Xenon apo Bixenon - cili është më i miri për makinën tuaj?

Përmbajtje

Fenerët ksenon kanë një sërë avantazhesh ndaj llambave standarde. Jetëgjatësi më e gjatë, cilësi më e mirë e dritës - zëvendësim i gjatë. Që nga prezantimi i ksenonit në treg, shoferët e kanë vlerësuar funksionalitetin e tyre dhe janë të lumtur t'i zgjedhin ato. Shpesh mund të dëgjoni edhe për bi-xenon, megjithëse deri më tani pak njerëz e dinë se si ndryshojnë këta fenerë.

Çfarë do të mësoni nga ky postim?

• Cilat janë përfitimet e ksenonit?

• Cili është ndryshimi midis xenonit dhe bixenon?

• A duhet të zgjedh xenon apo bixenon?

TL, д-

Që kur ksenoni u prezantua në treg, shoferët kanë vlerësuar përfitimet që i bëjnë ato më funksionale se llambat halogjene. Problemi me ta është se ksenoni mbështet vetëm rrezet e ulëta, ndërsa rrezet e gjata ende kërkojnë përdorimin e halogjenëve. Kjo është arsyeja pse është shpikur një zgjidhje që lejon të dy fenerët të përdoren me të njëjtën ndezje. Kjo është një zgjidhje bixenon.

Ksenonët - pse janë kaq të njohur?

Përdoren ksenone vetëm drita e ulët... Ajo që i bën ata kaq të njohur është se lëshojnë një rreze shumë të ndritshme drite dhe ata kanë ndezje shumë më e shpejtë se homologët e tyre halogjenë. Me gjithë këtë, ata mëlçisë së gjatë Oraz ekonomike - ata konsumojnë pak energji elektrike dhe në të njëjtën kohë prodhojnë shumë më tepër dritë se llambat standarde.

Si bëhen ksenonet? Drita lëshohet djegës shkarkimi. Duke parë fenerin e ksenonit, mund të ngatërrohet dhe të arrihet në përfundimin se është shumë e ngjashme me një llambë standarde halogjene. Sidoqoftë, struktura e tyre e brendshme është krejtësisht e ndryshme. Ksenon, që është brenda flluskëslëshon dritë nën tension të lartë. Për të furnizuar djegësin me një tension prej 20 V, përgjigjet transduktori që punon me reflektorin.

🚀Më shumë për temën:
  Trambler: pajisje, mosfunksionim, kontroll

Në rastin e ksenonit, përdoret Zgjidhja e lenteve D2S ose reflektor D2R. Çfarë do të thotë kjo në praktikë? Zgjidhje refleks ndryshon në atë që është në strukturën e reflektorit grila e veçantë fiksekaq shume zvogëlon efektin e shkëlqimit. ndërsa në tretësirën e lenteve djegësit e shkarkimit të gazit ofrojnë përcaktimi i saktë i kufirit të dritës Oraz hija është shumë më delikate sesa me reflektorët. Të dyja këto zgjidhje kanë Konvertuesi i tensionit të lartë AC, sistemi i sigurisë Oraz ndezës e cila është përgjegjëse për furnizimin me energji elektrike të llambës ksenon, po, që gazi të nxehet. Kur përdorni ksenon, mbani mend këtë ato mbështesin vetëm rrezet e ulëtapër shkak të asaj që duhet të jetë ndezur semafori llamba halogjene të varuraa përdorim nga lentet ose solucioni i reflektorit.

Bixenons - çfarë duhet të dini rreth tyre?

Cili është ndryshimi kryesor midis xenon dhe bixenon? Mbështetja e dikurshme vetëm drita e ulët, Për të e dyta gjithashtu lejon ndriçimin e semaforëve. Falë kësaj, nuk keni nevojë sigurohuni që të blini dhe zëvendësoni llamba halogjene shtesë. Të dyja në rrezet e ulëta dhe të gjata, ngjyra e dritës është identike dhe rrezja e emetuar është intensive dhe e gjatëduke i siguruar shoferit shikueshmëri të mirë.

Janë të disponueshme në treg dy lloje të kompleteve bi-ksenon - analoge Oraz dixhital. Më së shpeshti zgjedhin shoferët version dixhital - Edhe pse ajo më e shtrenjtë, është edhe më shumë ekonomike поток что konsumon shumë më pak karburant. Si llamba standarde, Bi-ksenonët dhe ksenonët duhet të zëvendësohen në çifte.

Xenon ose Bixenon - cilin të zgjidhni?

Zgjedhja: ksenonet ose bixenony, jo në të vërtetë një çështje sigurie, sa komoditet. Kur përdorni ksenon, mbani mend këtë rrezet e gjata duhet të mundësohen nga llamba halogjene... Ky vendim më pak ekonomike, dhe drita e emetuar pak më e dobëtse çfarë prodhojnë fenerët ksenon. Biksenoni beje nuk keni nevojë të mbani mend për një kohë të gjatë për zëvendësimin e fenerëve në rrezet e ulëta ose të gjata.

🚀Më shumë për temën:
  Gjithçka që duhet të dini për llambat H8

Xenon apo Bixenon - cili është më i miri për makinën tuaj?

Fenerët ksenon vlerësohen shumë nga drejtuesit dhe shpesh janë zgjedhja e preferuar e pronarëve të automjeteve. Nëse jeni duke kërkuar për llamba shkarkimi nga prodhues të njohur, hidhini një sy avtotachki.com - do t'i gjeni këtu. produkte të markave të njohura dhe të respektuara... Ju lutem!

Gjithashtu kontrolloni:

Llojet e llambave ksenon 

Pse të mos blini llamba kineze? 

Sa kohë do të zgjasin llambat në makinën tuaj?

Prite atë,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Xenon apo Bixenon - cili është më i miri për makinën tuaj?

Shto një koment