kompresor

Përmbajtje

Në makinat moderne, nevoja për të pompuar rrotat shpesh është e rrallë - rrotat pa tub mbajnë presionin në mënyrë të përsosur. Përkundër kësaj, është jashtëzakonisht e rëndësishme të keni me vete një kompresor, sepse mund të jetë i nevojshëm nesër. Tjetra, ne do të analizojmë pajisjen e kompresorëve të makinave, dhe cila është më mirë për të blerë.

Llojet e kompresorit

autokompresor

Kompresori më i thjeshtë i makinës përbëhet nga pjesët e mëposhtme:

 • trupi
 • matës presioni që tregon presionin aktual dhe pompimin
 • cilindër
 • motor elektrik pistoni.

Sot tregu ofron dy lloje të pompave: elektrike dhe mekanike.

Pompë elektrike është e përshtatshme në atë që kur shtypet butoni i fillimit, ajo pompon ajrin më vete. Puna e tij bazohet në bashkëveprimin e një motori elektrik dhe një pompë pistoni. Pompa ushqehet nga një çakmak ose bateri makine 12 volt. Ndër të tjera, në kompresorë të tillë ekzistojnë matës presioni me një prerje, të cilat nuk lejojnë presionin e pompimit mbi vlerën e parashikuar, një dritë të kuqe, një dritë anësore, aftësinë për të pompuar anije inflatable. 

Sipas karakteristikave të dizajnit, kompresorët ndahen:

 • rrotullues
 • cipë
 • pistoni

Për shkak të besueshmërisë së ulët, pompat e diafragmës praktikisht nuk përdoren; ato janë zëvendësuar plotësisht nga pompat e pistonit moderne dhe të lira. Besueshmëria e lartë e pompës së pistonit është që shufra lidhëse e pistonit drejtohet nga një motor elektrik. 

Avantazhi kryesor i pompës elektrike është lehtësia e përdorimit të saj. Gomat fryhen me prekjen e një butoni; mesatarisht, një rrotë lëkundet nga e para për disa minuta. Ndër të tjera, kompresori ju lejon të pomponi 8 atmosfera në çdo stinë. 

Sa i përket disavantazheve: pistoni dhe cilindri konsumohen, pjesët nuk ndryshojnë veçmas. Kur pompa elektrike funksionon për më shumë se 15 minuta, duhet të lejohet të ftohet. Vëmendje e veçantë i kushtohet kompresorëve të lirë, cilësia e pjesëve dhe përshtatja e të cilave është sinqerisht e dobët: performanca e tyre është jashtëzakonisht e ulët, pompat mbinxehen më shpejt dhe prishjet e papritura janë të mundshme.

🚀Më shumë për temën:
  Pezullimi hidropneumatik Hydractive III

Karakteristikat kryesore për t'u marrë parasysh kur zgjedhni

Motori i pistonit të kompresorit
Motor kompresor me kthesë

Duke pasur parasysh faktin se zgjedhja e kompresorëve të makinave është e madhe, është e nevojshme të përdorni listën e mësipërme të kritereve me të cilat mund të zgjidhni pompën e nevojshme.

Shpejtësia e pompimit. Karakteristika llogaritet nga vëllimi i pompimit për minutë. Në këtë rast, është litra në orë. Kapaciteti prej 10 litra në minutë është i përshtatshëm vetëm për biçikleta dhe motoçikleta. Për gomat e makinave të pasagjerëve me një rreze deri në 16 inç, është i përshtatshëm një pompë elektrike me një kapacitet prej 25-35 l / h. Për SUV 40-50 l / orë. Në këtë rast, do të duhet jo më shumë se 5 minuta për të fryrë një rrotë nga e para. 

Presioni maksimal. Kompresori i buxhetit ka një prag prej 6-8 kilogramë, i cili është mjaft i mjaftueshëm për entuziastin mesatar të makinave, pasi presioni maksimal i gomave nuk i kalon 3 atmosfera. 

Të energjisë. Të gjithë kompresorët mundësohen nga një çakmak cigareje makine 12V. Shtë e dëshirueshme që kompleti i plotë të përfshijë pirgje për baterinë, gjë që është jashtëzakonisht e përshtatshme kur nuk është e mundur të lidheni me lidhësin kryesor. Përveç kësaj, shpesh çakmaku i cigareve vlerësohet në 8 amper, ndërsa kompresorët kanë amperazion prej 10-12 ampere. Gjatësia e kabllit duhet të jetë së paku 3 metra. Kompresori punon vetëm kur makina ndizet ose ndezja është e ndezur.

Lloji i fiksimit në dalë. Mbërthecka e lëshimit të shpejtë të përplasjes është e përshtatshme, por përbëhet nga elementë të brishtë plastikë që konsumohen shpejt. Më mirë të zgjidhni me një pajisje bronzi ose një pirg krejt metalik. 

Mbrojtja nga mbinxehja. Shumica e kompresorëve janë të pajisur me një funksion mbrojtje nga mbinxehja, i cili është i rëndësishëm kur pompa funksionon për një kohë të gjatë. 

Lloji i manometrit. Një kompresor me një matës analog është më i lirë, por ekziston rreziku i marrjes së informacionit të pasaktë të presionit. Dixhitalisht më i saktë, lejon presion të barabartë në të gjitha rrotat. 

Pro dhe kundër të pompës së këmbës

Pompë këmbë

Një pompë këmbë është krejtësisht e ndryshme nga një kompresor në atë që ajri pompohet për shkak të forcës fizike të një personi. Në këtë rast, ju mund të zgjidhni një nga dy: dorën ose këmbën.

🚀Më shumë për temën:
  10 modelet më të mira me më pak ndryshk

Dizajni i pompës së këmbës është i thjeshtë: në një rast cilindrik të mbyllur, për shkak të "gërshërëve", pistoni lëviz, duke detyruar ajrin. Është e rëndësishme. në mënyrë që një pompë e tillë të ketë një matës thirrës që monitoron presionin e rrymës.

Avantazhet:

 • ndërtim i thjeshtë
 • çmim të arsyeshëm
 • besueshmërinë.

Disavantazhet:

 • efikasitet i ulët
 • merr shumë kohë për të fryrë rrotat e makinës
 • dimensionet.

Cili është kompresori më i mirë për të zgjedhur

Duke ditur parametrat kryesorë të kompresorëve, ne do të kuptojmë se cilin të zgjedhim nga një listë e gjerë e propozimeve.

Kompresor ELEGANT FORCE PLUS 100 043

FORCA ELEGANT PLUS 100 043 - kostoja mesatare është 20 dollarë. Kompresori me piston rrotullues ka një potencial prej 10 atmosferash, një kapacitet prej 35 l / h, një funksion autostop, një elektrik dore dhe një matës dial, dhe një kabllo gjatësi prej 270 cm. Kompresori buxhetor bën punën e tij mirë, zë pak hapësirë ​​në bagazhin.

Kompresori VOIN VP-610

VOIN VP-610 - 60 $ Kjo "makinë" ka një kapacitet prej 70 litra në orë! Mund të përdoret si për makinat e pasagjerëve ashtu edhe për kamionët. Tela 5 metra me aftësinë për të lidhur kompresorin me baterinë, kontribuojnë në funksionimin e rehatshëm. Trupi është bërë nga materiale pluhuri dhe lagështie. 

Kompresori RING RAC640

Unaza RAC640 - 55 dollarë Mesatarja e artë: trup plastik kompakt dhe i qëndrueshëm, matës dixhital i presionit, motor pistoni për inflacionin e gomave, rrotullues për varka dhe dyshekë. 

Pyetje dhe Përgjigje:

Si të zgjidhni një kompresor për fryrjen e gomave? Performanca dhe presioni i pompimit janë faktorë të rëndësishëm. Sa më i lartë të jetë kapaciteti (l / min), aq më mirë, por një kompresor i fuqishëm i panevojshëm është një humbje e panevojshme.

Cili fryrës i gomave është më i mirë? Për rrotat 13-14 inç, mjafton një pompë me një kapacitet 30 l / min. Për SUV-të, 50 l / min është i përshtatshëm. Për kamionë - nga 70 l / min.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Këshilla për shoferët » Si të zgjidhni një kompresor për fryrjen e gomave të makinave

Shto një koment