Çfarë duhet të dini përpara se të investoni në LPG?

Përmbajtje

Çmimi i gazit është shumë më tërheqës për pronarët e automjeteve sesa benzina, kështu që shumica e shoferëve vendosin të instalojnë LPG pa hezitim. A shpërblehet? A i përshtatet ndonjë makine kjo zgjidhje? Sot, veçanërisht për ju, do të diskutojmë gjithçka që duhet të dini përpara se të kaloni nga benzina në gaz. Jeni interesant? Le të fillojmë!

A është vërtet fitimprurëse të ngasësh me gaz?

Nëse ngasja me benzinë ​​shpërblehet vërtet apo jo, është legjendare. Disa thonë po sepse kjo nuk mund të mohohet çmimi i benzinës është i lartë... Kështu thonë të tjerët kjo benzinë ​​është më e lirë, pasi harxhon 15-25% më shumë në drejtim të makinës sesa benzinadhe përveç kësaj, kostoja e instalimit të GLN-së nuk është gjithashtu më e lira. Pra, si duket në praktikë drejtimi ekonomik i gazit?

Duke marrë parasysh të gjithë faktorët në planin afatgjatë, instalimi i GLN-së është fitimprurës. Edhe pse makina me benzinë ​​digjet më shumë, çmimi i benzinës është 30-40% më i lartë, prandaj, kur llogaritni kostot, është më mirë të investoni në LPG... Paratë e shpenzuara për instalimin e instalimit duhet të paguajnë brenda disa muajsh.dhe më pas shoferi mund të përfitojë i sigurt nga çmimi i ulët i gazit për vitet në vijim.

A është instalimi i LPG-së i përshtatshëm për çdo makinë?

Shumë shoferë pyesin nëse makina e tyre mund të kalojë në gaz. Edhe pse nuk ka asnjë model makine në treg në të cilin do të ishte e pamundur, në fillim ia vlen të merret parasysh nëse është vërtet e dobishme.

Disa modele makinash kërkojnë instalim kompleks që kushton shumë më tepër se kostoja standarde e konvertimit të një makine në gaz.... Atëherë mund të rezultojë se nuk ia vlen të paguani shtesë dhe është më mirë të qëndroni me benzinë, e cila në këtë rast do të jetë më e lirë ekonomikisht.

🚀Më shumë për temën:
  Pajisjet e punishtes

Po benzina?

Vlen të hidhet poshtë miti se pas instalimit të LPG-së, do t'i thoni përgjithmonë lamtumirë benzinës. Shumica e automjeteve me gaz të instaluar kërkojnë gaz gjatë procesit të nisjes.... Motori kalon në gaz vetëm kur arrin temperaturën e duhur prej 20-30 ° C, e nevojshme për të ngrohur kutinë e marsheve.

Përveç kësaj, benzina përdoret mjaft shpesh në i ashtuquajturi injeksion shtesë i benzinës... Për çfarë është ky fenomen? Sistemet e furnizimit me motor dhe gaz funksionojnë paralelisht, por sistemi i benzinës përbën vetëm 5% të konsumit të karburantit dhe gazi për 95% të karburantit. Kjo zgjidhje garanton komoditet dhe mbrojtje të motorit nëse LPG nuk mund të plotësojë 100% të nevojave të motorit për karburant.

Çfarë duhet të dini përpara se të investoni në LPG?

Sa kohë duhet të inspektoni instalimet e GLN-së?

Opinionet janë të ndara kur bëhet fjalë për atë që duhet bërë dhe si të inspektohen instalimet e GLN-së. Disa thonë se ia vlen të kontrollohet një sistem si ky. duke kaluar 10-15 mijë kilometra, ndërsa të tjerët thonë se është më mirë të mos e teproni dhe të lini kontrollin derisa të arrijë kilometrazhi 20-25 mijë kilometra.

Cilido opsion që mendoni se është i saktë, mbani mend atë Inspektimi rutinë i sistemit të GLN-së nuk mund të neglizhohet. Filtrat e gazit konsumohen mjaft shpejt, mund të shfaqen gjithashtu rrjedhje, prandaj është kaq e rëndësishme të kontrolloni rregullisht statusin e instalimit.

Funksionimi i sistemit të LPG

Pyetja shpesh bëhet midis shoferëve: për sa kohë mund të përdorni një sistem efikas të LPG-së. Sigurisht, ia vlen ta kujtojmë këtë të gjitha pjesët janë subjekt i konsumimit dhe jetëgjatësia e disa gjërave nuk mund të parashikohet 100%. Megjithatë, ligji e thotë qartë këtë bombola e gazit mund të përdoret për 10 vjet... Atëherë pronari i makinës ka dy opsione: zgjatni periudhën e vlefshmërisë ose blini një të re... Çfarë është më fitimprurëse? Ndryshe nga pamja Është më mirë të blini një cilindër të ri, sepse çmimi i tij është pak më i lartë, sesa zgjatja e miratimit.

🚀Më shumë për temën:
  Si të kërkoni për pjesë makinash në internet?

Lajmi i mirë është se pjesët e tjera të sistemit të GLN kanë gjithashtu një jetë të gjatë shërbimi. Injektori dhe kutia e marsheve nuk duhet të dëmtohen, para se njehsori të tregojë 100 kilometra të përshkuar... Elektronika cilësore zakonisht përdoret për deri në fund të jetës së shërbimit të automjetit.

Është fitimprurëse instalimi i një sistemi LPG në një makinë. Shpenzimet do të paguajnë brenda disa muajsh dhe do të shijoni një udhëtim të rehatshëm për shumë vite. Mos harroni, përpara se të vendosni të instaloni LPG, zbuloni në detaje nëse ripërpunimi i sistemit të karburantit në makinën tuaj shpërblen vërtet... Nëse jeni duke kërkuar për vaj gazi ose mbrojtje të valvulave, shikoni ofertën tonë në avtotachki.com.

Çfarë duhet të dini përpara se të investoni në LPG?

Kujdesuni për makinën tuaj me ne!

Nëse jeni duke kërkuar për më shumë këshilla për makinën, sigurohuni që të lexoni:

Seriali: Çfarë kërkoni në internet. Pjesa 1: Çfarë duhet të kërkoni kur zgjidhni një makinë të përdorur?

Seriali: Çfarë kërkoni në internet. Pjesa 2: Çfarë është më fitimprurëse për të zgjedhur: pjesë rezervë origjinale apo zëvendësim?

Prite atë,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Çfarë duhet të dini përpara se të investoni në LPG?

Shto një koment