Cilat llamba motoçikletash të zgjidhni?

Përmbajtje

освещение një motoçikletë është një pajisje që padyshim ndikon sigurinë rrugore... Varet nga cilësia e dritës nëse kalorësi do të jetë në gjendje ta vërejë kalorësin në kohë dhe të vendosë për manovrën e duhur. Bast në Mirë, të markës ndriçim që do të sigurojë shikueshmërinë më të mirë në rrugë! 

Kjo është një pyetje e rëndësishme, veçanërisht nëse udhëtojmë natën ose në kushte të këqija moti. Përveç kësaj, çdo pengesë e vogël në rrugë ose gungë në ndriçim të dobët përbëjnë një rrezik të madh për kalorësin. Prandaj, për të garantuar sigurinë tuaj dhe të atyre që ju rrethojnë në rrugë, duhet të mendoni për llambat cilësore të motoçikletave.

Çdo shofer i ndërgjegjshëm e di se është e nevojshme të blini llamba origjinale me miratim, d.m.th. shenjën e miratimit të këtij produkti për përdorim, në pikat e shitjes të testuara dhe të verifikuara. Megjithatë, kur bëhet fjalë për ndriçimin e motoçikletave, ka disa parametra të rëndësishëm për t'u kujdesur kur bëni blerje.

  • lloji i burimit të dritës - kur zgjidhni llamba për një motoçikletë, duhet të mbani mend se ky lloj automjeti ka një fuqi relativisht të vogël të sistemit elektrik. Prandaj, para se të blini këtë apo atë produkt, ia vlen të kontrolloni se çfarë lloj ndriçimi është menduar për pistën tonë të dyfishtë.
  • Ndriçimi i dritës është parametri kryesor jo vetëm për motoçikletat, por edhe për llambat e makinave, megjithëse duket se në rastin e të parës është më i justifikuar. Ndriçimi cilësor që siguron dhjetëra për qind më shumë dritë sesa llambat standarde halogjene nënkupton një rreze më të gjatë drite dhe më pas shikueshmëri më të mirë dhe drejtim më të sigurt pas errësirës dhe motit të keq.
  • rezistenca ndaj goditjes - kjo pronë e llambave është veçanërisht e rëndësishme për pronarët e motoçikletave. Dridhjet dhe dridhjet e pashmangshme gjatë vozitjes kur përdorni ndriçim me cilësi të lartë nuk ndikojnë në jetëgjatësinë e llambave, kështu që ato mund të zgjasin më gjatë.
🚀Më shumë për temën:
  Si ta përgatisni motoçikletën tuaj për një udhëtim të gjatë?

Llambat e motoçikletave Philips

Ndër pajisjet e ndriçimit të motorëve Philips të disponueshme gjithashtu në avtotachki.com janë modelet e mëposhtme:

Vizioni Moto

Ky model lëshon 30% më shumë dritë me një rreze 10 m më të gjatë se llambat halogjene konvencionale. E gjithë kjo rezulton në shikueshmëri më të mirë për motoçiklistët në rrugë, dhe ata mund të vërejnë pengesat më shpejt dhe të reagojnë menjëherë ndaj tyre. Rekomandohet si për fenerët e motoçikletës ashtu edhe për skuterin.

CityVision Moto

model i projektuar për ngarje në qytet për fenerët e motoçikletës. Llamba jep 40% më shumë dritë dhe rrezet e saj rriten me 10-20 m Llamba krijon një efekt paksa portokalli në fener, duke e bërë makinën më të dukshme në trafikun e qytetit, veçanërisht në trafikun e rënduar dhe në bllokimin e trafikut. ... Rritja e dukshmërisë së motoçikletës çon në një ulje të shkallës së aksidenteve me pjesëmarrjen e saj. Përveç kësaj, ky model është shumë rezistent ndaj dridhjeve.

X-tremeVision Moto

Projektuar për kalorësit më aktivë, funksionon më së miri në udhëtime të gjata dhe gjatë vozitjes së përditshme, si dhe pas errësirës dhe në kushte të këqija moti. Llamba siguron 100% më shumë dritë sesa ndriçimi tradicional halogjen, i cili korrespondon me një gjatësi rreze prej 35 m, e cila siguron shikueshmëri maksimale të shoferit. Shoferi me dy shina është më i dukshëm edhe në pasqyrat e makinës. Llamba lëshon një dritë të bardhë të ndritshme dhe dizajni modern i filamentit, dizajni i optimizuar i llambës dhe përdorimi i një përzierjeje të veçantë gazi zgjasin jetëgjatësinë e llambës dhe rrisin qëndrueshmërinë dhe efikasitetin e saj.

xtreme-vision-motoçikletë

Të gjitha llambat e motoçikletave Philips janë bërë prej xhami kuarci me cilësi të lartë. Falë përdorimit të këtij materiali, ndriçuesi është shumë rezistent ndaj efekteve të dëmshme të rrezatimit UV, është më i qëndrueshëm dhe më rezistent ndaj temperaturave të larta, mbingarkesave të tij, si dhe të gjitha llojeve të dridhjeve.

🚀Më shumë për temën:
  Aditivët e vajit - cilin të zgjidhni?

Cilat llamba motoçikletash të zgjidhni?

Llambat e motoçikletave Osram

Ashtu si Philips, marka Osram ka krijuar gjithashtu ndriçim të dizajnuar për motoçiklistët që është përshtatur me kërkesat individuale për dy pista. Ndër dritat e motoçikletave të kësaj marke, modelet e mëposhtme meritojnë vëmendje:

Vrapues nate

Në varësi të nevojave tuaja, ne kemi një zgjedhje midis 2 llojeve: Night Racer 50 dhe Night Racer 110. E para lëshon 50% më shumë dritë dhe është 20 m më e gjatë se llambat halogjene tradicionale. Lloji i fundit lëshon 110% më shumë dritë, rrezja e tij është gjithashtu 40 m më e gjatë dhe vetë drita është 20% më e bardhë se ndriçimi standard i motoçikletës. Të dy modelet i ofrojnë biçikletës shikueshmëri më të mirë në rrugë dhe lejojnë drejtuesin e pistës me dy pista të reagojë më shpejt ndaj rreziqeve dhe pengesave. Modelet ndajnë gjithashtu një dizajn të përbashkët elegant. Përfitime shtesë

X-RACER

është ekuivalenti i modelit BlueVision Moto Philips. Ai përmban dritën karakteristike blu dhe të bardhë të ndriçimit ksenon duke përmbushur të gjitha standardet e sigurisë. Drita e emetuar me një temperaturë ngjyrash deri në 4200K është e këndshme për shoferin dhe siguron kohë më të gjata reagimi. Rezistenca e lartë ndaj goditjes, prodhimi i rritur i dritës (deri në 20% krahasuar me llambat halogjene tradicionale) dhe një pamje moderne plotësojnë punën.

Cilat llamba motoçikletash të zgjidhni?

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Cilat llamba motoçikletash të zgjidhni?

Shto një koment