Si funksionon sistemi i ndihmës së ngritjes

Përmbajtje

Trafiku i rëndë i qytetit dhe terreni malor kërkojnë vigjilencë ekstreme nga ana e shoferit, veçanërisht në shpatet. Ndërsa shoferët me përvojë duhet të largohen me lehtësi, rrotullimi përsëri në një kodër është një shkak i zakonshëm i aksidenteve. Zgjidhja e problemit ishte sistemi i ndihmës së ngritjes, i cili duhet të sigurojë sigurim për fillestarët dhe vozitësit e humbur.

Cili është sistemi i ndihmës së ngritjes

Prodhuesit modernë të makinave drejtojnë përpjekjet e tyre maksimale për të krijuar transport të sigurt duke futur në model sisteme të ndryshme të sigurisë aktive. Një prej tyre është sistemi i ndihmës së ngritjes. Thelbi i tij është të parandalojë që makina të rrotullohet poshtë kur shoferi lëshon pedalin e frenimit në një pjerrësi.

Zgjidhja kryesore e njohur është Kontrolli i Ndihmës për Nisjen në Kodër (HAC ose HSA). Mban presionin në qarqet e frenimit pasi shoferi ka hequr këmbën nga pedali. Kjo ju lejon të zgjasni jetën e jastëkëve të frenave dhe të siguroni fillimin në rritje.

Puna e sistemit reduktohet në zbulimin automatik të shpateve dhe përdorimin e sistemit të frenimit. Shoferi nuk ka më nevojë të përdorë frena dore ose të shqetësohet për siguri shtesë kur ngas makinën përpjetë.

Qëllimi dhe funksionet kryesore

Qëllimi kryesor është të parandalojë që automjeti të rrokulliset përsëri në një pjerrësi pasi të fillojë të lëvizë. Shoferët e papërvojë mund të harrojnë të ngasin kur ngjiten, duke bërë që makina të rrokulliset poshtë, duke shkaktuar një aksident. Nëse flasim për tiparet funksionale të HAC, vlen të theksohet sa vijon:

  1. Përcaktimi i këndit të animit të automjetit - nëse treguesi është më shumë se 5%, sistemi fillon të funksionojë automatikisht.
  2. Kontrolli i frenimit - nëse makina ndalet dhe pastaj fillon të lëvizë, sistemi mban presionin në frenat për të siguruar një fillim të sigurt.
  3. Kontrolli i RPM të motorit - Kur çift rrotullimi arrin nivelin e dëshiruar, frenat lirohen dhe automjeti fillon të lëvizë.
🚀Më shumë për temën:
  Përshkrimi dhe parimi i funksionimit të sistemit të monitorimit të pikave të verbra

Sistemi bën një punë të shkëlqyeshme në kushte normale, dhe gjithashtu ndihmon makinën në akull dhe kushte jashtë rrugës. Një avantazh shtesë është parandalimi i rrokullisjes përsëri nën gravitet ose në një shpat të pjerrët.

Karakteristikat e dizajnit

Asnjë element shtesë strukturor nuk kërkohet për të integruar zgjidhjen në automjet. Funksionimi sigurohet nga softueri dhe logjika e shkruar e veprimeve të njësisë ABS ose ESP. Gjithashtu nuk ka ndryshime të jashtme në veturë me HAS.

Funksioni i ndihmës së ngritjes duhet të funksionojë si duhet edhe kur automjeti po kthehet lart.

Parimi dhe logjika e punës

Sistemi përcakton automatikisht këndin e pjerrësisë. Nëse tejkalon 5%, lëshohet një algoritëm automatik i veprimeve. Kjo funksionon në mënyrë të tillë që pasi të ketë lëshuar pedalin e frenimit, HAS ruan presionin në sistem dhe parandalon rikthimin. Ekzistojnë katër faza kryesore të punës:

  • shoferi shtyp pedalin dhe krijon presion në sistem;
  • mbajtja e presionit duke përdorur komandat nga elektronika;
  • dobësimi gradual i jastëkëve të frenave;
  • çlirimi i plotë i presionit dhe fillimi i lëvizjes.

Implementimi praktik i sistemit është i ngjashëm me funksionimin e sistemit ABS. Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj në artikullin tonë. Kur shoferi shtyp pedalin e frenimit, presioni mblidhet në sistemin e frenimit dhe vendosen frenat e rrotave. Sistemi bllokon pjerrësinë dhe automatikisht mbyll valvulat e marrjes dhe shkarkimit në trupin e valvulës ABS. Kështu, presioni në qarqet e frenave ruhet dhe nëse shoferi heq këmbën nga pedali i frenave, makina do të mbetet e palëvizshme.

Në varësi të prodhuesit, koha e mbajtjes së automjetit në një pjerrësi mund të jetë e kufizuar (rreth 2 sekonda).

Kur shoferi shtyp pedalin e gazit, sistemi fillon të hapë gradualisht valvulat e shkarkimit në trupin e valvulës. Presioni fillon të ulet, por përsëri ndihmon në parandalimin e rrotullimit poshtë. Kur motori arrin çift rrotulluesin e duhur, valvulat hapen plotësisht, shtypet çlirimi dhe jastëkët lirohen plotësisht.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është brogamë

Zhvillime të ngjashme nga prodhues të ndryshëm

Shumica e kompanive botërore janë të shqetësuara për futjen e produkteve të reja në automjete dhe rritjen e komoditetit të drejtimit. Për këtë, të gjitha zhvillimet e krijuara për sigurinë dhe komoditetin e shoferëve merren në shërbim. Pionier në krijimin e HAC ishte Toyota, e cila i tregoi botës mundësinë për të filluar në një shpat pa veprime shtesë. Pas kësaj, sistemi filloi të shfaqet edhe në prodhuesit e tjerë.

HAC, Kontrolli i Ndihmës i Nisjes në KodërToyota
HHC, kontrolli i mbajtjes së kodrësVolkswagen
Mbajtës kodreFiat, Subaru
Mbështetja USS, Uphill StartNissan

Megjithëse sistemet kanë emra të ndryshëm dhe logjika e punës së tyre mund të ndryshojë pak, thelbi i zgjidhjes mblidhet në një gjë. Përdorimi i ndihmës së ngritjes ju lejon të rrisni shpejtësinë e automjetit pa veprime të panevojshme, pa frikë nga kërcënimi i rikthimit.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Pajisja e automjetit » Si funksionon sistemi i ndihmës së ngritjes

Shto një koment