Testet e testimit të një Peugeot 3008 autonome vazhdojnë
 

Testet e testimit të një Peugeot 3008 autonome vazhdojnë

Testet përfshijnë vozitjen në autostradë dhe ngasjen nëpër një stacion pagese.

Ekipi i PSA po teston karakteristika të reja në automjetin e tyre autonom. Testet përfshijnë vozitjen në një autostradë me shpejtësi normale, kalimin e një stacioni të pagesave offline dhe dy skenarë të tjerë sfidues: drejtimi autonom në një pjesë të rrugës që po rregullohet dhe ndalimi automatik në një vend të sigurt nëse shoferi nuk mund të marrë kontrollin në rast të rrethanave të paparashikuara ... rrethanat

Momente të reja provash ndodhën më 11 korrik në A10 dhe A11 midis Durdan dhe Ablis.

Grupi i kamerave dhe radarëve nuk përshtatet shumë estetikisht në kryqëzimin eksperimental dhe kompjuteri i kontrollit zuri të gjithë bagazhin. Sidoqoftë, siç ndodh shpesh në raste të tilla, kjo është kostoja e testimit. Pas zhvillimit të të gjithë teknologjisë, më vonë do të jetë e mundur t'i kushtohet vëmendje sensorëve më të padukshëm dhe një "tru" kompakt.

 

Ne kemi parë prototipa me kontroll autonom më shumë se një herë. Por në shumicën e rasteve këto janë makina demo. Një mision më pak i dukshëm, por më i rëndësishëm i është caktuar një flote prototipesh të përgatitur nën programin AVA (Automjet Autonom për të Gjithë). Më pëlqen ky autostradë autonome Peugeot 3008, e cila po merr pjesë në eksperimente të vazhdueshme.

Grupi PSA pretendon se automjeti i tij autonom e kaloi atë për herë të parë përmes një pike pagese, dhe kjo ndodhi në 2017. Në atë kohë, ekzistonte një prototip i bazuar në Citroen C4 të Picasso. Në vitin 2018, siç e dini, prototipet autonome Renault dhe Hyundai u përballën me një detyrë të ngjashme, dhe tani shqetësimi PSA po punon në këtë veprim. Equallyshtë po aq e rëndësishme të gjesh një ndalesë të sigurt në një skenar kur, për shembull, shoferi sëmuret, ose shfaqet një pengesë e pakapërcyeshme në rrugë, ose moti përkeqësohet ndjeshëm - në përgjithësi, në kushtet kur automatizimi nuk mund të vazhdojë më lëviz.

🚀Më shumë për temën:
  Test drive kontinental përdor inteligjencën artificiale

Për të kaluar përmes pikës së pagesës, është e nevojshme të instaloni pajisje në vetë pikën, duke dorëzuar një leje për të kaluar makinën dhe duke treguar "hyrjen" e saktë. Për më tepër, lidhja me infrastrukturën rrugore ndihmon për të vendosur paraprakisht procedurën për tejkalimin e seksionit nën riparim.

 

Në të gjitha rastet, ndihma për automjetin autonom është bashkëpunimi me rrjetin rrugor. Partneri i PSA, VINCI Autoroutes, një nga operatorët më të mëdhenj të rrjetit rrugor në Evropë dhe i përfshirë në zhvillimin e infrastrukturës së tij (përfshirë teknologjitë dixhitale), është përgjegjës për këtë pjesë të projektit. Francezët theksojnë se lloje të ndryshme të transmetuesve të autostradës mund t'i japin makinës informacion shtesë që nuk është i arritshëm vetëm nga sensorët e navigimit dhe të jashtëm. Kjo pasuron informacionin që kompjuteri merr parasysh kur përcakton veprimet e tij të mëtejshme. Grupi PSA shpreson që rezultatet e eksperimentit do të merren parasysh në punën për standardizimin e sistemeve të tilla të komunikimit të kryera në Evropë në një numër projektesh si SAM.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Testet e testimit të një Peugeot 3008 autonome vazhdojnë

Shto një koment