

Shto një koment