Si të hiqni vidën? #NOCARShto

Përmbajtje

Duke u përpjekur të riparoni vetë makinën, duhet të merrni parasysh faktin se në rrugën tonë do të hasim shumë pengesa. Disa do të jenë më të rënda, të tjera pak më pak, por disa do t'i hasim patjetër. Sidomos nëse makina jonë është tashmë disa vjeçdhe aty-këtu shohim ndryshk. Riparimi i një makine të tillë mund të kërkohen mjete të specializuara që ne nuk e kemi domosdoshmërisht. Çfarë mund të bëjmë për t'i bërë riparimet tona efektive? Çfarë duhet të bëni me vidhat e mbërthyera dhe të ndryshkura? 

Një çelës i mirë është çelësi i suksesit!

Pretendimi është i qartë, por ende shumë njerëz përpiqet të zhbllokojë bulonat ose pjesët e tjera të makinës me çelësa që nuk përputhen. Kjo ndodh sepse ne ose nuk dimë çfarë të bëjmë, ose mendojmë se mund ta bëjmë pa mjetin e duhur. Dhe kjo është shpesh e vërtetë - disa kombinime u shfaqën në privatësinë e garazhit dhe vidhosja është hequr. Sidoqoftë, duhet të jeni të vetëdijshëm se puna me mjete të këqija dhe të papërshtatshme do të rrisë ndjeshëm kohën dhe mund të dëmtojë elementin e zhveshur. Për të menduar për Riparimi i makinave DIY, do të marrim një sërë mjetesh të nevojshme. Megjithatë, mos blini çelësat më të lirë, sepse me shumë mundësi do të shkatërrojmë kokat e vidhave. Ne do të investojmë në një grup të mirëqë do ta kemi për shumë vite. Çelësat e foleve, dorezat, kapëse, etj. Disponohen në disa madhësi të ndryshme në madhësi. Për më tepër, bazat mund të kenë një profil të ndryshëm - ato janë të përshtatshme vetëm për vida vetë-përgjimi me një kokë gjashtëkëndore, ose ato mund të jenë universale. Mos harroni se sa më e vogël të jetë vidhosja, aq më të saktë duhet të jenë çelësat.

Lëkundje për problemet

Riparimi i makinave kërkon shumë saktësi dhe saktësi. Ndonjëherë na duhet të arrijmë në vende që vështirë të disponueshme dhe brenda të cilit nuk mund të përdorim një çelës të fortë pa mekanizma. Pastaj vjen ndihma dorezë e arpionit... Kjo pajisje inteligjente nuk kërkon heqjen e çelësit nga kapaku dhe riinstalimin e tij, gjë që është veçanërisht e vështirë në vendet me akses të dobët, por mjafton. lëvizjet e shkurtra të dorezës (disa ose disa dhjetëra hapa) përpara dhe mbrapa, për shkak të të cilave Zhvidhosni ose shtrëngoni vidën e vetëpërgjimit. Më fitimprurëse për të blerë arpion i kompletuar me koka, i paketuar në një kuti praktike dhe garanton përputhshmërinë e të gjithë komponentëve.

🚀Më shumë për temën:
  Mos shtypni, përndryshe do të prishni! Pse makinave moderne nuk u pëlqen të ndezin krenarinë?

Nëse zhurma nuk funksionon ... merrni një Coca-Cola

Duhet mbajtur mend se zhurma, megjithë avantazhet e saj të pamohueshme, jo i përshtatshëm për lirimin e vidhave të mbërthyera dhe të ndryshkura. Atij nuk i pëlqen shumë rezistenca, prandaj, nëse përpiqeni të zhbllokoni diçka me forcë, mund ta dëmtoni mjetin. Për të përdorur zhurmën, fillimisht duhet të lirojmë bulonën me një çelës të fortë dhe të fortë, pastaj përdorni arpionin për veprime të mëtejshme. Nëse kemi një problem me një vidë të ndryshkur të mbërthyer, mund ta provojmë liroj coca colaą... Do të funksionojë kur produktet tona të pjekura nuk janë ende ekstreme. Megjithatë, nëse kjo nuk funksionon, atëherë do të ketë buloni është i ndryshkur mirë, ka shumë të ngjarë nga jashtë. Në raste të tilla, një pije e thjeshtë nuk mjafton.

Si të hiqni vidën? #NOCARShto

Mekanik vs amator

Смотреть mekanik makinash pune, ndoshta nuk do ta vëmë re Coca-Cola në punishtet e tyre. Ata preferojnë një mënyrë paksa të ndryshme për t'u marrë me vidhat e ndryshkura dhe shtrënguese. Le të hedhim një vështrim në metodat e tyre:

  1. E para është metodë termike - ngrohja e elementit në të cilin vidhoset vidhosja, në mënyrë që të zgjerohet nën ndikimin e temperaturës, gjë që e bën të lehtë heqjen e lidhjes. Në rastin e arrave, rasti duket pak më pak i gjallë - është mirë që të ngrohni vetë arrën, gjë që mund të jetë e vështirë për shkak të madhësisë së saj. Ndonjëherë, megjithatë, është e mjaftueshme që të shpërthejë të gjithë komponentin me ajër të nxehtë për të shkëputur elementët individualë. Si amator, ndoshta nuk keni në dorë të gjithë arsenalin e mjeteve për punëtorinë, kështu që po pyesni veten se çfarë të ngrohni. Epo, gjithçka që ju nevojitet është një armë e vogël ngrohëse ose një djegës miniaturë, domethënë gjëra që mund të jenë të dobishme në situata të ndryshme, kështu që ia vlen të pajisni punëtorinë tuaj me to.
  2. Mënyra e dytë përdorimi i një agjenti depërtues - Ndonjëherë mjafton të spërkatni zonën e pjekur me një preparat të përshtatshëm, i projektuar për të depërtuar në zonat e ndryshkura dhe për të depërtuar midis zonave të pjekjes, në mënyrë që të sigurojë lëvizjen e fugave të vështira për t'u kaluar. Kur blini këtë lloj produkti, zgjidhni një prodhues me reputacion, për shembull Liqui Moly, atëherë do të jemi të sigurt se ky produkt do të funksionojë vërtet.
  3. Metoda e tretë është - përdorimi i një ilaçi shumëfunksional - nuk është aq efektiv sa homologu i tij depërtues, por është mirë ta keni në garazhin tuaj. Pas aplikimit në vidë, do të duhet të prisni pak derisa droga "kafshon". Kjo mund të zgjasë nga disa deri në disa dhjetëra minuta. Kjo do të jetë më efektive për vidhat që nuk janë shumë të mbyllura dhe të mbyllura.
  4. Mënyra e katërt është lirojini shumë vidhat e gërryerasa për t'i mbrojtur ato për të parandaluar korrozionin. Për këtë përdoret pastat e montimit, veçanërisht bakri. Ato parandalojnë bllokimin e vidave pasi janë rezistente ndaj nxehtësisë. Gjithashtu i dobishëm për sigurinë drogë shumëfunksionale, i cili gjithashtu ka veti anti-korrozioni - kur blini një produkt, kushtojini vëmendje cilësisë së tij, sa më i mirë të jetë produkti që blini, aq më i gjithanshëm dhe më i vlefshëm do të jetë efekti i tij. Kompania e njohur Liqui Moly, krijoi ajo aerosol multifunksional i cili jo vetëm ka veti mbrojtëse dhe kundër korrozionit, por gjithashtu zhvendos ujin nga sistemet elektrike dhe e bën më të lehtë ndezjen e motorit.
🚀Më shumë për temën:
  Si mund ta çaktivizoj ESP nëse nuk ka një buton përkatës?

Ndonjëherë mjafton një ide

Problemi më i zakonshëm me vidhat ndodh gjatë lirimi i rrotave... Dhe është në këtë rast që zgjidhja është mjaft e thjeshtë - për faktin se kemi shumë hapësirë, ne mund të përdorim mjete të gjata, të cilat lehtësojnë zhvidhosjen.Për të hequr siç duhet bulonën nga rrota, mjafton të marrësh një çelës të gjatë. Nëse ende nuk mundemi, mund të aplikojmë çelësi zgjatuesbërë, për shembull, nga një tub i gjatë. Sigurisht që ka gjithmonë rrezik thyej bulonën, kështu që mos harroni të lubrifikoni bulonat në mënyrë që kur ndërroni rrotat të mund të hiqni me sukses edhe ato që nuk janë prekur për një kohë të gjatë.

Keni nevojë për këshilla për një makinë? Sigurohuni që të shikoni blogun dhe seksionin tonë këshilla... Ekipi i Nocar-it po përpiqet vazhdimisht të këshillojë shoferët për çështjet më të rëndësishme.

Burimet e fotove: avtotachki.com ,,, wikipedia

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Si të hiqni vidën? #NOCARShto

Shto një koment