Çfarë lloj vaji të motorit me naftë?

Tani asnjë ndarje e thjeshtë  për vajrat për motorët me benzinë ​​dhe naftë. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se mund të hedhim ndonjë vaj në një motor nafte. Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje?

Të gjithë vajrat aktualisht prodhohen nga markat e njohura si p.sh Castrol, Kukudh, Nëse I lëngshëm molynë parim, ato duhet të plotësojnë standardet e përcaktuara nga prodhuesit e makinave - kjo vlen si për automjetet me benzinë ​​ashtu edhe për ato me naftë. Sidoqoftë, duhet të kontrollojmë gjithmonë nëse rekomandohet një lloj vaji i veçantë për llojin e zgjedhur të motorit. Falë kësaj ne do të blejmë vaj që funksionon më mirë me këtë makinëNë rastin e motorëve me naftë, ia vlen të kujtojmë se këto janë njësi shumë e komplikuar për sa i përket dizajnit i subjekt i mbingarkesave shumë të forta... Në thelb, këta motorë arrijnë çift rrotullues maksimal më shpejt (në krahasim me ato me benzinë), që do të thotë kushte më të vështira operimi. Përveç kësaj, artikuj të tillë si turbocharging, sistem të përbashkët hekurudhor ose filtër DPF mos e lehtësoni detyrën, por krijoni probleme shtesë për prodhuesit e vajit të motorit.

Me këtë në mendje, prodhuesit po bëjnë çmos për të krijuar vajra gjithnjë e më shumë modernë që plotësojnë standarde gjithnjë e më të rrepta dhe mund të funksionojnë në kushte ekstreme. Për shembull. Castrol vaj i zhvilluar Magnatec Diesele cila ndihmon në reduktimin e formimit të depozitave të blozës dhe acidit.

Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet cilësisë së karburantit dizel nëse të paktën një nga çështjet e diskutuara më poshtë ka të bëjë me automjetin tonë.

Çfarë lloj vaji të motorit me naftë?Filtri DPF - nëse makina është e pajisur filtri i grimcaveai do të ketë nevojë për vaj të përpunuar në teknologjinë e ulët të hirit... Në paketimin e një vaji të tillë, shpesh gjendet mbishkrimi "Low SAPS". Falë këtij vaji, filtri do të mbushet më ngadalë - duke zvogëluar sasinë e hirit me 0,5%.  zgjat jetën e shërbimit deri në dyfishin e filtrit të grimcave! Vetë motori do të mbrohet më mirë nga akumulimi i papastërtive në të (do të ketë më pak prej tyre) dhe ekspozimi ndaj temperaturave të larta. Prodhuesit e automobilave rekomandojnë më shpesh përdorimin e vajrave të etiketuara ACEA C3megjithëse ekziston një shkallë nga C1 në C4.

🚀Më shumë për temën:
  Si të vendosim bagazhet në makinë kur shkojmë me pushime

Ndër të tjera, mund të përdoren motorë me filtër DPF. vajra nga seria Elf Evolution Full-Tech.

Jetë e gjatë - Nëse prodhuesi i makinës sonë e lejon mundësinë intervale të zgjatura të ndërrimit të vajit (për shembull, çdo 30 XNUMX km) është e nevojshme të përdoren vajra të dizajnuara për punë intensive. Më shpesh, këto vajra etiketohen me fjalën "LongLife" ose shkurtesën "LL". Për t'u siguruar që vaji do të funksionojë mirë me motorin e makinës sonë, duhet ta testojmë që të përputhet. standardet e prodhuesitpër shembull GM Dexos 2 (Opel), VW 507.00 (Volkswagen Group), MB-Aprovimi 229.31, 229.51 (Mercedes) ose Renault RN0700.

Vajra të tillë përfshijnë, por nuk kufizohen në Castrol Edge Professional Titanium Fst Longlife III.

Çfarë lloj vaji të motorit me naftë?

nozzles - nëse karburanti furnizohet në cilindra nga injektorët e njësisë, motori duhet të mbushet me vajin e duhur, gjë që do ta marrë parasysh këtë. Përndryshe, ekziston rreziku i dëmtimit të rulit. Problemi më së shpeshti ka të bëjë me përdoruesit e makinave Volkswagen Group, por motorë të këtij lloji përdoreshin edhe në makinat e markës. va... Prandaj, vajrat për këto automjete duhet të plotësojnë standardet Volkswagen 505.01 (pa LongLife), 506.01 (me LongLife), 507.01 (LongLife + DPF) ose Ford - M2C917-A.

Vaji mund të rekomandohet në shumë raste Liqui Moly Top Tec 4100.

Kur bëni një zgjedhje, krahasoni gjithmonë rekomandimet në manualin e pronarit me informacionin në etiketën (ose përshkrimin në internet) të vajit që po blini.

E vetme. Castrol, Elf

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Çfarë lloj vaji të motorit me naftë?

Shto një koment