Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari
 

Përmbajtje

Kufijtë e shpejtësisë janë një nga temat e zakonshme që paraqitet në qarqet automobilistike. Shkelja e këtyre ligjeve jo vetëm që është e mbushur me një gjobë, por është gjithashtu shkaku më i zakonshëm i vdekjeve dhe lëndimeve në rrugët në çdo vend. Policia përdor radarin për të monitoruar nëse shoferët po ndjekin rregulloret e shpejtësisë në një zonë të veçantë.

Midis aksesorëve të makinave që mund të blihen në treg, ekziston një pajisje që mund të zbulojë se një skaner po punon afër dhe të lajmërojë automobilistin. Redaktorët Avtotachki vetëm avokojnë në përputhje me rregullat e trafikut, por meqenëse të gjitha llojet e detektorëve të radarëve u ofrohen shoferëve, ia vlen të kuptohet se çfarë lloj pajisje janë, si funksionojnë dhe si t'i zgjedhin ato në mënyrë korrekte.

Çfarë është një detektor radar?

Para se të merren parasysh tiparet e pajisjeve nga kjo kategori, vlen të sqarohet se jo të gjithë automjetet shkelin me vetëdije kufijtë e shpejtësisë. Edhe pse shoferi është përgjegjës për respektimin e të gjitha rregullave, nuk është e pazakontë që ai të shpërqendrohet nga pulti dhe pa e ditur se tejkalon kufirin e shpejtësisë. Kur pajisja për zbulimin automatik të shkeljeve shkaktohet ose një zyrtar policie e ndalon atë, është e pamundur të provohet se ka ndodhur një keqkuptim aksidental. Për këto arsye, disa vendosin të blejnë një pajisje që paralajmëron për verifikimin.

 
Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Për shumë automobilistë, detektori i radarit dhe detektori i radarit janë koncepte të këmbyeshme, por kjo nuk është aspak e vërtetë. Këtu është ndryshimi midis këtyre pajisjeve:

 • Antiradar. Kur pajisja merr një sinjal nga skaneri i shpejtësisë, krijon një zhurmë kthyese që parandalon një përcaktim adekuat të shpejtësisë reale të automjetit. Evropa ka ndaluar prej kohësh përdorimin e pajisjeve të tilla. Nëse makina është e pajisur me të, shoferi do të marrë një gjobë pa paralajmërim.
 • Detektor i radarit. Ndryshe nga versioni i mëparshëm, kjo pajisje përcakton vetëm nëse radari i shpejtësisë është afër apo jo. Nuk lëshon asnjë sinjal. Pajisja është e pajisur me një sinjal që njofton drejtuesin për kontrollin e shpejtësisë. Shpesh, ajo ndizet në një distancë të mjaftueshme që makina të ngadalësohet përpara se radari të zbulojë një shkelje. Kjo pajisje e njohur është gjithashtu e ndaluar në disa vende, kështu që para se ta përdorni, duhet ta sqaroni këtë çështje në rregullat e trafikut të një shteti të veçantë. Ndonjëherë një gjobë lëshohet edhe kur pajisja është në bagazhin dhe nuk është e lidhur.

Pra, detektori i radarit paralajmëron vetëm shoferin se një radar policie po punon në zonën e pajisjes. Një paralajmërim për "rrezikun" lëshohet nga një sinjal karakteristik i zërit.

Parimi i operacionit

Çdo pajisje është akorduar në një frekuencë specifike të përgjigjes. Funksionon vetëm për të marrë sinjale. Nuk ka asnjë emetues në të. Meqenëse pajisja nuk ndikon në asnjë mënyrë në funksionimin e pajisjeve policore dhe nuk ndërhyn në regjistrimin adekuat të sjelljes së përdoruesve të rrugës, autoritetet e një vendi të caktuar mund të lejojnë drejtuesit e mjeteve të instalojnë pajisje të tilla. Megjithëse leja zyrtare nuk mund të gjendet askund, shpesh mungesa e një ligji konsiderohet nga shumë si leje.

 
Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Pavarësisht nga modeli, të gjitha pajisjet janë të pajisura me një njësi kryesore, e cila ka mënyrën e vet të funksionimit dhe regjistron sinjalet përkatëse. Blloku akordohet në një interval specifik të frekuencës. Nëse një sinjal shfaqet në këtë hapësirë, pajisja lëshon një sinjalizim të pajisjes gjurmuese.

Llojet e detektorëve të radarëve

Të gjitha pajisjet nga kjo kategori mund të ndahen me kusht në dy lloje, të cilat do të punojnë në diapazonin e tyre ose do të ndryshojnë nga njëra-tjetra në llojin e përpunimit të sinjalit. Sa i përket ndryshimeve në gamën e punës, ekzistojnë tre lloje kryesore të pajisjeve:

 1. Akorduar në brezin X. Ky është 10525MHz. Pajisjet e tilla janë në gjendje të identifikojnë radarët më të vjetër, të cilët përdoren rrallë (shembuj të kësaj janë pajisje të tilla si Barrier ose Sokol). Anti-radarët, siç i quajnë shumica e shoferëve, në këtë kategori nuk marrin sinjale nga radarët e rinj. Sa për disa pajisje moderne, ato gjithashtu mund të akordohen në këtë frekuencë.
 2. Akorduar në bandën K. Në këtë rast, frekuenca e funksionimit është 24150MHz. Pajisjet me këtë mënyrë funksionimi (kanë një bandë të gjerë brenda 100 MHz) kanë një gamë të mirë të zbulimit të sinjaleve radar. Shumica e detektorëve modernë të radarëve veprojnë në këtë fushë.
 3. Akorduar në vargun Ka. Kjo është teknologjia më e përparuar. Bandwidth në pajisje të tilla është rreth 1300 MHz. Një tipar tjetër i pajisjeve të tilla është që sinjali nga radari të kapet një kilometra e gjysmë larg, gjë që lejon shoferin të shmangë ngadalësimin e papritur. Vërtetë, nëse tregu shet pajisje të shënuara "Super Wide" (tregon që pajisja operon në këtë gamë), atëherë ky është një produkt i palicensuar, sepse ende nuk ka kaluar certifikimin.
🚀Më shumë për temën:
  Test ADAC 2010 Goma Dimërore: 185/65 R15 T dhe 225/45 R17 H
Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Një zhvillim tjetër inovativ duhet të përmendet veçmas. Këta detektorë janë të aftë të njohin sinjalet nga skanuesit lazer. Vërtetë, produkte të tilla do të kushtojnë shumë para, prandaj nuk janë të njohura në vendet e hapësirës post-sovjetike.

Sa i përket parimit me të cilin përpunohet sinjali në bllok, ekzistojnë tre lloje të pajisjeve:

 1. Analoge Ky lloj i detektorit të radarëve është tashmë i vjetëruar. Ato kanë shumë disavantazhe, përfshirë një gamë të vogël, si dhe aftësinë për të marrë shumë sinjale të huaj. Shpesh, pajisjet e tilla njohin sinjale të tjera, të tilla si funksionimi i një skaneri, për shkak të së cilës shoferi njoftohet vazhdimisht në mënyrë të gabuar për praninë e një radari në rrugë.
 2. Digital. Pajisjet më moderne dallohen nga shpejtësia e lartë e përpunimit të sinjalit hyrës. Ato janë të pajisura me mikroprocesorë, dhe marrësi shkaktohet në distancën më të madhe. Pajisja filtron gjithashtu sinjale të rreme, në mënyrë që të ndizet vetëm kur makina hyn në rrezen e radarëve.
 3. Hibride. Sot ky është modifikimi më i zakonshëm. Një pajisje e tillë është e lirë, por numri i pozitivëve të rremë minimizohet. Sinjalet hyrëse përpunohen shpejt, gjë që lejon shoferin të ulë shpejtësinë e automjetit paraprakisht.

Çfarë është një detektor i mirë i radarëve?

Parametri më i rëndësishëm që përcakton një detektor të besueshëm të radarëve është aftësia për të përcaktuar numrin maksimal të modeleve të radarëve. Idealisht, gjithçka. Për këtë arsye, duhet të përqendroheni në një model që funksionon në kufijtë e përmendur më sipër. Zgjedhja nuk duhet të ndalet në opsionin më buxhetor. Një pajisje me kosto të ulët do të njohë një numër të vogël të modifikimeve të pistoletës.

Faktori i dytë që e karakterizon pajisjen si efektiv është numri i pozitiveve false. Kur pista është e qartë dhe pajisja sinjalizon vazhdimisht praninë e radarëve, shoferi mund të relaksohet dhe të fillojë të injorojë paralajmërimin e vërtetë. Disa modele kanë mënyrën e nënshkrimit. Ky është një lloj kujtese për sinjalet jo tipike për radarët (për shembull, kur një makinë kalon ndërtesat me dyer automatike).

 
Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Shumë prodhues të detektorëve modernë përshkruajnë nënshkrimet e pajisjeve të ndryshme të transmetimit në mënyrë që aksesorët e makinave të mund të njohin se cili sinjal po i dërgohet marrësit. Radarët e policisë gjithashtu kanë karakteristikat e tyre dalluese. Secili model ka karakterin e tij unik të punës, falë të cilit detektorët mund të njohin edhe modifikimet e skanerëve. Një opsion i shkëlqyeshëm nga kjo kategori është nga kompania Neoline. Modeli quhet X-COP 7500s.

Parametri i tretë që duhet të drejtohet është prania e modulit GPS. Veçori e këtij modifikimi është se, përveç detektorit të sinjalit, vendndodhja e pikave të palëvizshme të regjistrimit foto-video të shkeljeve është programuar në memorien e njësisë. Sensori pa tel zbulon pozicionin e tij në hartë dhe paralajmëron shoferin se po i afrohet pikës së kontrollit.

Ky funksion rezulton të jetë praktik në rastin e pikave të kontrollit që ndodhen në një distancë të caktuar nga njëra-tjetra. Në raste të tilla, matjet e shpejtësisë mund të bëhen jo me anë të emetimeve të sinjalit në një frekuencë specifike, por duke fotografuar automjetet në secilën pikë kontrolli. Nëse makina ka përshkuar distancën më shpejt sesa pritej, shoferi do të marrë një "letër lumturie".

Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Çmimi i një pajisjeje të tillë nuk do të jetë domosdoshmërisht i lartë. Një nga opsionet e buxhetit është modeli Signature Excellent nga marka SHO-ME. Vendndodhja e pikave të kontrollit të palëvizshëm është e qepur në kujtesën e bllokut. Kur blini këtë pajisje, duhet të sqaroni se cila kartë është ngarkuar në të, në mënyrë që të mos funksionojë që në një vend të caktuar pajisja të mos japë paralajmërime me cilësi të lartë për postimet e palëvizshme.

Ndërtimi: çfarë është më mirë?

Detektorët e radarit automobilistik janë në dispozicion në tre versione:

 • Në formën e monobllokut. Të gjithë elementët e pajisjes janë të vendosura në një strehim, i cili zakonisht fiksohet në kroskot ose në zonën e pasqyrës së pasme. Disa modele kanë një ekran të vogël, i cili paralelisht mund të funksionojë si regjistrues video.
 • Një pajisje e përbërë nga njësi të veçanta. Zakonisht janë dy prej tyre. Njëri përmban të gjithë sensorët, një marrës dhe një njësi kontrolli, dhe tjetri përmban një aparat fotografik (nëse funksioni i regjistruesit përdoret gjithashtu), një ekran dhe një panel kontrolli për vendosjen e mënyrës së dëshiruar.
 • Dizajn i kombinuar. Nëse llojet e mëparshme të pajisjeve mund të mos kenë një funksion të regjistruesit të videos, atëherë modelet e kombinuara janë domosdoshmërisht të pajisura me të. Çmimi i modifikimeve të tilla është më i lartë, pasi pajisja regjistruese duhet të ketë funksione të përparuara dhe një aparat fotografik me cilësi të lartë. Kompania e lartpërmendur Neoline ofron një modifikim të mirë të pajisjes së kombinuar - modelin X-COP 9300c.
🚀Më shumë për temën:
  10 modele përpara kohës së tyre ... në shumë mënyra

Metoda e montimit: shirit ose gota thithëse?

Rregullimi i pajisjes varet nga sa aktivisht përdoret detektori. Pra, kur një shofer vozit rreth një qyteti të njohur, veçanërisht nëse është një metropol, atëherë ai tashmë mund të mësojë të gjitha vendet e palëvizshme të ndreqjes së shkeljeve. Mund të ketë kaq shumë radarë në një zonë të tillë sa që sensori do të lëshojë bip gjatë gjithë udhëtimit, gjë që është shumë e bezdisshme.

Shoferë të tillë zakonisht e lidhin pajisjen kur shkojnë në një udhëtim të gjatë nëpër qytete të panjohura. Pika e një shtojce të palëvizshme zhduket kur një udhëtim i tillë planifikohet një herë në vit.

Ekzistojnë tre lloje të montimeve që përdoren në këtë lloj pajisje:

 1. Pinjoll Ky kapës përdoret zakonisht për montimin e xhamit të xhamit. Disa shoferë nuk i përdorin elementet e përfshira në çantë, sepse nuk mbajnë mirë, veçanërisht në nxehtësi, dhe blejnë një analog më të mirë. Disavantazhi i këtyre llojeve të montimeve është se me lëkundje të fortë, e cila nuk është aq e pazakontë kur ngasni në rrugë moderne, pajisja mund të bjerë dhe të dëmtohet. Një pengesë tjetër - zakonisht modele të tilla janë të pajisura me një kllapa të veçantë, e cila shpesh duket shumë e rëndë.Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari
 2.  Shirit i dyanshëm. Ky lloj siguron një fiksim të përhershëm të strehimit të detektorit. Isshtë më mirë të përdorni këtë metodë nëse ekziston një shtresë shtesë në të cilën futet pajisja. Kjo lejon që aksesori të hiqet kur makina lihet në një parking të hapur, të pambrojtur.Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari
 3. Rrogoz anti-shqip. Nuk është e pazakontë të gjesh qilima shumëfunksionalë në dyqanet e aksesorëve të makinave. Ato mund të përdoren për telefonat mobil, si dhe për pajisjet në fjalë. Përkundër lehtësisë së instalimit, ky shul ka një pengesë të konsiderueshme - kur kthehet, forca inerciale do të bëjë punën e saj, dhe detektori mund të bjerë dhe të prishet. Por për të përdorur pajisjen, nuk keni nevojë të prishni dizajnin e brendshëm - nuk ka kllapa dhe mbulesa të spikatura. Plus, ju mund të zgjidhni ngjyrën e tapetit që të përputhet me stilin e brendshëm. Një material i ngjashëm duhet të përdoret në modelet e makinave, paneli i të cilave ka sipërfaqe të sheshta horizontale.Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Funksionet kryesore: çfarë nevojiten?

Ky parametër varet drejtpërdrejt nga pajisjet që përdor policia në një zonë të veçantë, si dhe nga aftësitë materiale të pronarit të makinës. Quiteshtë mjaft e qartë se me rritjen e funksionalitetit të pajisjes, çmimi i saj do të rritet. Nëse nuk ka përvojë në përdorimin e aksesorëve të tillë, duhet të përqendroheni në reagimet e shoferëve me përvojë.

Të gjithë detektorët ndahen në mënyrë konvencionale në tre kategori për sa i përket funksionalitetit:

 1. Modifikim i thjeshtë. Në thelb, pajisjet e tilla duken si një kuti e vogël e sheshtë me disa butona për vendosjen, si dhe një shirit me tregues me ngjyra të ndryshme. Ndërsa afroheni me vendin e fiksimit të shpejtësisë, gjithnjë e më shumë LED do të ndizen. Paralelisht, shumë pajisje lëshojnë një bip.
 2. Klasa e mesme. Përveç funksioneve themelore, pajisja ka një ekran të vogël, i cili shfaq pozicionet e cilësimeve ose informacionin në lidhje me afrimin ndaj radarit.
 3. Në modifikime më të përparuara, prodhuesi shton monitorimin e shpejtësisë aktuale të transportit dhe shpejtësisë së lejuar për një seksion specifik. Opsionet e tjera tashmë janë lënë në diskrecionin e markës. Vozitësi vetë mund të përcaktojë nëse ka nevojë për funksione të tilla apo jo.
Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Shumica e detektorëve kanë një buton për të fikur njoftimin e zërit, si dhe një ndërprerës të modalitetit të shpejtësisë, për shembull, kur një shofer largohet nga qyteti, atij i lejohet të lëvizë me një shpejtësi më të lartë, kështu që ai kalon në mënyrën e autostradës në mënyrë që pajisja të njoftojë kur i afrohet radarit shumë më herët sesa në qyteti

🚀Më shumë për temën:
  Zëvendësimi i cilindrit kryesor të frenave në Grant

Karakteristikat e çmimit

Ashtu si me çdo produkt makine, detektorët e automjeteve mund të jenë të lira, të shtrenjta dhe me rreze mesatare. Ja se çfarë të presësh nga secila kategori individuale:

 • Versioni i buxhetit është i pajisur me një grup minimal të funksioneve dhe diapazoni i funksionimit është i kufizuar vetëm nga radarët kryesorë, të cilët zakonisht veprojnë në të njëjtën frekuencë. Pajisjet e tilla nuk janë në gjendje të zbulojnë pajisjet moderne që po shfaqen gjithnjë e më shumë në arsenalin e policisë. Shembuj të detektorëve në këtë kategori janë modelet nga Crunch (prodhim Korean) ose Whistler. Kur planifikoni blerjen e këtij modifikimi, duhet pritur që kostoja e tij të jetë brenda 150 dollarëve.
 • Kategoria mesatare e çmimeve. Për pajisje të tilla, tashmë do të jetë e nevojshme të paguani nga 200 në 500 USD. Përveç funksionalitetit të zgjeruar, përdoruesi do të paguajë edhe për emrin e ndërmarrjes, sepse ka pak besim te markat e panjohura, dhe ata që tashmë janë vendosur në treg vendosin shiritin e tyre të çmimeve. Më të njohurat janë modifikimet e ndryshme të Stinger ose Beltronics.Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari
 • Segmenti i përparësisë. Ndër produktet në këtë rang çmimesh do të ketë modele me grupin maksimal të funksioneve. Duhet pranuar që edhe nëse një automobilist është i gatshëm të paguajë rreth një mijë dollarë për blerjen e një detektori të tillë radari (dhe madje edhe më shumë për opsionet më ekskluzive), atëherë disa opsione mbeten të papërdorura. Por ata në mënyrë të përsosur filtrojnë sinjalet e huaja dhe menjëherë paralajmërojnë shoferin për pikën e kontrollit. Përveç kësaj, ato mund të rifreskohen nën radarët e rinj të policisë që janë shfaqur.

Distanca e njoftimit: sa duhet të jetë?

Përveç përcaktimit cilësor të sinjalit të radarit, detektori duhet të paralajmërojë shoferin për kontrollin paraprakisht. Prandaj, kur vendosni për modelin e pajisjes, duhet t'i kushtoni vëmendje këtij parametri.

Zakonisht, kur modaliteti "pista" është i ndezur, shoferi njoftohet 500 metra ose një kilometër para pikës së fiksimit. Edhe nëse shoferi e ka tejkaluar pak shpejtësinë, kjo distancë është e mjaftueshme që automobilisti të ngadalësojë.

Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

"Problemi" i vërtetë për shkelësit janë radarët, të cilët regjistrojnë shpejtësinë e tërheqjes së automjeteve. Në këtë rast, shumica e detektorëve nuk punojnë, pasi që sinjali nuk drejtohet drejt marrësit. Një model i tillë i radarëve u prezantua për të llogaritur shkeljen e kufirit të shpejtësisë nga motoçiklistët, targa e të cilave është e vendosur në pjesën e pasme, prandaj, pistoletat ballore nuk u interesojnë.

Markat më të mira

Këtu është një renditje e markave të njohura që ofrojnë detektorë cilësorë radari:

 • Hapen dy ndër kompanitë kryesore - Cobra, Whisler. Produktet e tyre janë të klasit premium.
 • Valentine One, Escort dhe Beltronics konsiderohen gjithashtu balena në këtë zonë. Këto kompani kanë zhvilluar pajisje të tilla për mjaft kohë, në sajë të së cilës secili model ka funksionalitetin që i nevojitet vërtet shoferit, dhe gjithashtu ka besueshmëri të lartë. E vetmja pengesë është çmimi mjaft i lartë.
 • Pajisjet nga Supra, Sho-Me dhe Crunch janë shumë të popullarizuara. Këta detektorë radari kanë një raport të mirë të performancës së çmimit.
 • Nga opsionet më pak të kushtueshme, produktet e Neoline, SilverStone F1 dhe Park City janë me cilësi të mirë.
 • Modifikimet nga Inspektori dhe Karkam janë të popullarizuara në mesin e pajisjeve shtëpiake.

Duke përfunduar rishikimin, ia vlen t'i kushtohet vëmendje një pyetjeje tjetër: a ia vlen të blini një model të detektorit të buxhetit? Në këtë rast, përgjigjja është e qartë: jo. Arsyeja për këtë është probabiliteti i ulët për të qenë në gjendje të zgjeroni gamën e pajisjes. Kur policia kalon në radarë të rinj, shumica e detektorëve thjesht ndalojnë punën dhe nuk ka asnjë mënyrë për t'i azhurnuar ato.

Për këtë arsye, është më mirë të gërmoni pak dhe të blini një model më të shtrenjtë. Epo, detektori më i besueshëm i radarëve është vëmendja e shoferit dhe respektimi i rreptë i rregullave të trafikut.

Këtu është një përmbledhje e shkurtër video e disa modifikimeve të njohura të detektorit të radarëve:

Zgjedhja e detektorit më të mirë të radarëve 2020: Sho-me, iBOX, SilverStone F1 ose Neoline | TEKNOMODI

Pyetje dhe Përgjigje:

Çfarë tregon radari? Është një pajisje që përcakton shpejtësinë me të cilën lëviz një automjet. Pajisje të tilla janë radio frekuenca dhe lazer.

Çfarë është radari në një makinë? Ky është një marrës i posaçëm për sinjalet e radios të emetuara nga radari i policisë. Shumica e modifikimeve rregullojnë sinjalin e radarit dhe njoftojnë shoferin për matjen e shpejtësisë së makinës.

Për çfarë shërben një detektor radar? Disa drejtues e quajnë një detektor radari një detektor radar, megjithëse këto janë pajisje të ndryshme. Antiradar bllokon sinjalin e radarit të policisë dhe nuk mat në mënyrë adekuate shpejtësinë e makinës.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Këshilla për shoferët » Si të zgjidhni dhe të blini një detektor radari

Shto një koment