Si të rregulloni një radiator që rrjedh? #NOCARShto
 

Përmbajtje

Një radiator që rrjedh nuk është një problem i vogël. Ne nuk mund ta lëvizim makinën pa ftohës, sepse sistemi i ftohjes është përgjegjës për ruajtjen e temperaturës optimale të funksionimit të motorit të makinës dhe parandalimin e mbinxehjes së tij. Është e rëndësishme që sistemi i ftohjes të jetë i mbyllur dhe ftohësi të jetë i cilësisë së duhur. Le të mos i marrim lehtë rrjedhjet e ftohësit, sepse mungesa e tij mund të ketë pasoja shumë të rënda.

Si është lëngu dhe uji?

Shumë njerëz pyesin pse të mos përdorin vetëm ujë në sistemin e ftohjes në vend të një lëngu të veçantë. Fakti është se makinat moderne janë të dizajnuara në atë mënyrë që sistemi i ftohjes merr nxehtësi nga motori përmes ftohësit, dhe më pas lëshojini në mjedis në një ftohës ose shkëmbyes nxehtësie. Prandaj, uji nuk mund të përdoret, pasi nuk thith nxehtësinë në të njëjtën masë si lëngjet speciale. Përveç kësaj ka një numër aditivësh në ftohëspër të mbrojtur të gjithë sistemin nga korrozioni. Nëse për ndonjë arsye duhet të përdorim ujë, zgjidhni vetëm ujë të demineralizuar, sepse uji i zakonshëm do të shkaktojë korrozion dhe formim shkallësh që mund të dëmtojë të gjithë sistemin.

Diagnoza nuk është e lehtë

Megjithëse ftohësi është mjaft specifik dhe i ndryshëm nga lëngjet e tjera të përdorura në një makinë, është e vështirë të dallosh qartë një rrjedhje, veçanërisht nëse është e vogël. Lloji i lëngut që del nga makina jonë është më i lehtë për t'u kontrolluar kur parkojmë në një sipërfaqe të lëmuar, për shembull, gurë shtrimi, asfalt, beton. Atëherë është mirë të ndjeni momentin kur shfaqet më shpesh një njollë e freskët dhe të lagni një pecetë të zakonshme njëpërdorimshme në njollë. Pëlhura e bardhë e ngopur merr ngjyrë të lëngshme. - nëse është një ftohës, mund të jetë një nga ngjyrat e tij. Dhe ato janë shumë të ndryshme: burgundy, jeshile, rozë, blu, e verdhë dhe madje edhe vjollcë. Në çdo rast, secila prej tyre është e ndryshme në ngjyrë nga vaji. Ju gjithashtu duhet të nuhasni një shami të lagur - aroma e ftohësit është gjithashtu e ndryshme nga aroma e vajit. Sigurisht, shumë varet nga kompania që prodhon produktin, megjithatë, shumica e përdoruesve thonë se kjo është erë pak e ëmbël, ndryshe nga të tjerat.

 
🚀Më shumë për temën:
  Kontrata për shitjen e një makine - çfarë duhet të përmbajë?

Nëse ka shumë pak lëng

Kur rrjedhja është tashmë e rëndësishme, drita treguese në panelin e kontrollit do të na tregojë se diçka nuk është në rregull. Sigurisht, kjo nuk duhet të ndodhë menjëherë - ndonjëherë ajri hyn në sistem përmes një rrjedhjeje, duke mbushur rezervuarin e zgjerimit, duke "zëvendësuar" lëngun që qarkullon në sistemin e ftohjes. Nëse do kontrolloni gjendjen e ftohësit kur motori është i ftohtë, pothuajse me siguri nuk do të vërejmë asnjë devijim. Vetëm në temperatura të larta presioni do të rritet, duke bërë që lëngu të rrjedhë përmes rrjedhjeve të vogla. Secila prej tyre do të rritet me kalimin e kohës. Defekti do të jetë plotësisht i dukshëm kur jemi në trafik. Nëse shohim avull që del nga poshtë kapuçit dhe një shigjetë që tregon në drejtim të fushës së kuqe, kemi momentin e fundit për të fikur motorin pa pasoja të rënda.

Mbani mend: Asnjëherë mos e hiqni kapakun e radiatorit kur motori është i ngrohtë. Mund të të djegë!

Si ta rregulloj rrjedhjen?

Eliminimi i rrjedhjeve është i lehtë nëse e dimë fajtori për humbjen e ftohësit është radiatori. Pastaj thjesht investoni në një të re, instaloni në vendin e duhur, mbushni sistemin me lëng dhe drejtojeni. Është më keq nëse nuk e dimë saktësisht se ku rrjedh, dhe mund të ketë shumë vende: nga koka e plasaritur, pompa e konsumuar e ftohësit, zorrët e dëmtuara të gomës, tubat metalikë të ndryshkur dhe të shpuar deri te kapëset e ndryshkura. Atëherë diagnoza do të marrë më shumë kohë. Por le të mos dorëzohemi - spërkatja në beton, asfalt ose kalldrëm do të na ndihmojë të përcaktojmë se ku të kërkojmë dëmtime në shasi. Nëse është i vogël, një aplikacion i dedikuar mund të jetë i mjaftueshëm. izolues radiatorie cila do të vuloset rrjedhje të vogla dhe mikroçarje, dhe në përgjithësi mbron dhomën e djegies nga dëmtimi i shkaktuar nga hyrja e ftohësit. Këta lloj izoluesish (nëse prodhohen nga kompani të mira si Liqui Moly) mund të përdoren edhe për qëllime parandaluese.

 
🚀Më shumë për temën:
  Efekti ksenon pa kosto ksenoni. Llamba halogjene që shkëlqejnë si ksenon

Si të rregulloni një radiator që rrjedh? #NOCARShto i ri kundër tubit të radiatorit të ndryshkur

Zëvendësimi i një radiatori nuk është aq i vështirë

Zëvendësimi i një radiatori nuk është një detyrë shumë e vështirë nëse kemi një makinë me një rrugë të mirë. Fillimisht hiqni kapakët dhe pjesët e tjera që pengojnë heqjen e radiatorit, më pas veproni si më poshtë:

  1. Filloni të hiqni linjat e ujit
  2. Para se të lëvizni pjesën e poshtme, vendosni legenin
  3. Zhvidhosni montimin e radiatorit
  4. Mund të shkëputim lidhësit plastikë dhe telat elektrikë nga sensorët.
  5. Ne heqim radiatorin e vjetër
  6. Pas transferimit nga një ftohës i vjetër në një të ri, aksesorë shtesë (për shembull, sensorë), si dhe mbështetës dhe lidhës që nuk përfshihen në grupin e ri, vendosni ftohësin e ri në vendin e duhur
  7. Ne e lidhim montimin
  8. Ne vendosëm mbulesa, tuba uji
  9. Ne lidhim sensorët, duke u siguruar që asnjë nga vrimat në radiator të mos mbetet e hapur.

Mbani mend: Trajtimi i fundit mbushja e sistemit me ftohës dhe largimi i ajrit prej tij... Mos kapni për produkte "supermarket" - blini një lëng që do të mbrojë të gjithë sistemin e ftohjes së makinës nga korrozioni, mbinxehja dhe ngrirja, oferta jonë është Liqui Moly GTL11 ka parametra dhe aksesorë të shkëlqyer që ju lejojnë ta përdorni për një kohë të gjatë.

Po kërkoni rekomandime të tjera të NOCAR-it? Shikoni blogun tonë: Nocar - Këshilla.

, avtotachki.com,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Si të rregulloni një radiator që rrjedh? #NOCARShto

Shto një koment