Si funksionon ngrohja e makinave?

Përmbajtje

Si funksionon ngrohja e makinave?

Si funksionon ngrohja e makinës në anën e ventilatorit, në anën e ventilatorit dhe qarkun e ujit? Në të vërtetë, studimi i ngrohjes konsiston në studimin e dy qarqeve të ndryshme: njëri që prodhon nxehtësi dhe tjetri që e shpërndan atë në brendësi të një makine.

Së pari, le të fillojmë me qarkun e ngrohjes në anën e ventilimit.

Shihni gjithashtu: prishjet që lidhen me ngrohjen e një makine

Qarku i ngrohjes (ana e ventilimit)

Këtu është një diagram i ventilimit të makinës në mënyrë që të dini se si rregullohet intensiteti i nxehtësisë (shih gjithashtu funksionimin e kondicionerit automatik). Nëse ka një kondicioner, një avullues do të jetë i pranishëm (ky është rasti në diagramin e shembullit tim), përndryshe përzierja do të përbëhet nga ajri i ambientit (jashtë) dhe ajri i nxehtë përmes radiatorit. Sa më shumë të hapen prishësit para radiatorit, aq më shumë nxehtësi do të ketë. Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj se si funksionon ventilatori këtu.

Ajri nxehet pak a shumë në varësi të nxehtësisë së radiatorit të ngrohjes, hapjes së perdeve dhe intensitetit (ftohtësisë) të avulluesit të kondicionerit. Kur ngrohja ndizet, avulluesi (ose më mirë kompresori i kondicionerit) fiket dhe perdet hapen në maksimum.

Si funksionon ngrohja e makinave?

Ngrohësi është gjithashtu një pjesë integrale e pajisjes së shkrirjes. Këtu, përmes mjegullimit nën xhamin e përparmë (nuk mund të vendosni shumë rezistencë për ngrohje, si, për shembull, në dritaren e pasme)

Diagrami i qarkut të ngrohjes (qarku i ujit të radiatorit)

Së bashku me sistemin e ftohjes së automjetit, ngrohësi përdor ujin nga motori për të ngrohur ndarjen e pasagjerëve. Prandaj, duhet të theksohet se ngrohja nuk shkakton konsum të tepërt, ndryshe nga ajri i kondicionuar, i cili kërkon energji për të ngjeshur gazin (përmes rrotullës së boshtit të gungës). Por le të hedhim një vështrim më të afërt se si funksionon qarku dhe si kontrollohet.

Si funksionon ngrohja e makinave?

Si funksionon ngrohja e makinave?

Në këtë diagram po tregoj edhe qark ftohës kështu që ju mund të shihni se si dy zinxhirë

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është trupi i makinës me shtrirje

i lidhur

... Sepse duhet të dini se nxehtësia e ujit që përmban qarku i ftohjes përdoret për të ngrohur automjetin. Megjithatë, ju duhet

përqëndrohuni në majë

se qarku i ngrohjes. Ngrohja është këtu, aktivizuesi / valvula (lart majtas) parandalon që uji i nxehtë (i theksuar me të kuqe) nga qarku i ftohjes të hyjë në radiatorin e ngrohjes (i vogël në krye, më poshtë - për të ftohur ujin në motor).

Si funksionon ngrohja e makinave?

Kur ne ndizni ngrohjen, Pastaj vinç (këndi i sipërm i majtë) le të ndodhë ujë duke u djegur tek e vogla Radiator e cila më pas do të nxehet shumë. a VENTILATUR shko atehere dërgoni ajër në ndarjen e pasagjerëve përmes grykave të ventilimit. Në fund, ju merrni ajër të nxehtë

Si funksionon ngrohja e makinave?

Në makinat e vjetra, valvula operohej nga një levë (lidhje kabllore midis rregullatorit dhe valvulës), ndërsa makinat e fundit përdorin valvola solenoide / solenoide të kontrolluara elektrikisht nga një kompjuter (duke lejuar kondicionimin automatik).

Ngrohja dhe mbinxehja e motorit?

Nëse motori mbinxehet, ngrohësi duhet të ndizet në maksimum për të ndihmuar motorin të ftohet. Në të vërtetë, ajrosjet tuaja do të shërbejnë si radiatorë shtesë ndihmës dhe uji do të ftohet më shpejt.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Si funksionon ngrohja e makinave?

Shto një koment