Cilat janë simptomat e dështimit të volantit?

Përmbajtje

Shumica e makinave të prodhuara sot janë të pajisura me rrota me masë të dyfishtë, funksioni i të cilave është të zbehin dhe neutralizojnë dridhjet e krijuara nga motori. Kjo mbron kutinë e shpejtësisë, sistemin e pistonit me maniak dhe komponentët e tjerë. Pa rrotën me masë të dyfishtë, motori do t'i nënshtrohej konsumimit shumë më të shpejtë të mbështjelljes, sinkronizuesit dhe ingranazhet në kutinë e marsheve do të dëmtoheshin dhe komoditeti i drejtimit do të reduktohej ndjeshëm. Fatkeqësisht, masa e dyfishtë mund të jetë e ndjeshme ndaj disa faktorëve dhe, nëse dëmtohet, të japë shenja të qarta të një problemi. Cilat janë këto shenja dhe si ta mbroni elementin nga dëmtimi? Ju sugjerojmë në postimin e sotëm.

Shkurtimisht

Një rrotë me dy masë është një nga ato pjesë të një makine që, në rast mosfunksionimi, kushton. Megjithatë, jo gjithmonë dimë ta diagnostikojmë saktë - zhurmat dhe dridhjet e çuditshme janë disa nga simptomat që duhet t'i kontrollojmë për t'u siguruar që nuk është koha për "dymasat" tona.

Kontrolloni nëse makina juaj ka "masë të dyfishtë"

Volanti me masë të dyfishtë më parë përdorej vetëm në automjetet me naftë dhe tani përdoret gjithashtu në shumë motorë benzinë ​​dhe në shumicën e motorëve me naftë. Duhet theksuar se në një epokë të standardeve gjithnjë e më të rrepta të emetimit të gazit, një volant me masë të dyfishtë është me të vërtetë një domosdoshmëri... Nëse nuk jemi të sigurt nëse makina jonë është e pajisur me "masë të dyfishtë", ajo do të jetë më e mira. pyesni në faqen e internetit për çfarë, bazuar në numrin VIN të makinës, do të na japë informacion specifik. Vlen gjithashtu të dihet se ky komponent nuk është i instaluar në transmetimet automatike klasike, por vetëm në transmetimet mekanike dhe të automatizuara (gjithashtu me tufë të dyfishtë). Një mënyrë tjetër për të dalluar nëse mbani një volant me masë të dyfishtë nën kapuç është të supozoni se shumica e dizeleve moderne me 100 kuaj fuqi. dhe më lart janë të pajisur me këtë komponent.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është trungu?

Cilat janë simptomat e dështimit të volantit?

Pse u shkatërrua "masa e dyfishtë"?

Rrota me masë të dyfishtë është një element mjaft i ndjeshëm. Çfarë nuk shkon me të?

 • drejtimi i shpeshtë me rrotullime të ulëta, që është një nga parimet e drejtimit miqësor ndaj mjedisit (asgjë nuk e shkatërron "masën e dyfishtë" sa nxitimi i shpejtë në rrotullime të ulëta);
 • përdorimi jokompetent i tufës;
 • duke filluar nga marshi i dytë (mbytja e motorit);
 • vozitje e zgjatur me rrëshqitje të tufës (çon në mbinxehje "me dy masa";
 • gjendja e përgjithshme e motorit - keqfunksionimet në sistemin e ndezjes ose injeksioni i rregulluar në mënyrë jo të duhur ndikojnë në funksionimin e pabarabartë të njësisë së drejtimit, dhe kjo përshpejton konsumimin e rrotës me dy masë;
 • akordimi që rrit fuqinë e motorit i kombinuar me stilin e papërshtatshëm të drejtimit do të shkatërrojë shumë shpejt një rrotë me masë të dyfishtë.

Ja vlen te jesh përdorues i ndërgjegjshëm i makinës së tij... Fatkeqësisht, disa rekomandime, të tilla si rregullat pro-ekologjike të drejtimit, nuk zbatohen për të gjithë komponentët e automjetit. Një prej tyre është një rrotë me masë të dyfishtë. Nëse rregullojmë keqfunksionimet e motorit dhe ndryshojmë teknikën e drejtimit, ka shumë mundësi që ta zgjasim funksionimin e "dymasave" edhe disa herë! Ti nuk beson? Pra, si mund ta shpjegoni faktin që në disa makina ky element udhëton deri në 180 kilometra, dhe në të tjera - edhe gjysmën e më shumë? Pikërisht kështu - me përjashtim të rasteve të rralla të modeleve jo të plota, kjo është ajo që në shumicën e rasteve shoferi ka një ndikim vendimtar në qëndrueshmërinë e volantit me masë të dyfishtë.

Si mund ta di nëse volantja ime me masë të dyfishtë duhet të zëvendësohet?

Duke lëvizur sistematikisht makinën, ne njohim me saktësi të gjithë tingujt që ajo lëshon. Çdo tingull përveç atij të njohurit duhet t'ju shqetësojë dhe të bëjë të mendoni gjithmonë. Kur masë e dëmtuar e volantit tingujt dhe simptomat karakteristike përfshijnë:

 • zhurma dëgjohet kur lirohet tufa (menjëherë pas ndërrimit të marsheve),
 • trokitje pas ndezjes ose ndalimit të motorit,
 • ndjehen dridhje dhe dridhje të trupit të makinës gjatë përshpejtimit në marshin e lartë,
 • "Bbullima" në boshe,
 • probleme me ndërrimin e marsheve,
 • "Bip" kur zvogëlohet,
 • zhurma e trokitjes kur shtoni ose hiqni gaz.
🚀Më shumë për temën:
  Rregullat e trafikut jashtë vendit që mund t'ju habisin

Cilat janë simptomat e dështimit të volantit?

Natyrisht, nuk duhet të supozojmë menjëherë se nëse vërejmë ndonjë nga këto probleme, atëherë sigurisht që vlen vetëm për volantin masiv. Simptoma të ngjashme shfaqen me keqfunksionime të tjera, më pak të kushtueshme.për shembull, një kuti ingranazhi të dëmtuar, një tufë e konsumuar ose montim i motorit.

Metoda e vetë-diagnostikimit: Fusni marshin e 5-të dhe ulni shpejtësinë në rreth 1000 rpm, më pas shtypni plotësisht pedalin e gazit. Nëse motori përshpejton pa problem dhe nuk dëgjoni zhurma të çuditshme, atëherë të gjitha indikacionet tregojnë se problemi nuk është tek volantja me dy masë. Nëse përkundrazi - gjatë nxitimit dëgjoni një goditje dhe ndjeni dridhje, atëherë, ka shumë të ngjarë, "masa e dyfishtë" duhet të zëvendësohet.

Sa kushton riparimi i një volant me masë të dyfishtë?

Zëvendësimi i volantit me masë të dyfishtë vlen shumë... Natyrisht, gjithçka varet nga lloji i motorit, prodhuesi i makinës dhe vendimi ynë - nëse zgjedhim origjinalin apo zëvendësimin. Është e rëndësishme që rrota jonë masa e dyfishtë erdhi nga një burim i mirë dhe i besueshëmnga një prodhues i njohur. Kur zëvendësoni këtë komponent, ia vlen të kontrolloni gjithashtu tufë dhe cilindër skllav - shumë shpesh këta elementë mund të zëvendësohen në të njëjtën kohë, dhe nëse tashmë po çmontoni makinën (duhet të arrini në kutinë e shpejtësisë), ia vlen të kryeni riparimin në një mënyrë komplekse.

Ne blejmë një rrotë me masë të dyfishtë

Kur është koha për të zëvendësuar volantin me dy masë, sigurohuni që të keni parasysh se nga cili furnizues po e blini pjesën. Nuk ka kuptim të shpenzoni para për një artikull nga një burim i pacaktuar, është më mirë të investoni në një produkt me cilësi të mirë - të markës dhe të provuar... Kjo siguron që kostot e zëvendësimit të bëra nga ne nuk do të shpërdorohen. Një pjesë me cilësi të dobët mund të dështojë shpejt dhe më pas do të kërkohen riparime të përsëritura. Duke kërkuar volant me masë të dyfishtë në makinë, kontrollojeni avtotachki.com... Duke zgjedhur me kujdes vetëm produktet e cilësisë më të lartë, Rrotat me masë të dyfishtë janë në dispozicion në avtotachki.com ato janë të qëndrueshme dhe patjetër do t'ju shërbejnë për një kohë të gjatë.

🚀Më shumë për temën:
  Ndriçimi i makinës Osram

Dëshironi të dini më shumë për simptomat e defekteve të ndryshme në makinën tuaj? Shikoni të tjerët tanë hyrjet në blog.

A është dëmtuar radiatori? Shikoni cilat janë simptomat!

Probleme me ngrohjen në dimër? Shikoni se si ta rregulloni atë!

Çfarë është më e zakonshme në motorët me naftë?

Defektet më të shpeshta të sistemit të frenimit

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Cilat janë simptomat e dështimit të volantit?

Shto një koment