Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon
 

Përmbajtje

Në motorët me djegie të brendshme, ekzistojnë dy mekanizma që bëjnë të mundur lëvizjen e automjeteve. Distributionshtë shpërndarje e gazit dhe maniak. Le të përqendrohemi në qëllimin e KShM dhe strukturën e tij.

Cili është mekanizmi i fiksimit të motorit

KShM nënkupton një grup pjesësh rezervë që formojnë një njësi të vetme. Në të, një përzierje e karburantit dhe ajrit në një proporcion të caktuar djeg dhe çliron energji. Mekanizmi përbëhet nga dy kategori të pjesëve në lëvizje:

  • Kryerja e lëvizjeve lineare - pistoni lëviz lart / poshtë në cilindër;
  • Kryerja e lëvizjeve rrotulluese - bosht me gunga dhe pjesët e instaluara në të.
Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Një nyjë që lidh të dy llojet e pjesëve është e aftë të shndërrojë një lloj energjie në një tjetër. Kur motori punon në mënyrë autonome, shpërndarja e forcave shkon nga motori me djegie të brendshme në shasi. Disa makina lejojnë që energjia të ridrejtohet nga rrotat në motor. Nevoja për këtë mund të paraqitet, për shembull, nëse është e pamundur të filloni motorin nga bateria. Transmetimi mekanik ju lejon të filloni makinën nga shtytësi.

 

Për çfarë shërben mekanizmi i fiksimit të motorit?

KShM vë në lëvizje mekanizma të tjerë, pa të cilët do të ishte e pamundur që makina të shkonte. Në automjetet elektrike, motori elektrik, falë energjisë që merr nga bateria, menjëherë krijon rrotullim që shkon në boshtin e transmisionit.

Disavantazhi i njësive elektrike është se ato kanë një rezervë të vogël të energjisë. Megjithëse prodhuesit kryesorë të automjeteve elektrike e kanë ngritur këtë shirit në disa qindra kilometra, shumica dërrmuese e shoferëve nuk kanë qasje në automjete të tilla për shkak të kostos së tyre të lartë.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Zgjidhja e vetme e lirë, në sajë të së cilës është e mundur të udhëtoni në distanca të gjata dhe me shpejtësi të lartë, është një makinë e pajisur me një motor me djegie të brendshme. Ai përdor energjinë e shpërthimit (ose më mirë zgjerimin pas tij) për të vënë në lëvizje pjesët e grupit cilindër-pistoni.

 

Qëllimi i KShM është të sigurojë rrotullimin uniform të boshtit të boshtit gjatë lëvizjes drejtvizore të pistonave. Rrotullimi ideal ende nuk është arritur, por ka modifikime në mekanizmat që minimizojnë tronditjen që rezulton nga goditjet e papritura të pistonëve. Motorët me 12 cilindra janë një shembull i kësaj. Këndi i zhvendosjes së manivelave në to është minimal, dhe aktivizimi i të gjithë grupit të cilindrave shpërndahet në një numër më të madh të intervaleve.

Parimi i funksionimit të mekanizmit të fiksimit

Nëse përshkruani parimin e funksionimit të këtij mekanizmi, atëherë ai mund të krahasohet me procesin që ndodh gjatë ngasjes së një biçiklete. Çiklisti në mënyrë alternative shtyp pedalet, duke e çuar rrotullimin e dhëmbit të makinës.

Lëvizja lineare e pistonit sigurohet nga djegia e BTC në cilindër. Gjatë një mikroksplozioni (HTS është kompresuar fuqishëm në momentin që zbatohet shkëndija, prandaj formohet një shtytje e mprehtë), gazrat zgjerohen, duke e shtyrë pjesën në pozicionin më të ulët.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Shufra lidhëse është e lidhur me një fiks të veçantë në boshtin e boshtit. Inercia, si dhe një proces identik në cilindrat ngjitur, siguron që boshti i boshtit të rrotullohet. Pistoni nuk ngrihet në pikat ekstreme të poshtme dhe të sipërme.

Boshti i rrotullimit të boshtit është i lidhur me një volant me të cilin është e lidhur sipërfaqja e fërkimit të transmetimit.

Pas përfundimit të goditjes së goditjes së punës, për ekzekutimin e goditjeve të tjera të motorit, pistoni është vendosur tashmë në lëvizje për shkak të revolucioneve të boshtit të mekanizmit. Shtë e mundur për shkak të ekzekutimit të goditjes së goditjes së punës në cilindrat ngjitur. Për të minimizuar tronditjet, revistat me manivel janë kompensuar në raport me njëra-tjetrën (ka modifikime me revista online).

 

Pajisje KShM

Mekanizmi i fiksimit përfshin një numër të madh të pjesëve. Në mënyrë konvencionale, ato mund t'i atribuohen dy kategorive: atyre që kryejnë lëvizjen dhe atyre që qëndrojnë të fiksuar në një vend gjatë gjithë kohës. Disa kryejnë lloje të ndryshme të lëvizjeve (përkthyese ose rrotulluese), ndërsa të tjerët shërbejnë si një formë në të cilën sigurohet akumulimi i energjisë së nevojshme ose mbështetja për këto elemente.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është lëvizja me katër rrota dhe si funksionon?
Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Këto janë funksionet e kryera nga të gjithë elementët e mekanizmit të fiksimit.

Bllokoni karrocën

Blloku është hedhur nga metali i qëndrueshëm (në makina me buxhet - gize, dhe në makina më të shtrenjta - alumini ose aliazh tjetër). Në të bëhen vrimat dhe kanalet e nevojshme. Ftohës dhe vaj motori qarkullojnë nëpër kanale. Vrimat teknike lejojnë që elementët kryesorë të motorit të lidhen në një strukturë.

Vrimat më të mëdha janë vetë cilindrat. Pistonat vendosen në to. Gjithashtu, projekti i bllokut ka mbështetëse për kushinetat mbështetëse të boshtit të boshtit. Një mekanizëm i shpërndarjes së gazit është i vendosur në kokën e cilindrit.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Përdorimi i gize ose aliazh alumini është për shkak të faktit se ky element duhet të përballojë ngarkesa të larta mekanike dhe termike.

Në pjesën e poshtme të karrocës ka një gropë në të cilën vaji grumbullohet pasi të jenë lubrifikuar të gjithë elementët. Për të parandaluar krijimin e presionit të tepërt të gazit në zgavrën, struktura ka kanale ventilimi.

Ka makina me gropë të lagur ose të thatë. Në rastin e parë, vaji mblidhet në gropë dhe mbetet në të. Ky element është një rezervuar për mbledhjen dhe ruajtjen e yndyrës. Në rastin e dytë, vaji derdhet në gropë, por pompa e pompon atë në një rezervuar të veçantë. Ky dizajn do të parandalojë një humbje të plotë të vajit gjatë prishjes së gropës - vetëm një pjesë e vogël e lubrifikantit do të dalë jashtë pasi të fiket motori.

cilindër

Cilindri është një element tjetër fiks i motorit. Në fakt, kjo është një vrimë me një gjeometri të rreptë (pistoni duhet të futet në mënyrë të përsosur në të). Ata gjithashtu bëjnë pjesë në grupin cilindër-pistoni. Sidoqoftë, në mekanizmin e fiksimit, cilindrat veprojnë si udhëzues. Ato sigurojnë një lëvizje të verifikuar në mënyrë rigoroze të pistonave.

Dimensionet e këtij elementi varen nga karakteristikat e motorit dhe madhësia e pistonëve. Muret në majë të strukturës përballen me temperaturën maksimale që mund të ndodhë në motor. Gjithashtu, në të ashtuquajturën dhomë djegieje (mbi hapësirën e pistonit), ndodh një zgjerim i mprehtë i gazrave pas ndezjes së VTS.

Për të parandaluar konsumimin e tepërt të mureve të cilindrit në temperatura të larta (në disa raste mund të rritet ndjeshëm në 2 gradë) dhe presionin e lartë, ato lubrifikohen. Një unazë e hollë vaji formohet midis unazave O dhe cilindrit për të parandaluar kontaktin metal-metal. Për të zvogëluar forcën e fërkimit, sipërfaqja e brendshme e cilindrave trajtohet me një përbërje të veçantë dhe lustrohet në një shkallë ideale (prandaj, sipërfaqja quhet pasqyrë).

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Ekzistojnë dy lloje të cilindrave:

  • Lloji i thatë. Këto cilindra përdoren kryesisht në makineri. Ato janë pjesë e bllokut dhe duken si vrima të bëra në kutinë. Për të ftohur metalin, kanalet bëhen në pjesën e jashtme të cilindrave për qarkullimin e ftohësit (xhaketa e motorit me djegie të brendshme);
  • Lloji i lagësht. Në këtë rast, cilindrat do të bëhen mëngë të ndara që futen në vrimat e bllokut. Ato janë vulosur në mënyrë të besueshme në mënyrë që dridhjet shtesë të mos formohen gjatë funksionimit të njësisë, për shkak të së cilës pjesët e KShM do të dështojnë shumë shpejt. Linjat e tilla janë në kontakt me ftohësin nga jashtë. Një dizajn i ngjashëm i motorit është më i ndjeshëm ndaj riparimit (për shembull, kur formohen gërvishtje të thella, mënga thjesht ndryshohet dhe nuk mërzitet dhe vrimat e bllokut bluhen gjatë shkronjës së madhe të motorit).

Në motorët në formë V, cilindrat shpesh nuk janë të vendosur në mënyrë simetrike në krahasim me njëri-tjetrin. Kjo sepse një shufër lidhëse i shërben një cilindri, dhe ai ka një vend të veçantë në boshtin e boshtit. Sidoqoftë, ka edhe modifikime me dy shufra lidhëse në një kapak të shufrave lidhëse.

Bllok cilindri

Kjo është pjesa më e madhe e modelit të motorit. Në krye të këtij elementi, koka e cilindrit është instaluar, dhe midis tyre ka një copë litari (pse është e nevojshme dhe si të përcaktohet mosfunksionimi i tij, lexoni në një përmbledhje të veçantë).

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Pusetat bëhen në kokën e cilindrit, të cilat formojnë një zgavër të veçantë. Në të, ndezet përzierja e kompresuar e karburantit ajër (shpesh quhet një dhomë djegieje). Modifikimet në motorët e ftohur me ujë do të pajisen me një kokë me kanale për qarkullimin e lëngut.

🚀Më shumë për temën:
  Si të zgjidhni dhe instaloni jastëkët e kaliperit që bëni vetë

Skeleti i motorit

Të gjitha pjesët fikse të KShM, të lidhura në një strukturë, quhen skelet. Kjo pjesë percepton ngarkesën kryesore të energjisë gjatë funksionimit të pjesëve lëvizëse të mekanizmit. Në varësi të mënyrës së montimit të motorit në dhomëzën e motorit, skeleti gjithashtu thith ngarkesa nga trupi ose korniza. Në procesin e lëvizjes, kjo pjesë gjithashtu përplaset me ndikimin e transmetimit dhe shasisë së makinës.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Për të parandaluar lëvizjen e motorit me djegie të brendshme gjatë përshpejtimit, ngadalësimit ose manovrimit, korniza është e mbyllur fort në pjesën mbështetëse të automjetit. Për të eliminuar dridhjet në nyje, përdoren montimet e motorit të bëra prej gome. Forma e tyre varet nga modifikimi i motorit.

Kur makina drejtohet në një rrugë të pabarabartë, trupi i nënshtrohet stresit rrotullues. Për të parandaluar që motori të marrë ngarkesa të tilla, ai zakonisht është i bashkangjitur në tre pika.

Të gjitha pjesët e tjera të mekanizmit janë të lëvizshme.

Piston

Shtë pjesë e grupit të pistonave KShM. Forma e pistonave gjithashtu mund të ndryshojë, por pika kryesore është se ato janë bërë në formën e një gote. Pjesa e sipërme e pistonit quhet koka dhe pjesa e poshtme quhet skaj.

Koka e pistonit është pjesa më e trashë, pasi thith sforcimin termik dhe mekanik kur ndizet karburanti. Fytyra fundore e këtij elementi (fundi) mund të ketë një formë tjetër - e sheshtë, konvekse ose konkave. Kjo pjesë formon dimensionet e dhomës së djegies. Shpesh hasen në modifikime me depresione të formave të ndryshme. Të gjitha këto lloje të pjesëve varen nga modeli ICE, parimi i furnizimit me karburant, etj.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Janë bërë brazda në anët e pistonit për instalimin e unazave O. Nën këto brazda ka gropa për kullimin e vajit nga pjesa. Skaji është më shpesh në formë ovale, dhe pjesa kryesore e saj është një udhëzues që parandalon pykën e pistonit si rezultat i zgjerimit termik.

Për të kompensuar forcën e inercisë, pistonët janë bërë nga materiale të lehta aliazh. Falë kësaj, ato janë të lehta. Fundi i pjesës, si dhe muret e dhomës së djegies, hasin temperatura maksimale. Sidoqoftë, kjo pjesë nuk ftohet nga ftohësi qarkullues në xhaketë. Për shkak të kësaj, elementi i aluminit i nënshtrohet zgjerimit të fortë.

Pistoni është ftohur me vaj për të parandaluar konfiskimin. Në shumë modele makinash, vajosja sigurohet natyrshëm - mjegulla e vajit vendoset në sipërfaqe dhe derdhet përsëri në gropë. Sidoqoftë, ka motorë në të cilët vaji furnizohet nën presion, duke siguruar shpërndarje më të mirë të nxehtësisë nga sipërfaqja e nxehtë.

Unaza pistoni

Unaza e pistonit kryen funksionin e saj në varësi të cilës pjesë të kokës së pistonit është instaluar:

  • Kompresimi - më i larti. Ato sigurojnë një vulë midis mureve të cilindrit dhe pistonit. Qëllimi i tyre është që të mos lejojnë që gazrat nga hapësira e pistonit të hyjnë në karrocë. Për të lehtësuar instalimin e pjesës, bëhet një prerje në të;
  • Kruajtës vaji - siguroni heqjen e vajit të tepërt nga muret e cilindrit, dhe gjithashtu parandaloni depërtimin e yndyrës në hapësirën e pistonit. Këto unaza kanë brazda të veçanta për të lehtësuar kullimin e vajit në brazdat e kullimit të pistonit.
Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Diametri i unazave është gjithmonë më i madh se diametri i cilindrit. Për shkak të kësaj, ato ofrojnë një vulë në grupin cilindër-pistoni. Kështu që as gazrat dhe as vaji nuk depërtojnë nëpër brava, unazat vendosen në vendet e tyre me lojëra elektronike të kompensuara në krahasim me njëra-tjetrën.

Materiali i përdorur për të bërë unazat varet nga zbatimi i tyre. Pra, elementët e kompresimit bëhen më shpesh prej gize me forcë të lartë dhe një përmbajtje minimale të papastërtive, dhe elementët kruajtës vaji janë bërë prej çeliku me lidhje të lartë.

Kunji pistoni

Kjo pjesë lejon që pistoni të ngjitet në shufrën lidhëse. Duket si një tub i uritur që vendoset nën kokën e pistonit në bosët dhe në të njëjtën kohë përmes vrimës në kokën e shufrës lidhëse. Për të parandaluar lëvizjen e gishtit, është fiksuar me unaza mbajtëse në të dy anët.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Ky fiksim lejon që kunji të rrotullohet lirshëm, gjë që zvogëlon rezistencën ndaj lëvizjes së pistonit. Kjo gjithashtu parandalon formimin e një stërvitje vetëm në pikën e lidhjes në pistoni ose shufrën lidhëse, e cila zgjat ndjeshëm jetën e punës të pjesës.

🚀Më shumë për temën:
  Riparimi i Toyota-s

Për të parandaluar konsumimin për shkak të forcës së fërkimit, pjesa është bërë prej çeliku. Dhe për rezistencë më të madhe ndaj stresit termik, ajo fillimisht ngurtësohet.

Shufra lidhëse

Shufra lidhëse është një shufër e trashë me brinjë ngurtësuese. Nga njëra anë, ajo ka një kokë pistoni (vrima në të cilën futet kunja e pistonit), dhe nga ana tjetër, një kokë e thurur. Elementi i dytë është i palosshëm në mënyrë që pjesa të mund të hiqet ose instalohet në ditarin e fiksimit të boshtit të boshtit. Ajo ka një mbulesë që është e bashkangjitur në kokë me bulona, ​​dhe për të parandaluar konsumimin e parakohshëm të pjesëve, në të është instaluar një insert me vrima për vajosje.

Shtrëngimi i poshtëm i kokës quhet kushineta e shufrës lidhëse. Shtë bërë nga dy pllaka çeliku me dredha të lakuara për fiksim në kokë.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Për të zvogëluar forcën e fërkimit të pjesës së brendshme të kokës së sipërme, një tufë bronzi shtypet në të. Nëse vjetrohet, e gjithë shufra lidhëse nuk do të ketë nevojë të zëvendësohet. Bushing ka vrima për furnizimin me vaj në pin.

Ekzistojnë disa modifikime të shufrave lidhëse:

  • Motorët me benzinë ​​janë më shpesh të pajisur me shufra lidhës me një lidhës koke në kënde të drejta me boshtin e shufrës lidhëse;
  • Motorët me djegie të brendshme dizel kanë shufra lidhëse me një lidhës të zhdrejtë të kokës;
  • V-motorët shpesh janë të pajisur me shufra lidhëse dyshe. Shufra lidhëse dytësore e rreshtit të dytë është fiksuar në atë kryesore me një kunj sipas të njëjtit parim si në pistoni.

Bosht me gunga

Ky element përbëhet nga disa maniak me një rregullim kompensimi të revistave të shufrave lidhëse në lidhje me boshtin e revistave kryesore. Tashmë ekzistojnë lloje të ndryshme të boshteve bosht dhe tiparet e tyre rishikim i veçantë.

Qëllimi i kësaj pjese është shndërrimi i lëvizjes përkthyese nga pistoni në rrotullues. Kunja e fiksimit është e lidhur me kokën e shufrës së poshtme lidhëse. Ka kushineta kryesore në dy ose më shumë vende në boshtin e boshtit për të parandaluar dridhjet për shkak të rrotullimit të paekuilibruar të manivellave.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Shumica e boshteve të boshtit janë të pajisura me kundërpeshë për të thithur forcat centrifugale që veprojnë në kushinetat kryesore. Pjesa bëhet duke hedhur ose ndezur torno nga një bosh.

Një rrotull është e bashkangjitur në gishtin e boshtit të boshtit, i cili drejton mekanizmin e shpërndarjes së gazit dhe pajisjet e tjera, të tilla si një pompë, gjenerator dhe makinë kondicionimi. Ka një fllanxhë në fyell. Një volant është i bashkangjitur në të.

Volant

Pjesë në formë disku. Format dhe llojet e volantëve të ndryshëm dhe ndryshimet e tyre janë kushtuar gjithashtu artikull i veçantë... Necessaryshtë e nevojshme për të kapërcyer rezistencën e compression në cilindra kur pistoni është në goditje compression. Kjo është për shkak të inercisë së diskut rrotullues të gize.

Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Një skaj ingranazhi është i fiksuar në fund të pjesës. Ingranazhi startues bendix është i lidhur me të në momentin që ndizet motori. Në anën e kundërt me fllanxhën, sipërfaqja e volantit është në kontakt me pllakën e tufës së shportës së transmisionit. Forca maksimale e fërkimit midis këtyre elementeve siguron transmetimin e çift rrotullues në boshtin e kutisë së shpejtësisë.

Siç mund ta shihni, mekanizmi i fiksimit ka një strukturë komplekse, për shkak të së cilës riparimi i njësisë duhet të kryhet ekskluzivisht nga profesionistë. Për të zgjatur jetën e motorit, është jashtëzakonisht e rëndësishme t'i përmbaheni mirëmbajtjes rutinë të makinës.

Për më tepër, shikoni një përmbledhje video rreth KShM:

Mekanizmi i fiksimit (KShM). Bazat

Pyetje dhe Përgjigje:

Cilat pjesë përfshihen në mekanizmin e fiksimit? Pjesët e palëvizshme: blloku i cilindrit, koka e bllokut, veshjet e cilindrit, astarët dhe kushinetat kryesore. Pjesë lëvizëse: pistoni me unaza, kunja e pistonit, shufra lidhëse, bosht me gunga dhe volant.

Si quhet kjo pjesë KShM? Ky është një mekanizëm fiksimi. Ai konverton lëvizjet reciproke të pistonëve në cilindra në lëvizje rrotulluese të boshtit të gungës.

Cili është funksioni i pjesëve fikse të KShM? Këto pjesë janë përgjegjëse për drejtimin e saktë të pjesëve lëvizëse (për shembull, lëvizjen vertikale të pistonëve) dhe fiksimin e sigurt të tyre për rrotullim (për shembull, kushinetat kryesore).

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Mekanizmi i fiksimit të motorit: pajisja, qëllimi, si funksionon

Shto një koment