Si ta mbroni makinën nga korrozioni?
 

Përmbajtje

Korrozioni i makinës nuk është argëtues. Veçanërisht të prekura janë makinat e vjetra, por jo vetëm. Shasia e një makine është më e ndjeshme ndaj korrozionit. Gjatë vozitjes, ai merr qindra goditje nga gurët, dhe uji me rërë dhe baltë fshin mbrojtjen origjinale kundër korrozionit. Ndryshku jo vetëm që shtrembëron përshtypjen estetike, por shoqërohet edhe me kosto të larta riparimi. Çfarë duhet bërë për të parandaluar korrozionin? Ne këshillojmë.

Në ditët e ngrohta, mendoni për dimrin

Vjeshta dhe dimri janë kohë jashtëzakonisht të pafavorshme për makinat tona. Shumica e ndryshkut shfaqet pas dimrit.pasi kripa e rrugës kontribuon në formimin e ndryshkut. Me fillimin e pranverës, ne zakonisht fillojmë të pastrojmë makinën nga papastërtitë e mbetura. Pikërisht atëherë vëmë re ndryshimin më të madh në lyerjen, e cila deri më tani ka qenë e fshehur nën një shtresë balte të tharë. Para se të vijnë ditët me shi dhe borë të vjeshtës dhe dimrit, le të përpiqemi të mendojmë se si mbrojmë makinën tonë nga korrozioni progresiv.

Si ta mbroni makinën nga korrozioni?

 

Mbroni veten!

Nëse njollat ​​e ndryshkut mungojnë ose janë të vogla dhe të pakta, ne mundemi përpiquni të mbroni vetë shasinë dhe trupin e makinës nga korrozioni... Për ta bërë këtë në mënyrë gjithëpërfshirëse, le të përpiqemi Fillimisht pastrojme vendet ku shohim "ore". Nëse ato janë vërtet të vogla, ne mund ta bëjmë atë kimikisht. Megjithatë, nëse këto janë zjarre të mëdha, ju duhet një vendndodhje specifike. kruani ose lëmoni atëdhe pastaj të sigurt. Pas këtij trajtimi, është koha për të siguruar makinën! Zgjidhni një ditë të ngrohtë dhe të thatë për të gjithë operacionin. Sigurisht që ne duhet më herët lani makinën tërësisht... Duhet të përdoret një preparat special për të mbrojtur makinën nga ndryshku. Në treg ka produkte dhe substanca të bazuara në dyll dhe vajra për trupin. produkte nafte dhe fluidol për shasi... Ju mund të zgjidhni një pistoletë llak ose atë që ju nevojitet një pistoletë spërkatës për ta aplikuar. Agjentët antikorozivë veprojnë duke depërtuar në vatrat e korrozionit dhe duke zhvendosur lagështinë.... Ata krijojnë një shtresë të veçantë që ruan vetitë e saj deri në dy vjet, pas së cilës mbrojtja duhet të rinovohet.

🚀Më shumë për temën:
  Cilat llamba Philips të zgjidhni në mënyrë që të mos paguani shumë?

Mos harroni! Duhet të aplikohet një agjent kundër korrozionit. jini shumë të kujdesshëm (sidomos gjatë sigurimit të karrocës së poshtme). Epo, frenuesit e korrozionit munden dëmtojnë komponentët e tjerë të makinësPrandaj, të gjitha mbulesat e gomës, frenat ose jastëkët duhet të mbulohen mirë (p.sh. me fletë metalike). Dhe pasi të keni aplikuar ilaçin, lani atë nëse futet në një vend të padëshiruar.

Si ta mbroni makinën nga korrozioni?

 

Pyetni një specialist

Nëse nuk jemi të sigurt nëse do të bëjmë vetë mirëmbajtjen e mirë të shasisë dhe trupit, ne do t'ia japim operacionin një specialisti... Sigurisht, kjo është e kushtueshme, por profesionistët zakonisht kanë pajisje të specializuara dhe dinë të aplikojnë saktë mostrën. Para se të marrim një vendim për të transferuar makinën në stacionin e shërbimit, le të kërkojmë mendime për mekanikën që zgjedhim... Ka fabrika që i kushtojnë shumë vëmendje performanca profesionale e mbrojtjes kundër korrozionit... Më e rëndësishmja, një mekanik i mirë ka mjetin e duhur. Në punëtori, zakonisht bëhet një frenues i ndryshkut një përzierje e përgatitur me mjeshtëri e produkteve të ndryshme - për shembull, dylli dhe me vaj. Dhe më pas, duke përdorur një kompresor me një pistoletë dhe një sondë të ngushtë, ata arrijnë në vendet më të paarritshme, duke detyruar drogën. Ne duhet të marrim një garanci për një operacion të tillë të kryer nga një specialist.

Si ta mbroni makinën nga korrozioni?

Mbroni nga elementët

Në çdo kohë të vitit, veçanërisht në dimër, Larja e shpeshtë dhe e plotë e makinave është shumë e rëndësishme... Lajmë rërën, papastërtitë dhe guralecat nga shasia dhe nyjet e elementeve. Duhet të kujdeseni për rregullsinë e larjes së makinës - fërkimi i grimcave në bojë dhe pjesët e mbuluara me mirëmbajtje krijojnë mikrodëmtime që përfundimisht kthehen në xhepa ndryshku. Kur lani makinën së pari le të lajmë papastërtitë (pa prekur makinën me duar), dhe vetëm në hapin tjetër përdorni një sfungjer me shampo. Le të mos mashtrojmë veten se shiu do të largojë papastërtitë nga makina jonë - asgjë nuk mund të zëvendësojë ujin e pastër dhe një sfungjer me shampo, madje edhe larja e makinës. Sa më shumë këmbëngulje dhe rregullsi të bëjmë në pastrimin e makinës, aq më gjatë do t'i rezistojë "kuqes".

🚀Më shumë për temën:
  Kompresori A/C nuk ndizet? Ky është një mosfunksionim i zakonshëm pas dimrit!

Si ta mbroni makinën nga korrozioni?

Mbrojtja nga korrozioni ka kuptim! Kështu, ne mund të zgjasim jetën e shërbimit të makinës sonë edhe me disa vjet. Megjithatë, kjo duhet bërë me mençuri. Përdorimi i gabuar i agjentëve anti-korrozioni mund të përkeqësojë situatën dhe të dëmtojë komponentët e tjerë të automjetit tonë. Nëse shqetësoheni për aplikimin e frenuesit të korrozionit vetë, dorëzojeni automjetin te një profesionist, mundësisht dikujt që është testuar dhe ka garantuar shërbimin.

Pranvera është në lulëzim të plotë! Është koha të kujdeseni për makinat tuaja! Ndryshoni filtrat, vajin dhe kontrolloni gjendjen e bojës dhe shasisë. Është shumë argëtuese të ngacmosh makinën në ditët e ngrohta, apo jo? Aksesorët për automjetet tuaja mund t'i gjeni në avtotachki.com - vetëm produkte të mira, marka të provuara.

 

Dhe nëse jeni duke kërkuar për të tjerët këshilla për makinën, ju ftojmë në tonë blog dhe hyrjet e fundit:

Cikli #OCoPytaciewNecie Blerja e një makine të përdorur - këshilla.

A është koha për të zëvendësuar tufën?

Çfarë lloj vaji për automjetet me filtër DPF?

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Si ta mbroni makinën nga korrozioni?

Shto një koment