Test drive GL 420 CDI vs Range Rover TDV8: Duel i gjigantëve
 

Test drive GL 420 CDI vs Range Rover TDV8: Duel i gjigantëve

Deri më tani, Range Rover dhe Mercedes nuk janë afruar kurrë me njëri-tjetrin sa tani. Të dyja kompanitë tani kanë një SUV luksoze me madhësi të plotë me një naftë me tetë cilindra në gamën e tyre. Test krahasues i Range Rover TDV8 dhe Mercedes GL 420 CDI.

Një nga qëllimet e GL është rrëzimi i Range Rover. Për këtë qëllim, modeli ka një trup të menduar me kujdes të dimensioneve gjigande, një motor të pastër dhe njëkohësisht një motor dizel me tetë cilindra tepër të fuqishëm. Deri vonë, të paktën për sa i përket kësaj të fundit, Range do të kishte qenë e papërgatitur, por sot situata është e ndryshme: Britanikët kanë krijuar për herë të parë një version me naftë me tetë cilindra të modelit, i cili zhvillon një mbresëlënëse 272 kf. nga

Karakteri dizel i britanikëve mund të njihet vetëm në vend ose kur ngasni me shpejtësi shumë të ulët. Përndryshe, pjesa e brendshme e makinës mbetet aq e këndshme e hequr nga çdo irritues nga bota e jashtme sa në një Mercedes. Për më tepër, vlerat më të ulëta të fuqisë dhe momentit rrotullues të motorit 3,6 litërsh krahasuar me performancën e Mercedes GL ndikojnë në matjet e performancës, por në praktikë kjo rrethanë mbetet thuajse pa u vërejtur nga pikëpamja subjektive. Transmisioni ZV i TDV8 ka gjashtë ingranazhe, ndërsa rivali gjerman mburret me një familje, por në praktikë gjithashtu mbetet i vështirë për t'u parë - kutia e shpejtësisë britanike harmonizohet me motorin Range ashtu si dizajni me shtatë shpejtësi i Mercedes me CDI katër litërsh.

Stili kundrejt dinamikës

 

Me GL, duket se pjesë e idesë është të ofrosh një ide më shumë se Range Rover në çdo mënyrë të matshme objektivisht. Mercedes, për shembull, ofron më shumë hapësirë ​​për bagazh dhe mund të pajiset me shtatë vende si opsion, ndërsa Range qëndron me modelin klasik me pesë vende, por në vend të kësaj krijon një ndjenjë të më shumë hapësirës. Forma klasike e trupit të Range Rover jep një avantazh serioz kur shikohet nga të gjitha anët - ndryshe nga GL, shoferi gjithmonë e di saktësisht se ku është secila pjesë e makinës, tymosja është më e mirë, jo më shumë për shkak të kolonave anësore të hollë.

🚀Më shumë për temën:
  Makinë provë BMW X7 vs Range Rover

Të dy gjigantët mbështeten shumë në komoditetin e ngasjes, me sistemet e pezullimit të ajrit që japin një butësi të jashtëzakonshme mbi çdo pabarazi. Një krahasim i drejtpërdrejtë tregon se drejtimi i Range Rover është paksa indirekt, por edhe më i lehtë. Range Rover TDV8, veçanërisht në versionin Vogue, ofron një fisnikëri që thjesht nuk mund ta merrni diku tjetër në klasën e tij dhe pajisjet ekstravagante. Me Mercedes GL 420 CDI, shumë prej artikujve standardë të Range Rover TDV8 paguhen ekstra. Në fund të fundit, nuk ka një fitues të qartë, dhe në këtë provë të veçantë nuk mund të ketë. E megjithatë: Range Rover elegant dhe i sofistikuar është pak më inferior në pikëpamje se Mercedes GL 420 CDI.

2020-08-30

 
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Test Drive » Test drive GL 420 CDI vs Range Rover TDV8: Duel i gjigantëve

Shto një koment