Cili duhet të jetë një vaj i mirë motorrike?

Përmbajtje

Sezoni i motoçikletave është në lulëzim të plotë. Ditët e ngrohta inkurajojnë udhëtimet e shpeshta me dy rrota. Motoçiklistët vendosin të shkojnë më tej dhe më tej, duke rritur kështu kilometrazhin. Vlen t'i kushtohet vëmendje faktit që motorët e dy rrotave tona janë të lëmuara shumë më mirë se ato të automobilave. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të ndryshoni rregullisht vajin e motorit të motoçikletës. Mes shumë markave dhe llojeve të lubrifikantëve, është e vështirë të dallosh më të mirën. Në postimin e sotëm, ne do t'ju tregojmë se çfarë duhet të keni parasysh kur zgjidhni një vaj të mirë motorik.

Shiko librin e shërbimit

Motoçikletat karakterizohen nga kapacitet të vogël, fuqi të lartë dhe shpejtësi të lartë... Këta parametra kontribuojnë në konsumin më të shpejtë të vajit, kështu që nuk duhet të injoroni rekomandimet e prodhuesit tonë të makinave në këtë çështje. Zakonisht konsiderohej ndryshim vaji nga 6 në 7 mijë kilometra... Në disa libra shërbimi gjejmë informacione për zëvendësimin çdo 10 11, më rrallë çdo 12 ose XNUMX XNUMX. Përveç ndryshimit të propozuar të vajit, duhet të gjejmë edhe një shënim në dokumentacionin tonë rreth Filter vajicila është më e mirë zëvendësohet me vaj, edhe nëse libri i shërbimit thotë për ndryshimin e çdo mbushje të dytë të një lëngu të ri. Filtrat nuk janë të shtrenjtë dhe definitivisht nuk ia vlen të kurseni në to.

Cili duhet të jetë një vaj i mirë motorrike?

Kur tjetër të zëvendësohet?

Sigurisht më mirë ndiqni rekomandimet e prodhuesit. Përveç kësaj, ia vlen t'i kushtohet vëmendje mënyrës sesi përdorim automjetet me dy rrota. Udhëtimet më të gjata zakonisht janë të rëndësishme ngarkesa e motoritprandaj, do të jetë e dobishme nëse e ndërrojmë vajin përpara udhëtimit të planifikuar. Për më tepër, ka dy propozime për ndryshimin e vajit midis motoçiklistëve - disa e bëjnë këtë para dimrit në mënyrë që një motoçikletë e papërdorur të kalojë kohë të vështira pa vaj të ndotur dhe të përdorur në motor, të tjerët preferojnë ta ndryshojnë atë në pranverë kur të vijë sezoni i ri. . ... Është e pamundur të thuhet se cila metodë është më e përshtatshme. Të dyja kanë avantazhet dhe disavantazhet e tyre - Në dimër, uji kondensohet në vaj, dhe pas gjithë sezonit, lubrifikuesi përmban një sasi të madhe të papastërtive. (grimcat e squfurit), të cilat natyrisht nuk janë inerte ndaj motorit. Mes motoçiklistëve të kalitur ka edhe nga ata që ndërrojnë vajin dy herë para dhe menjëherë pas dimrit, d.m.th. para sezonit. Sigurisht që lind pyetja a është e justifikuar një procedurë e tillë? Nuk ka asnjë përgjigje të qartë, përveç asaj të dukshme - Vaji duhet të ndërrohet të paktën një herë në vit.pavarësisht nga numri i kilometrave të përshkuar.

🚀Më shumë për temën:
  Goma të reja kundrejt veshur: pro dhe kundër

Për të plotësuar mendimet tona se kur të ndërrojmë vajin në një motoçikletë, ne do të shtojmë një element tjetër - kur blejmë një biçikletë të re, rekomandohet të zëvendësojmë të gjitha lëngjet në të.... Mos besoni se dikush investoi në një makinë për shitje dhe e bëri atë para shitjes - kjo nuk ka gjasa të ndodhë.

Cili duhet të jetë një vaj i mirë motorrike?

Vajrat e motorit të motoçikletave

Do motor motoçiklete Mbushni vetëm me vajra të destinuara për motorët e motoçikletave. Këto makina nuk janë të përshtatshme për këtë sepse nuk janë të përshtatshme për të përballuar fuqinë dhe shpejtësinë e një motoçiklete, etj. tufë të lagësht. Kështu që nuk ia vlen të eksperimentosh - është më mirë të përdorni vajin e rekomanduar nga prodhuesi i motoçikletave... Klasifikimi i vajrave të motorëve është i njëjtë si për vajrat motorikë - ka vajra minerale, gjysmë sintetikë dhe sintetikë. Dy të parat janë më të përshtatshme për makinat me dy rrota më të vjetra dhe shumë të vjetra, ndërsa kjo e fundit është ideale për lubrifikimin e motoçikletave moderne. Sintetikët kanë vetitë më të mira kur bëhet fjalë për të punuar në temperatura të ulëta dhe të larta.

Çfarë është në dyqane, domethënë etiketim dhe prodhues të vajrave të motoçikletave

Në raftet e dyqaneve, mund të gjeni një përzgjedhje të madhe të vajrave të motoçikletave me marka dhe prodhues të ndryshëm. Çfarë të zgjidhni nga masa e produkteve? Para së gjithash, le të krahasojmë shenjat e vajit me informacionin që mund të gjendet në manualin e motorit me dy rrota - për shembull, 10W50, 10W40, 20W50, etj. Simboli i parë tregon kushtet e jashtme në të cilat motori duhet të funksionojë, që është temperatura. Le të shohim vlerat që pak a shumë korrespondojnë me klimën tonë - për 0 W do të jetë një diapazon nga -15 gradë në +30 gradë Celsius, 5 W nga -30 ° C në + 25 ° C dhe 10 W nga -25 ° C deri në + 20 ° C. Numri i dytë (20, 30, 40 ose 50) tregon klasën e viskozitetit. Sa më i lartë të jetë, aq më mirë. Sigurisht, nuk duhet të vendosni vetë se cilat parametra të vajit të zgjidhni - gjëja më e rëndësishme është udhëzimi!

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë të bëni nëse ngrohja e brendshme nuk funksionon?

— Castrol Power1 Racing

Castrol bëri një linjë vajra motorikë sintetikë për motoçikletatë cilat karakterizohen nga mbrojtje dhe performancë e shkëlqyer si për motorët turistikë ashtu edhe për ato sportive. Projektuar për t'u kujdesur për motorin, transmisionin dhe kthetrat e lagura duke u përmirësuar nxitimi i motoçikletës... Castrol Power1 Racing është i disponueshëm në disa lloje - Castrol Power 1 Racing 4T dhe Castrol Power 1 4T dhe Castrol Power 1 Scooter 4T. Përveç kësaj, ne mund të zgjedhim nga specifikimet e mëposhtme: 5W-40, 10W-30, 10W-40, 10W-50, 15W-50, 20W-50.

Cili duhet të jetë një vaj i mirë motorrike?

- Elf Moto 4

Elf është një kompani që mbështetet në 36 vite eksperiencë në motorsport, ka zhvilluar një gamë të plotë të vajrave të motorëve të motoçikletave. Këtu kemi një zgjedhje vajra për motorë me dy dhe katër goditje... Vajrat Elf Moto (deri në 4 goditje) janë formuluar për të siguruar stabilitet termik dhe oksidues, si dhe rrjedhshmëri të shkëlqyer edhe në temperatura të ulëta. Si rregull, këtu mund të zgjedhim një nga disa lloje. klasat e viskozitetit dhe cilësisë.

- Shell Advanced 4T Ultra

Është një vaj i specializuar i krijuar për motorë për biçikleta garash / sportive... Teknologjia e përdorur - Shell PurePlus siguron pastërtinë dhe parandalon grumbullimin e papastërtive dhe depozitave. Gjithashtu siguron lubrifikim dhe rezistencë të shkëlqyer ndaj kushteve që mbizotërojnë në motorët me shpejtësi të lartë.

Cili duhet të jetë një vaj i mirë motorrike?

Mos e nënvlerësoni ndryshimin e vajit në motoçikletën tuaj!

Është një nga trajtimet më të rëndësishme të automjeteve me dy rrota. qëndrueshmëri dhe qëndrueshmëri... Kur zgjidhni një vaj, ndiqni mendimet e përdoruesve të tij dhe përpiquni t'i referoheni markave të besuara si: Castrol, Elf, Shell, Liqui Moly. ju ftojmë të avtotachki.com! 

avtotachki.com, castrol.com,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Cili duhet të jetë një vaj i mirë motorrike?

Shto një koment