Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës
 

Përmbajtje

Çdo makinë e pajisur me një motor me djegie të brendshme ka të paktën një sistem primitiv të shkarkimit. Isshtë instaluar jo vetëm për të siguruar rehati për shoferin dhe të tjerët. Ky model luan një rol të rëndësishëm në asgjësimin efikas të gazrave të shkarkimit.

Merrni parasysh dizajnin e sistemit të shkarkimit, si dhe opsionet për modernizimin dhe riparimin e tij.

Çfarë është sistemi i shkarkimit të makinës?

Një sistem shkarkimi nënkupton një grup tubash me gjatësi dhe diametra të ndryshëm, si dhe kontejnerë vëllimorë, brenda të cilave ka pengesa. Isshtë instaluar gjithmonë nën makinë dhe është i lidhur me kolektorin e shkarkimit.

 
Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës

Për shkak të dizajnit të ndryshëm të rezervuarëve (mbytësi kryesor, rezonatori dhe katalizatori), shumica e tingujve të gjeneruar si rezultat i funksionimit të njësisë së energjisë shtypen.

Qëllimi i sistemit të shkarkimit të automjetit

Siç sugjeron emri, sistemi është krijuar për të hequr gazrat e shkarkimit nga motori. Përveç këtij funksioni, kjo ndërtim shërben edhe për:

  • Amortizimi i zërit të shkarkimit. Kur ndizet motori, mikro-shpërthimet e përzierjes së karburantit ajër ndodhin në dhomat e punës të cilindrave. Edhe në sasi të vogla, ky proces shoqërohet me përplasje të forta. Energjia që çlirohet është e mjaftueshme për të drejtuar pistonat brenda cilindrave. Për shkak të pranisë së elementeve me struktura të ndryshme të brendshme, zhurma e shkarkimit zbutet nga sforcimet e vendosura në shall.
  • Neutralizimi i mbetjeve toksike. Ky funksion kryhet nga një konvertues katalitik. Ky element është instaluar sa më afër bllokut të cilindrit. Gjatë djegies së përzierjes së ajrit dhe karburantit, formohen gazra helmues, të cilat ndotin shumë mjedisin. Kur shkarkimi kalon nëpër katalizator, ndodh një reaksion kimik, si rezultat i të cilit zvogëlohet emetimi i gazrave të dëmshëm.
  • Heqja e gazrave jashtë automjetit. Nëse instaloni një silenciator menjëherë pranë motorit, atëherë kur makina është në këmbë me motorin të ndezur (për shembull, në semafor ose në bllokim trafiku), gazrat e shkarkimit do të grumbullohen nën makinë. Meqenëse ajri për ftohjen e dhomës së pasagjerëve merret nga pjesa e motorit, në këtë rast më pak oksigjen do të hynte në dhomën e pasagjerëve.Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës
  • Ftohja e shkarkimit. Kur karburanti digjet në cilindra, temperatura rritet në 2000 gradë. Pasi gazrat të hiqen përmes kolektorit, ato ftohen, por edhe atëherë ato janë aq të nxehta sa mund të dëmtojnë një person. Për këtë arsye, të gjitha pjesët e sistemit të shkarkimit janë bërë prej metali (materiali ka një transferim të lartë të nxehtësisë, domethënë shpejt nxehet dhe ftohet). Si rezultat, gazrat e shkarkimit nuk djegin ata që kalojnë pranë tubit të shkarkimit.
🚀Më shumë për temën:
  Pse të mos e lini shishen tuaj të ujit në makinën tuaj?

Sistemi i shkarkimit

Në varësi të modelit të makinës, sistemi i shkarkimit do të ketë një dizajn tjetër. Sidoqoftë, në përgjithësi, struktura e sistemit është praktikisht e njëjtë. Dizajni përfshin elementët e mëposhtëm:

 
  • Kolektori i shkarkimit. Ky element është bërë prej metali rezistent ndaj nxehtësisë, pasi merr ngarkesën kryesore termike. Për të njëjtën arsye, është e domosdoshme që lidhja me kokën e cilindrit dhe tubin e përparmë të jetë sa më e ngushtë që të jetë e mundur. Në këtë rast, sistemi nuk do të kalojë rrjedhën e shpejtë të gazrave të nxehtë. Për shkak të kësaj, nyja do të digjej më shpejt dhe detajet duhet të ndryshohen shpesh.
  • "Pantallona" ose tub para. Kjo pjesë quhet kështu sepse shkarkimi nga të gjithë cilindrat është i lidhur në të në një tub. Në varësi të llojit të motorit, numri i tubave do të varet nga numri i cilindrave të njësisë.
  • Rezonatori. Ky është mashtruesi i ashtuquajtur "i vogël". Në rezervuarin e tij të vogël, zhvillohet faza e parë e ngadalësimit të rrjedhës së gazrave të shkarkimit. Isshtë bërë gjithashtu nga një aliazh i fortë.Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës
  • Konverteri katalitik. Ky element është i instaluar në të gjitha makinat moderne (nëse motori është naftë, atëherë ekziston një filtër grimcash në vend të një katalizatori). Detyra e tij është të eliminojë substancat toksike nga gazrat e shkarkimit të formuara pas djegies së karburantit naftë ose benzinës. Ekzistojnë disa lloje të pajisjeve të dizajnuara për të neutralizuar gazrat e dëmshëm. Më të zakonshmet janë modifikimet qeramike. Në to, trupi katalizator ka një strukturë qelizore si huall mjalti. Në katalizatorë të tillë, trupi është i izoluar (në mënyrë që muret të mos digjen), dhe një rrjetë çeliku me rrjetë të hollë është instaluar në hyrje. Mesh dhe sipërfaqet qeramike janë të veshura me një substancë aktive, për shkak të së cilës ndodh një reaksion kimik. Versioni metalik është pothuajse identik me atë qeramik, vetëm në vend të qeramikës, trupi i tij përbëhet nga metali i valëzuar, i cili është i mbuluar me shtresën më të hollë të paladiumit ose platinës.
  • Sonda Lambda ose sensori i oksigjenit. Vendoset pas katalizatorit. Në makinat moderne, kjo pjesë është një pjesë integrale që sinkronizon sistemet e karburantit dhe shkarkimit. Në kontakt me gazrat e shkarkimit, ajo mat sasinë e oksigjenit dhe dërgon një sinjal në njësinë e kontrollit (përshkruhen më shumë detaje rreth strukturës së tij dhe parimit të funksionimit) këtu).Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës
  • Zhurma kryesore. Ka shumë lloje të ndryshme të shallve. Secila prej tyre ka veçoritë e veta të dizajnit. Në thelb, "banka" ka disa ndarje, për shkak të të cilave shuhet shkarkimi me zë të lartë. Disa modele kanë një pajisje të veçantë që, me ndihmën e një tingulli të veçantë, ju lejon të theksoni fuqinë e motorit (një shembull i kësaj është sistemi i shkarkimit të Subaru Impreza).
🚀Më shumë për temën:
  Si funksionon njohja e shenjave të komunikacionit

Në kryqëzimin e të gjitha pjesëve, duhet të sigurohet ngushtësia maksimale, përndryshe makina do të bëjë zhurmë, dhe skajet e tubave do të digjen më shpejt. Guarnicionet janë bërë nga materiale rezistente. Për fiksim të sigurt, përdoren bulona dhe në mënyrë që dridhjet nga motori të mos transmetohen në trup, tubat dhe mbytësit pezullohen nga pjesa e poshtme duke përdorur vathët prej gome.

Si funksionon sistemi i shkarkimit

Kur valvula hapet në goditjen e shkarkimit, gazrat e shkarkimit shkarkohen në kolektorin e shkarkimit. Pastaj ata hyjnë në tubin e përparmë dhe janë të lidhur me rrjedhën që vjen nga cilindrat e tjerë.

Nëse motori me djegie të brendshme është i pajisur me një turbinë (për shembull, në motorët me naftë ose versionet e benzinës me turbo), atëherë shkarkimi i parë nga kolektori futet në shtytësin e kompresorit dhe vetëm atëherë shkon në tubin e marrjes.

Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës

Pika tjetër është një katalizator në të cilin substancat e dëmshme neutralizohen. Kjo pjesë është instaluar gjithmonë sa më afër motorit që të jetë e mundur, pasi që reagimi kimik ndodh në temperatura të larta (për më shumë detaje mbi funksionimin e konvertuesit katalitik, shih në një artikull të veçantë).

Pastaj shkarkimi kalon përmes rezonatorit (emri flet për funksionin e kësaj pjese - për të rezonuar shumicën e tingujve) dhe hyn në mbytësin kryesor. Ka disa ndarje në zgavrën e zhurmës me vrima të kompensuara në krahasim me njëra-tjetrën. Falë kësaj, rrjedha është ridrejtuar shumë herë, zhurma është e amortizuar dhe tubi i shkarkimit është sa më i qetë dhe i qetë të jetë e mundur.

Mosfunksionimet e mundshme, metodat e eliminimit të tyre dhe opsionet e akordimit

Mosfunksionimi më i zakonshëm i sistemit të shkarkimit është djegia e pjesëve. Më shpesh kjo ndodh në kryqëzim për shkak të një rrjedhjeje. Në varësi të shkallës së prishjes, do t'ju duhet fondet tuaja. Djegia shpesh ndodh brenda zhurmës.

 

Në çdo rast, diagnostikimi i sistemit të shkarkimit është një nga detyrat më të lehta. Gjëja kryesore është të dëgjoni punën e motorit. Kur zhurma e shkarkimit fillon të intensifikohet (së pari fiton tingullin origjinal "bas", si një makinë e fuqishme), atëherë është koha të shikoni nën makinë dhe të shihni se ku ndodh rrjedhja.

Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës

Riparimi i shallit varet nga shkalla e veshin. Nëse pjesa është relativisht e lirë, atëherë do të ishte më mirë ta zëvendësonit me një të re. Modifikime më të shtrenjta mund të rregullohen me llum gazi dhe saldim elektrik. Ka shumë mendime të ndryshme për këtë, kështu që automobilisti duhet të përcaktojë vetë se cilën metodë të zgjidhjes së problemeve do të përdoret.

🚀Më shumë për temën:
  Si të deshifroni një kod gabimi pa harduer

Nëse ka një sensor të oksigjenit në sistemin e shkarkimit, atëherë mosfunksionimi i tij do të bëjë rregullime serioze të funksionimit të sistemit të karburantit dhe mund të dëmtojë katalizatorin. Për këtë arsye, disa ekspertë rekomandojnë të mbajnë në dispozicion një sensor të mirë gjatë gjithë kohës. Nëse, pas zëvendësimit të një pjese, sinjali i gabimit të motorit zhduket në pult, atëherë problemi ishte në të.

Akordimi i sistemit të shkarkimit

Projektimi i sistemit të shkarkimit ka një ndikim të drejtpërdrejtë në fuqinë e motorit. Për këtë arsye, disa drejtues e përmirësojnë atë duke shtuar ose hequr disa elemente. Opsioni më i zakonshëm i akordimit është instalimi i një shalli të drejtpërdrejtë. Në këtë rast, rezonatori hiqet nga sistemi për efekt më të madh.

Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës

Vlen të përmendet se ndërhyrja në qarqet e sistemit mund të ndikojë seriozisht në efikasitetin e fuqisë. Çdo modifikim i zhurmës zgjedhet duke marrë parasysh fuqinë e motorit. Për këtë, bëhen llogaritjet komplekse të inxhinierisë. Për këtë arsye, në disa raste, azhurnimi i sistemit është jo vetëm i pakëndshëm për tingullin, por gjithashtu "vjedh" kuaj fuqi të çmuar nga motori.

Nëse nuk ka njohuri të mjaftueshme në lidhje me funksionimin e motorit dhe sistemit të shkarkimit, është më mirë për një entuziast i makinës të kërkojë ndihmë nga specialistët. Ata do të ndihmojnë jo vetëm për të zgjedhur elementin e duhur që krijon efektin e dëshiruar, por gjithashtu parandalojnë dëmtimin e motorit për shkak të funksionimit të pahijshëm të sistemit.

Pyetje dhe Përgjigje:

Cili është ndryshimi midis një tubi shkarkimi dhe një silenciator? Silenciator në sistemin e shkarkimit është një rezervuar i zbrazët me disa pengesa brenda. Tubi i shkarkimit është një tub metalik që shtrihet nga silenciatori kryesor.

Cili është emri i saktë për tubin e shkarkimit? Ky është emri i saktë për këtë pjesë të sistemit të shkarkimit të automjetit. Është e gabuar ta quash silenciator, sepse tubi thjesht i largon gazrat e shkarkimit nga silenciator.

Si funksionon sistemi i shkarkimit? Gazrat e shkarkimit largohen nga cilindrat përmes valvulave të shkarkimit. Pastaj ata futen në kolektorin e shkarkimit - në rezonator (në makinat moderne ka ende një katalizator përpara tij) - në shallin kryesor dhe në tubin e shkarkimit.

Cili është shkarkimi i makinës? Është një sistem që pastron, ftoh dhe redukton pulsimin dhe zhurmën nga gazrat e shkarkimit që dalin nga motori. Ky sistem mund të ndryshojë në modele të ndryshme makinash.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Pajisja e automjetit » Pajisja dhe parimi i funksionimit të sistemit të shkarkimit të makinës

Shto një koment