Provoni një makinë Honda Civic me siguri mbresëlënëse
 

Provoni një makinë Honda Civic me siguri mbresëlënëse

Sensorët e Sistemit Honda tani janë pajisje standarde në model.

Civic i ri u krijua për të qenë një lider në sigurinë. Ekipi i zhvillimit të Honda ka krijuar atë që është padyshim Coupe më e besueshme në klasën kompakte, e shoqëruar me një gamë të gjerë të sistemeve të sigurisë aktive Honda Sensing. Modeli Euro NCAP pritet të jetë në krye të vlerësimit të provës së përplasjes.

Platforma jashtëzakonisht e fortë i përket brezit të ardhshëm të strukturës ACE (Advanced Compatibility Engineering), e cila përfshin elementë strukturorë që shpërndajnë energji edhe më të barabartë nga ndikimi. Kështu, pasagjerët e kabinës do të mbrohen maksimalisht, pasi ajo dallohet nga rezistenca e saj e përparme, e përparme, anësore dhe e pasme.

Në gjeneratën e re, ky dizajn përfshin gjithashtu teknologjinë e përplasjes së përplasjes, në të cilën grilë e përparme është projektuar për të shtyrë motorin poshtë dhe prapa në një përplasje. Kjo në mënyrë efektive shton edhe 80 milimetra të zonës së amortizimit, e cila thith valën në pjesën e përparme të makinës dhe kështu zvogëlon depërtimin e saj në kabinën.

 

Gjashtë jastëkë ajri mbrojnë pasagjerët, duke përfshirë jastëkët inteligjentë anësorë si dhe i-SRS.

Siguria pasive e gjeneratës së dhjetë Civic plotësohet nga një arsenal i plotë i sistemeve aktive të integruara nga Honda Sensing, të cilat për herë të parë vijnë standarde në të gjitha nivelet. I gjithë sistemi përdor informacione të kombinuara nga radari, kamera dhe sensorë të teknologjisë së lartë për të paralajmëruar dhe ndihmuar shoferin në situata potencialisht të rrezikshme.

 

Honda SENSING përfshin teknologjitë e mëposhtme:

Sistemi i shmangies së përplasjes: ndalon automjetin nëse sistemi përcakton se përplasja me një automjet që po afrohet është e afërt. Së pari bie dhe pastaj aplikon forcën automatike të frenimit nëse është e nevojshme.

Paralajmërimi i përplasjes përpara: skanon rrugën përpara dhe paralajmëron shoferin për një përplasje të mundshme. Alarme të dëgjueshëm dhe vizual për të njoftuar drejtuesin për një rrezik të mundshëm të ndikimit.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive 15 fakte të panjohura për Honda-n më tërheqëse në histori

Sinjali i daljes në karrexhatë: zbulon nëse makina devijon nga korsia aktuale pa sinjal kthesë dhe i jep sinjal shoferit të korrigjojë sjelljen e tij.

Zbutjen e pasojave të ngasjes nga rruga: Përdor të dhëna nga një aparat fotografik i vendosur në xham për të përcaktuar nëse automjeti po tërhiqet nga rruga. Me ndihmën e drejtimit të energjisë elektrike, bën ndryshime të vogla në trajektoren për ta kthyer automjetin në pozicionin e duhur, dhe në situata të caktuara sistemi gjithashtu zbaton forcën e frenimit. Nëse shoferi merr kontrollin e situatës, sistemi çaktivizohet automatikisht.

 

Ndihma për mbajtjen e korsisë: ndihmon makinën të pozicionohet në mes të korsisë përgjatë së cilës po lëviz, pasi kamera me shumë funksione "lexon" shenjat e rrugës, dhe sistemi korrigjon lëvizjen e makinës.

Kontrolli i lundrimit përshtatës: falë tij, shoferi ka mundësinë të rregullojë elektronikën në shpejtësinë dhe distancën e dëshiruar nga automjeti para.

Njohja e Shenjave të Trafikut (RSR): zbulon dhe njeh automatikisht shenjat rrugore duke i shfaqur ato në ekranin e informacionit.

Asistent i shpejtësisë inteligjente: kombinon kufizuesin automatik të shpejtësisë të vendosur nga shoferi me informacionin nga TSR, me vendosjen e tij automatike në përputhje me kërkesat e shenjave rrugore.

Autopilot inteligjent përshtatës (i-ACC): teknologjia kryesore debutoi me Honda CR-V 2015. Ajo fjalë për fjalë "parashikon" dhe automatikisht reagon ndaj ndryshimeve në lëvizjen e automjeteve të tjera në një autostradë me shumë korsi. Ai përdor një kamerë dhe radar për të parashikuar dhe automatikisht reaguar ndaj sjelljes së automjeteve të tjera në trafik. Ajo u zhvillua pas testimit dhe studimit të gjerë të rrugëve evropiane dhe aftësive të ngasjes. E gjithë kjo ndihmon Civic të ri që automatikisht të rregullojë shpejtësinë e tij edhe para se përdoruesit e tjerë të rrugës të ndryshojnë papritur shpejtësinë e tyre.

Teknologji të tjera të sigurisë në Civic të ri:

Informacioni i bllokimit: një radar i veçantë zbulon praninë e makinës në vendin e verbër për shoferin Civic dhe e sinjalizon atë me drita paralajmëruese në dy pasqyrat anësore.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive Alpina D5: Miracle Diesel

Paralajmërim ndër-trafiku: Kur ktheni mbrapsht, sensorët anësorë të Civic tuaj zbulojnë automjete që afrohen pingul dhe sistemi jep bip.

Kamera me shikim të pasëm me kënd të gjerë siguron një dukshmëri të shkëlqyeshme kur ngasni prapa - e zakonshme e 130 gradës, 180 gradë dhe gjithashtu një kënd shikimi nga lart poshtë.

Sisteme të tjera standarde përfshijnë monitorimin e presionit të gomave dhe kontrollin e tërheqjes.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Provoni një makinë Honda Civic me siguri mbresëlënëse

Shto një koment